Facebook Pixel Δεν είναι όλα για τα λεφτά! Το συγκλονιστικό "μήνυμα" των Δανών παικτών μετά το σοκ με Έρικσεν
| 2021-06-12 21:55:00

Δεν είναι όλα για τα λεφτά! Το συγκλονιστικό "μήνυμα" των Δανών παικτών μετά το σοκ με Έρικσεν

Του Μιχάλη Σοφιανού
Δεν είναι όλα για τα λεφτά! Το συγκλονιστικό "μήνυμα" των Δανών παικτών μετά το σοκ με Έρικσεν

Την στιγμή που ο Κρίστιαν Έρικσεν βρισκόταν στο έδαφος και κανείς δεν γνώριζε αν είναι ζωντανός ή όχι οι συμπαίκτες του στην Εθνική Δανίας, αλλά και οι ποδοσφαιριστές της Φινλανδίας έριξαν... γροθιά στην δημοσιογραφία της... κλειδαρότρυπας φωνάζοντας... σιωπηλά να μείνουν μακριά από τις ζωές τους

Κρίστιαν Έρικσεν: Το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία της ζωής, από την χαρά, για τον ένα μήνα αγώνων στο Euro 2020, στο σοκ και την θλίψη με την πτώση του Δανού ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Φινλανδία το Σάββατο (12/6). Το πιο συγκλονιστικό όμως δεν ήταν εκεί. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν πραγματικά βγαλμένες από ταινία, με το άγχος των Δανών να προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, την αγωνία για την υγεία του συμπαίκτη τους, αλλά και το κλάμα του Φινλανδού που κλείνοντας τα μάτια του προσπαθούσε να ξεχάσει ότι ήταν ο πρώτος που είδε τον Έρικσεν πεσμένο χωρίς τις αισθήσεις του στο έδαφος.

Και ενώ τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και οι συγγενείς του αλλά και ο κόσμος προσπαθούσε να συνέλθει από όσα γίνονταν μπροστά στα μάτια του, κάνει την εμφάνισή του ο... αδιάκριτος τηλεοπτικός φακός. Τα πλάνα, παρά την οδηγία τόσο της UEFΑ όσο και της FIFA, ήταν πάρα πολύ κοντινά, την ώρα που γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον Έρικσεν. Όσο πέρναγαν τα δευτερόλεπτα ο φακός προσπαθούσε να διεισδύσει κι άλλο, όσο πιο κοντά μπορούσε για ένα πλάνο του ποδοσφαιριστή να βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου, για ένα πλάνο της μάχης του να κρατηθεί ζωντανός, για ένα πλάνο που θα ανατρίχιαζε τους πάντες, αλλά θα έκανε πάμπλουτους εκείνους που τα μετέδιδαν.

Κάπου εκεί όμως οι παίκτες της Δανίας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τοίχος γύρω από τον ποδοσφαιριστή της Ίντερ επανέφεραν την ιδιωτικότητα σε αυτή τη στιγμή. Παράλληλα στεκόμενοι γύρω του έβλεπες τα δάκρυά τους, το άγχος τους, την αγωνία τους, όμως ήταν εκεί, φυλώντας και προστατεύοντας τόσο τον συμπαίκτη τους, αλλά και τον εαυτό τους. Φώναζαν δυνατά, χωρίς να καν να μιλήσουν, σε όλους ότι δεν γίνονται τα πάντα για τα λεφτά και τα λίγα λεπτά δημοσιότητας. Είπαν στους πάντες "Βγείτε έξω από τις ζωές μας" ειδικά τώρα που... πεθαίνουμε στο γήπεδο. Αυτό το Κόκκινο τοίχος έδειξε σε όλους ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιοι, που γνωρίζουν καλά τι σημαίνει αλληλεγγύη, που θα στέκονται ακίνητοι και αμίλητοι όμως η φωνή της ψυχής τους θα γκρεμίζει τα πάντα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags