Facebook Pixel ΑΕΚ: Για πού το βάλατε ρε μάγκες; "Βιάζει" τη λογική ο Χιμένεθ - Δεν σέβονται την ΑΕΚ οι διαιτητές!
| 2021-03-15 10:00:00

Για πού το βάλατε ρε μάγκες; "Βιάζει" τη λογική ο Χιμένεθ - Δεν σέβονται την ΑΕΚ οι διαιτητές!

Sportdog Team
Για πού το βάλατε ρε μάγκες; "Βιάζει" τη λογική ο Χιμένεθ - Δεν σέβονται την ΑΕΚ οι διαιτητές!

Ο μεγάλος κίνδυνος για την Ένωση, τα λάθη στον Βόλο και ο... έλεγχος της διαιτησίας. Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αναρωτιέται πόσο πάτο έχει ακόμα το βαρέλι για τη φετινή ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Ξέρω πως σε τέτοιες μέρες είναι εύκολο να σπεκουλάρεις, να λαϊκίζεις, να ρίχνεις ευθύνες επί δικαίων και αδίκων, να ζητάς κεφαλές επί πίνακι και κυρίως να βάλεις κατά του Μελισσανίδη. Αυτός είναι που φέρει την ευθύνη των λάθος επιλογών που έγιναν στο μεταγραφικό σχεδιασμό, τις κακές λύσεις που έχει η ομάδα. Τα έχουμε πει, αλλά να πούμε ξανά τα ίδια και τα ίδια. Πράγματα που τα έχουμε χιλιοαναλύσει το τελευταίο διάστημα.

Δεν αναιρώ τίποτα και δεν κακίζω κανέναν που μπαίνει σε αυτή τη λογική, παρά μόνο όσους ξεφεύγουν και μιλούν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όπως και εκείνους που λησμονούν ποια είναι η πραγματικότητα που βιώνει ιστορικά η ΑΕΚ. Αλλά δεν θα κάνουμε τώρα μαθήματα ιστορίας. Αυτή είναι μία κατάσταση άλλης στιγμής και προφανώς όχι με την ένταση που υπάρχει αυτή την ώρα. Τώρα, υπάρχουν άλλα που επείγουν.

Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ερώτημα που πρέπει να τεθεί και αφορά κυρίως τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ: Για που το βάλατε ρε μάγκες; Πόσο χαμηλά ακόμα μπορείτε να ρίξετε αυτή την ομάδα; Πόσο ακόμα πιο άσχημα μπορεί να γίνουν πράγματα; Εχετε αντιληφθεί πόσα τεράστια προβλήματα, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας προστίθενται κάθε εβδομάδα;

Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα και οι απαντήσεις δεν μπορούν καν να είναι θεωρητικές. Η  ΑΕΚ συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα της, να προκαλεί αποτροπιασμό με τις εμφανίσεις της και να με κάνει να απορώ ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσει να βγάλει αυτή τη χρονιά χωρίς να έχουν ανοίξει πολύ μεγάλες πληγές στο κορμί της. Σας έλεγα και πριν από λίγες μέρες, πως για την τρέχουσα περίοδο και όσα απομένουν υπάρχουν τρεις βασικοί στόχοι.

Ο πρώτος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Ο δεύτερος όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και η εξασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής. Ο τρίτος η σωστή αξιολόγηση του υλικού χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και χωρίς ευχολόγια για το πώς μπορεί να δουλευτεί και να αξιοποιηθεί ενόψει της επόμενης σεζόν. Από όλα αυτά, οφείλω να πω, ότι έχω πάρα πολλούς ενδοιασμούς για το κατά πόσο μπορούν να γίνουν πράξη.

Η ΑΕΚ συνεχίζει να κάνει μισό βήμα μπροστά και αλλεπάλληλα άλματα προς τα πίσω. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο προκύπτει προφανώς από τα όσα συνέβησαν με τους τεχνικούς υπεύθυνους το προηγούμενο διάστημα. Τόσο ο Καρέρα, όσο και ο Χιμένεθ, βαραίνονται με ευθύνη που δεν έχουν καταφέρει να εξελίξουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ομάδας ούτε κατ' ελάχιστο. Αυτό είναι μία πραγματικότητα η οποία δεν μπορεί να παραβλέπεται από κανέναν, ούτε να θεωρείται πως είναι κάτι απλό.

Το δεδομένο της διαδικασίας είναι πως η ΑΕΚ πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της και να βρει τις λύσεις για να σώσει τουλάχιστον τα αυτονόητα. Για να συμβεί αυτό, για να μην έχουμε ακόμα μεγαλύτερα τραύματα με οδυνηρές απώλειες σε ντέρμπι με αποτυχίες που θα ξεσηκώσουν θύελλα απογοήτευσης και θα βαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση χρειάζεται να υπάρξει σοβαρότητα και λογική. Στο ματς του Βόλου για ακόμα μία φορά η λογική βιάστηκε πάρα πολύ από τον Χιμένεθ και τις επιλογές του.

Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάς σε αυτό το παιχνίδι ο Μιτάι, ένα παιδί το οποίο σίγουρα δεν είναι ακόμα έτοιμο και προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε για καιρό εκτός δράσης. Είναι ποδοσφαιρική αλφαβήτα και η ΑΕΚ συνεχίζει να την αγνοεί. Οσο αγνοείς το ποδόσφαιρο, τόσο αυτό θα σε εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο. Δεν μπορεί να ξεκινά ξανά στην εντεκάδα ο Σιμάνσκι, ενώ φαίνεται ακόμα και σε μας που είμαστε εκτός, ότι έχει αγγίξει τα όρια του.

Δεν μπορεί να σπάει το δίδυμο που αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο και αποτελείται από τους Σβάρνα και Λάτσι για να παίξει ο Νεντελτσεάρου. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεις μία ομάδα όπως είναι ο Βόλος με τόσο φοβική συμπεριφορά. Η ΑΕΚ ξόδεψε για ακόμα μία φορά τη δυνατότητα της να μπει και να γίνει κυριαρχική και αφεντικό μέσα σε ένα παιχνίδι και όσα συνέβησαν ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο που θεωρητικά βελτιώθηκε λίγο, δείχνουν για ακόμα μία φορά το μέγεθος του προβλήματος.

Καταλαβαίνω ότι ελλείψει Λόπες, με τον Ινσούα να είναι πια στην Αργεντινή, δεν υπήρχε άλλος αριστερό μπακ. Αλλά δεν μπορεί να συζητείται μία ομάδα η οποία δεν έχει αριστερό μπακ. Ο προπονητής πρέπει να δει και να βρει έναν άλλο τρόπο να παίξει. Ας παίξει χωρίς μπακ, ας παίξει με κάποιον παίκτη μπορεί να καλύψει τη θέση, αλλά όχι με αυτές τις καρικατούρες που δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά.

Οπως φαίνεται, όσα συμβαίνουν στον πλανήτη ΑΕΚ δεν σχολιάζονται και δεν έχουν την δική τους ερμηνεία μόνο εντός της ομάδας. Ανάλογες καταστάσεις γίνονται και με τους γύρω. Το πέναλτι κωμωδία που καταλόγισε ο Μανούχος και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ο Γκορτσίλας είναι μία καθαρή πράξη ασέβειας προς την ΑΕΚ. Βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6. Τώρα που βλέπουν την ΑΕΚ να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια της προσπαθούν να της φέρουν όσα χτυπήματα περισσότερα μπορούν.

Είναι φανερό, ότι δεν τη σέβονται είναι φανερό και βέβαια δεν τη φοβούνται. Είναι ξεκάθαρο, ότι στην ΑΕΚ αν θέλουν να φτιάξουν μία ομάδα που θα είναι πραγματικά ανταγωνιστική πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά και με αυτό το κομμάτι. Διότι βαρέθηκα να ακούω για τρία χρόνια, ότι η ΑΕΚ ελέγχει τη διαιτησία και τρία χρόνια η ΑΕΚ να έχει απαράδεκτες διαιτησίες. Τέτοιες που δεν είχε ούτε με κωμικές διοικήσεις και δεν επιτρέπεται να έχει τώρα, με διοίκηση Μελισσανίδη.

Αυτό ας είναι μήνυμα εσωτερικό για την ομάδα και ας καταλάβουν, ότι και εκεί χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά και διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης. Γιατί όσα γίνονται μέχρι τώρα, απλά δεν αποδίδουν. Η συνέχεια μόνο εύκολη δεν θα είναι. Σήμερα κληρώνει για τα play offs του πρωταθλήματος, αύριο κληρώνει για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Η ΑΕΚ ελπίζω να έχει τύχη, γιατί ακόμα και η σειρά των αγώνων μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία.

Ετσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι πως η ΑΕΚ δεν με πείθει πως μπορεί να νικήσει ούτε τον Αστέρα Τρίπολης που είναι ο τελευταίος στη σειρά των play-off, ούτε τον ΠΑΣ Γιάννινα που φαίνεται αυτή τη στιγμή ως ο πιο εύκολος αντίπαλος για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Δεν με πείθει για τίποτα, γιατί πρώτα από όλα με τρομάζει η ίδια η ΑΕΚ. Και όταν με τρομάζει η ίδια η ΑΕΚ δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις για να παίρνει απλά κάποιο παιχνίδι. Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα και ελπίζω να μπορέσει η ΑΕΚ να μπορέσει έστω και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να σταθεί στα πόδια της και να μην ανοίξουν περισσότερες πληγές από όσες υπάρχουν ήδη πάνω στο κορμί της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κρέμασε" την ΑΕΚ, αλλά... - Κίνδυνος να κάψει την ταλεντάρα ο Χιμένεθ - Έμπλεξε για τα καλά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags