Facebook Pixel Euro 2020: Παράδειγμα για την Εθνική Ελλάδας η Ιταλία - Δεν χρειάζεσαι τον σταρ - Η μεγάλη έκπληξη του Euro!
| 2021-06-16 23:50:00

Παράδειγμα για την Εθνική Ελλάδας η Ιταλία - Δεν χρειάζεσαι τον σταρ - Η μεγάλη έκπληξη του Euro!

Παράδειγμα για την Εθνική Ελλάδας η Ιταλία - Δεν χρειάζεσαι τον σταρ - Η μεγάλη έκπληξη του Euro!

Πώς και γιατί ο Μαντσίν άλλαξε τη «Σκουάντρα Ατζούρα», η… αδιαφορία του απέναντι στους συλλόγους και ο δρόμος που δείχνει στον Τζον Φαν’τ Σχιπ και την Ελλάδα.

Euro 2020: Αν μη τι άλλο, το φετινό Euro έχει πολλές καλές ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο ξεχωρίζουν ήδη, ενώ από κοντά ακολουθεί και η Πορτογαλία του Σάντος με ένα από τα καλύτερα ρόστερ του τουρνουά.

Πάντως, η μεγαλύτερη (θετική) έκπληξη μέχρι στιγμής ακούει στο όνομα η Ιταλία. Όχι φυσικά επειδή η «Σκουάντρα Ατζούρα» δεν λογίζεται ως μέγεθος που μπορεί να παλέψει για το Euro. Αλλά, επειδή ο Μαντσίνι έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα μια ομάδα που συνδυάζει τα θετικά αποτελέσματα με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Το πάλαι ποτέ παιχνίδι σκοπιμότητας δηλαδή δεν υπάρχει, πλέον, για τους «Τιφόζι». Χωρίς, την ίδια στιγμή, να υπάρχει αφέλεια στην άμυνα. Κάθε άλλο!

Οι Ιταλοί συνιστούν τον ορισμό της ομάδας. Δεν έχουν τον μεγάλο αστέρα, μα ένα σύνολο πολύ καλών ποδοσφαιριστών σε όλες τις γραμμές, που ο ένας αγωνίζεται για τον άλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που π.χ. ο Σπινατσόλα παρότι δεξιοπόδαρος αγωνίζεται σαν αριστερός μπακ και αναδεικνύεται MVP στην πρεμιέρα!

Ο Μαντσίνι δεν υπολογίζει τον σύλλογο από όπου προέρχεται κάθε διεθνής, τον οποίο έχει πάρει μαζί του. Γι’ αυτό, δεν διστάζει να βγει μπροστά και να ξεκινήσει βασικούς στα πρώτα ματς του Euro δύο παίκτες της Σασουόλο (Μπεράρντι, Λοκατέλι).

Το παράδειγμα της Ιταλίας είναι «μπούσουλας» και για τη δίκη μας Εθνική. Η γειτονική χώρα αποδεικνύει πως δεν χρειάζεσαι τον μεγάλο σταρ για να καταστείς ανταγωνιστικός σε επίπεδο εθνικών, αλλά ένα σύνολο ενωμένο πνευματικά, με σαφείς ρόλους και κοινούς στόχους.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags