Facebook Pixel Άρης - Παναθηναϊκός: Αποτυχία για τον Άρη κόντρα σε αυτό τον Παναθηναϊκό - Ξενέρωσαν οι παίκτες στα πλέι οφ!
| 2021-05-12 22:11:00

Αποτυχία για τον Άρη κόντρα σε αυτό τον Παναθηναϊκό - Ξενέρωσαν οι παίκτες στα πλέι οφ!

Sportdog Team
Αποτυχία για τον Άρη κόντρα σε αυτό τον Παναθηναϊκό - Ξενέρωσαν οι παίκτες στα πλέι οφ!

Η σαρωτική υπεροχή των Κίτρινων κόντρα στους Πράσινους που "ψάχνονταν". Για ποιο λόγο η ισοπαλία χρεώνεται ως μεγάλη αποτυχία και γιατί οι ποδοσφαιριστές του Άρη δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα στα πλέι οφ.

Άρης - Παναθηναϊκός: Αρκεί να μη γίνει η αποτυχία συνήθειά μας

Γιατί πρόκειται φυσικά για μεγάλη αποτυχία. Αν αναλογιστούμε πως οι κίτρινοι έπαιζαν στην έδρα τους. Πως οι πράσινοι είχαν υπηρεσιακό προπονητή και πολλές ελλείψεις. Πως ο Άρης είχε αριθμητική υπεροχή για τα τελευταία 25 λεπτά.

Δυστυχώς ο Άρης δεν πέτυχε την τρίτη του νίκη στα φετινά πλέι οφς και συνέχισε να απογοητεύει τους οπαδούς του που μετά το γλυκό μεθύσι της κανονικής περιόδου, στα παιχνίδια των πλέι οφς ξενέρωσαν άσχημα!

Ο Άρης με 59 βαθμούς αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό των 52 βαθμών, σε ένα παιχνίδι αδιάφορο δηλαδή βαθμολογικά, αφού το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχει καταλήξει στα χέρια των κίτρινων.

Ωστόσο ο Άρης ήθελε τη νίκη για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε με τις όχι και τόσο καλές εμφανίσεις του στα πλέι οφς και φυσικά να κρατήσει έστω την τρίτη θέση στη βαθμολογία. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε όμως για ακόμη μια φορά, παρότι ήταν ανώτερος, αλλά δυστυχώς πάλι άστοχος και χωρίς δυνάμεις στο τέλος του αγώνα.

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε πως ο Άρης θα έπαιζε το παιχνίδι της κατοχής, ενώ οι πράσινοι αυτό των αντεπιθέσεων. Πράγματι, ο Άρης με επιστροφή στο 4-2-3-1 κυριάρχησε στο κέντρο, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με ταχύτατες αντεπιθέσεις και δύο ικανότατους επιθετικούς (Μακέντα-Καρλίτος ) να βάλει φωτιά στην εστία του Άρη.

Το παιχνίδι ήταν γρήγορο, αλλά χωρίς φάσεις στο ξεκίνημα. Ο Άρης απείλησε μετά το 10’, στο 12’ με σουτ του Σάσα που πέρασε ψηλά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπερτόλιο έβγαλε επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά που για λίγο δεν πρόλαβε ο Μάνος να επωφεληθεί να να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δύο φάσεις, σουτ του Καρλίτος που μπλόκαρε ο Κουέστα στο 18’, ενώ ο Χατζηγιοβάνης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 24’, όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα, αλλά έφυγε πλάγια και το πλασέ του έκοψε ο Σάσα.

Ο Άρης επανήλθε μετά το ημίωρο. Από το 30’ και μετά στο γήπεδο υπήρχαν μόνοι οι γηπεδούχοι, κυριάρχησαν σε κάθε χώρο και δημιούργησαν αρκετές τελικές. Κορυφαίος ο Σάσα που ήταν κυριολεκτικά παντού, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα! Συγκεκριμένα ο Άρης βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 34’ σε σουτ του Σάσα που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Στο 36’ ο Γκαρσία πήρε πάσα ακριβείας από τον Ρόουζ μέσα στην περιοχή των πρασίνων, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ από την άμυνα. Στο 39’ ο Δεληζήσης πήρε κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού. Στο 42’ σπουδαία ευκαιρία, όταν από αριστερά ο Σάσα έβγαλε άκρως επικίνδυνη σέντρα προς τον Μάνο, αλλά ο Διούδης με υπερένταση έδιωξε. Η φάση δεν τελείωσε, αφού η μπάλα πήγε στον Μαντσίνι που παρότι ήταν σε καλή θέση, σούταρε ψηλά άουτ. Στο 45’ ο Σάσα μετά από κόρνερ σούταρε, αλλά και πάλι άουτ!

Ο Άρης μπήκε φουριόζος και στο Β μέρος κλείνοντας τον Παναθηναϊκό στα καρέ του. Μόλις 15’’ μετά την έναρξη ο Μαντσίνι έχασε σπουδαία ευκαιρία, αφού τετ-α-τετ με τον Διούδη πλάσαρε άγαρμπα άουτ. Ο Άρης συνέχισε να ασκεί πίεση ψηλά και να έκλεισε τους φιλοξενούμενους για περίπου ένα τέταρτο, χωρίς όμως να κάνει άλλη μεγάλη φάση. Ο Σάσα κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια του Α μέρους έπεσε, αλλά ο Ματτέο Γκαρσία είχε κέφια και δημιούργησε φάσεις και τελικές, δυστυχώς ανεπιτυχείς ως προς το αποτέλεσμα. Στο 63’ πέρασε στο παιχνίδι ο Γκάμα και στο 67’ εκτέλεσε ένα φάουλ που έβγαλε κυριολεκτικά από το γάμμα του ο Διούδης. Στο 71΄ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Παγγούρας «διχογνώμησε» με τον Μαντσίνι και προσπάθησε να λύσει τη διαφορά τους πιάνοντας από τον λαιμό τον παίκτη του Άρη. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα με δέκα παίκτες. Έτσι αντί να δούμε μια κιτρινόμαυρη πολιορκία στα καρέ του ΠΑΟ, αντιθέτως είδαμε τους φιλοξενουμενους να βγαίνουν μπροστά και να δημιουργούν τις πρώτες του τελικές στο Β μέρος!

Ο Άρης κουρασμένος και απογοητευμένος περιορίστηκε σε κάποια χαλαρά σουτ (85’Γκάμα, 91’ Μπρούνο, 94’ Γκανέα), ενώ ζήτησε ανεπιτυχώς πέναλτυ στο 93’ σε τράβηγμα που υπέστη ο Μάνος. Για να λέμε την αλήθεια, δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπήρξε παράβαση και ο Ούγγρος δεν ήταν... Λευκορώσος.

Με το Χ λοιπόν ο Άρης έκλεισε ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς επιτυχία, σφραγίζοντας με τον τίτλο του αποτυχημένου τον θεσμό των πλέι οφς. Απομένει ένα παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ που θα κρίνει την τρίτη θέση, αφού η Ένωση σκόνταψε με τη σειρά της στην Τρίπολη και παραμένει στο -1 από την ομάδα μας...

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags