Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: "Στριμωγμένος" ο ΠΑΟ - Δεν θα περάσει αυτά που θέλει ο Γιοβάνοβιτς - Γιατί θα αργήσουν οι μεταγραφές
| 2021-06-14 12:05:00

"Στριμωγμένος" ο ΠΑΟ - Δεν θα περάσει αυτά που θέλει ο Γιοβάνοβιτς - Γιατί θα αργήσουν οι μεταγραφές

του Κώστα Γκόντζου
"Στριμωγμένος" ο ΠΑΟ - Δεν θα περάσει αυτά που θέλει ο Γιοβάνοβιτς - Γιατί θα αργήσουν οι μεταγραφές

Το μεγάλο πρόβλημα του Τριφυλλιού και τι θα συμβεί στην Ολλανδία. Θα πρέπει να το ξέρει αυτό ήδη ο Γιοβάνοβιτς, όπως επίσης θα πρέπει να ξέρει πως ουσιαστικά η προετοιμασία της ομάδας του θα είναι ελλιπής και πρακτικά ελάχιστα πράγματα θα προσθέσει στο πως έχει στο νου του τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν.

Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Δεν μπορεί αντικειμενικά ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό σχετικά έγκαιρα και πάντως σίγουρα πριν την έναρξη της προετοιμασίας του.

Θα πρέπει να το ξέρει αυτό ήδη ο Γιοβάνοβιτς, όπως επίσης θα πρέπει να ξέρει πως ουσιαστικά η προετοιμασία της ομάδας του θα είναι ελλιπής και πρακτικά ελάχιστα πράγματα θα προσθέσει στο πως έχει στο νου του τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν.

Κι αυτό δεν είναι ούτε... μαντεψιά, ούτε κάποια αποκλειστική πληροφορία.

Προκύπτει από τα αντικειμενικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή και τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Οι οποίες κινήσεις πρακτικά είναι... μηδέν ή στην καλύτερη περίπτωση διερευνητικές.

Τα πράγματα είναι απλά λοιπόν.

Με τα δεδομένα που διαθέτει αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός και από οικονομική άποψη αλλά και από την πλευρά της... ελκυστικότητας που παρουσιάζει σαν ομάδα σε κάποιο καλό μεταγραφικό στόχο, δεν γίνεται αντικειμενικά να προχωρήσει έγκαιρα σε κάποιες καλές μεταγραφές.

Κι αυτό γιατί οι πιθανότητες να πετύχει κάτι ουσιαστικό στον συγκεκριμένο τομέα περιορίζονται κατά πολύ από τα δεδομένα που υπάρχουν και τα οποία σε γενικές γραμμές έχουν ως εξής.

Ακόμα λοιπόν κι αν ο Παναθηναϊκός εντοπίσει κάποιον μεταγραφικό στόχο, αν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι όντως από τα "ψηλά ράφια", έχει αγοραστική και παικτική αξία και είναι διαθέσιμος, είναι σίγουρο πως πριν κάνει το παραμικρό βήμα προσέγγισης ή και συμφωνίας ακόμα με τον Παναθηναϊκό, θα εξαντλήσει όλες τι πιθανότητες που έχει για κάποιο καλύτερο συμβόλαιο και κυρίως για κάποια άλλη πιο ανταγωνιστική ομάδα ενός καλύτερου πρωταθλήματος.

Αν από την άλλη, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους... εμπόδια, δηλαδή ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν έχει προοπτική για κάτι καλύτερο από τον Παναθηναϊκό, δεν έχει πρόταση από καμία ομάδα και γενικότερα είναι εντελώς... ξεκρέμαστος τόσο νωρίς στην μεταγραφική αγορά, τότε οι πιθανότητες να είναι πραγματικά από τα "ψηλά ράφια" και να είναι τέτοιος που θα κάνει την διαφορά στο υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού, είναι ελάχιστες.

Τέτοιους ποδοσφαιριστές και τέτοιες μεταγραφές, έχει ήδη μπόλικες ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του και αυτή την στιγμή είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά του το πως θα τους ξεφορτωθεί.

Πολύ περισσότερο, προσθέστε σε όλα αυτά το ότι ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή δεν έχει καθαρή εικόνα στο τι θα γίνει με τους παίκτες που δεν θέλει στο ρόστερ του για την νέα σεζόν και είναι πολύ αμφίβολο και το αν θα έχει σύντομα μια τέτοια εικόνα για τους περισσότερους.

Το θέμα και το πρόβλημα λοιπόν, είναι ότι ο Γιοβάνοβις ουσιαστικά με "αυτούς" θα ξεκινήσει προετοιμασία και το πιθανότερο είναι ότι και με "αυτούς" θα πάει στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα φιλικά που έχει προγραμματίσει εκεί.

Οπότε, τι σόϊ ακριβώς προετοιμασία θα κάνει;

Με ένα, δύο το πολύ νέους παίκτες που ακόμα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις αν τους αποκτήσει δεν θα έχει εικόνα αν θα είναι βασικοί ή όχι, και με παίκτες που θα πρέπει να τους "μοντάρει"¨στις προπονήσεις και στα φιλικά στην ενδεκάδα, αλλά που δεν θα είναι σίγουρα και μετά την προετοιμασία στην ομάδα;

Διαβάζω για παράδειγμα ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να αποδεσμευτεί από την παρουσία του Καρλίτος στο ρόστερ του.

Οπότε στην προετοιμασία αν δεν έχει λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, τι ακριβώς θα δοκιμάσει ο Γιοβάνοβιτς για την επίθεσή του;

Με τον Καρλίτος μέσα, με τον Καρλίτος κορυφή, με τον Καρλίτος περιφερειακό φορ;

Κι αν στο μεταξύ έχει πάρει και άλλο φορ, πως μπορεί να πάρει το ρίσκο να δουλέψει με τον καινούργιο φορ σαν βασικό και με τον Καρλίτος περιθωριοποιημένο και ξαφνικά κάποια στιγμή να του πουν "ξέρεις δεν βρήκαμε ομάδα για τον Καρλίτος έχεις και αυτόν και μάλιστα έχει και ακριβό συμβόλαιο και δεν γίνεται να τον πληρώνουμε για να κάθεται"; Τι ακριβώς θα κληθεί να κάνει ο Γιοβάνοβιτς τότε;

 

Γι' αυτό επιμένω, πως μπορεί φαινομενικά ο Παναθηναϊκός να έχει άνεση χρόνου για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του από την στιγμή που -δυστυχώς- δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά ουσιαστικά με βάση τα σύνθετα προβλήματα απόκτησης και αποχώρησης ποδοσφαιριστών που έχει να αντιμετωπίσει, κάθε μέρα που περνάει χωρίς να λύνει και κάποιο απ' αυτά τα προβλήματα, όχι απλά φρενάρει τον σχεδιασμό και τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς για την νέα χρονιά, αλλά πρακτικά στριμωχνει απίστευτα χρονικά την όποια προσπάθεια κάνει για ανανέωση και ενίσχυση του ρόστερ του.

 

Κι αυτό δεν βλέπω πρακτικά, ούτε να προχωράει, ούτε το πως θα προχωρήσει, ούτε το πως και πόσο σύντομα μπορεί να επιλυθεί, ούτε την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες να υπάρχουν στους ανθρώπους ή στον άνθρωπο που έχει αναλάβει να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση και να λύσει ουσιαστικά όσο γίνεται νωρίτερα και σωστά τα χέρια του Γιοβάνοβιτς.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος… Τζαβέλλας "βάζει φωτιά" στους Big-4 - Άκυρο σε ΑΕΚ και ΠΑΟ - Έκπληξη με τη νέα του ομάδα

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags