Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έφερε… Τρεμέλ Ντάρντεν στο ΣΕΦ - Το πλάνο Μπαρτζώκα για να "φτιάξει" ξανά τον Παπανικολάου
| 2021-06-19 16:30:00

Έφερε… Τρεμέλ Ντάρντεν στο ΣΕΦ - Το πλάνο Μπαρτζώκα για να "φτιάξει" ξανά τον Παπανικολάου

Έφερε… Τρεμέλ Ντάρντεν στο ΣΕΦ - Το πλάνο Μπαρτζώκα για να "φτιάξει" ξανά τον Παπανικολάου

Η μεταγραφή-έκπληξη του Ολυμπιακού και τι θα προσφέρει στην ομάδα. Το Sportdog.gr αναλύει το προφίλ του Ντέιβιντ Λάιτι και εξηγεί πώς και γιατί η παρουσία του μπορεί να... επαναφέρει και τον "Παπ" στην κορυφή, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

Ολυμπιακός: Ο Ντέιβιντ Λάιτι μετά από 4 διαδοχικές σεζόν με την Βιλερμπάν ετοιμάζεται να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού. Τα τελευταία δύο χρόνια τον είδαμε αρκετά στην Ευρωλίγκα, όπου αποτελούσε βασικό στέλεχος της γαλλικής ομάδας. Είχε αρκετά σταθερή παρουσία κι, εφόσον «βγει» και «κουμπώσει» σωστά στο ερυθρόλευκο ρόστερ, αναμένει να δώσει αρκετά πράγματα στους Πειραιώτες.

Πρώτα πρώτα, ο Λάιτι ουσιαστικά θα προσφέρει μια σημαντική ασφάλεια στην θέση «3», μέχρι να βρει τα πατήματα του ο Κώστας Παπανικολάου. Ο «Παπ» προέρχεται από ιδιαίτερα σοβαρό τραυματισμό κι η επάνοδος του θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Η παρουσία του Λάιτι, ενός παίκτη με ύψος 1.98μ κι εμπειρία αρκετών ετών στα ευρωπαϊκά παρκέ, δίνει την πολυτέλεια στον Μπαρτζώκα να μην βιαστεί με τον Παπανικολάου.  

Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ είναι κατ’ εξοχήν παίκτης για τα φτερά, με καλή σωματοδομή για να καλύψει τις ανάγκες της θέσης. Δεν θα υπερβάλλει στην επίθεση με περιττές ενέργειες και γενικά πάντα ακολουθεί το πλάνο του προπονητή. Ακόμη και σε μέτριες βραδιές του στο σκοράρισμα, δεν γίνεται επιζήμιος για την ομάδα του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας σοβαρός και σταθερός παίκτης, όχι ικανός να κάνει την διαφορά, αλλά μπορεί να αποτελέσει μια ποιοτική και πολύτιμη έξτρα λύση για το ροτέισον. Ο Ολυμπιακός θα βάλει στη μηχανή του ένα… εργαλείο, το οποίο έχει πίσω του μεγάλη καριέρα στην Γαλλία με Βιλερμπάν και παλαιότερα Ναντέρ. Ξέρει από πρωταθλητισμό, έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους και μέτρα επίσης 72 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε καλά νούμερα με 11.3 πόντους, 35% στο τρίποντο συν 2.8 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ. Ήταν με βάση το σύστημα αξιολόγησης ο δεύτερος πιο αποδοτικός παίκτης της Βιλερμπάν, αμέσως μετά τον Μουσταφά Φαλ. Επίσης ήταν πρώτος σε λεπτά συμμετοχής.

Σε γενικές γραμμές, ο 33χρονος παίκτης δεν αναμένουμε να είναι πρωταγωνιστής στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά ένα γρανάζι, όπως ήταν παλαιότερα στους «ερυθρόλευκους» ο Τρεμέλ Ντάρντεν, για παράδειγμα. Ο Λάιτι δεν θα λύσει το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο τρίποντο, όμως θα δώσει αρκετούς πόντους από drives και σουτ μέσης απόστασης. Θα παίξει άμυνα, θα γίνει παίκτης… ομάδας κι η απόδοση του δεν θα παρουσιάσει μεγάλα σκαμπανεβάσματα. 

Στο δια ταύτα, ο Λάιτι μπορεί να μην είναι ο σούπερ σκόρερ που ονειρεύονταν οι φίλοι του Ολυμπιακού, αυτό όμως δεν αναιρεί την αξία του. Σε μια καλά μονταρισμένη ομάδα, ο Λάιτι θα βρει τρόπο να βοηθήσει, αφού είναι παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί καλά στον ρόλο του. Ένας σοβαρός επαγγελματίας, με καλή φυσική κατάσταση και χωρίς τραυματισμούς. Σίγουρα δεν είναι ελίτ μονάδα με… λάμψη, αλλά ας κρατήσουμε για την ώρα το ότι ο Μπαρτζώκας επιλέγει να προσθέσει βάθος κι εμπειρία στο ρόστερ του. Το πως θα αξιοποιηθεί ο παίκτης κι αν προορίζεται για 15 ή 25 λεπτά, θα φανεί όταν ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτες αποφάσεις Μαρτίνς - "Τέλειωσε" τρεις Έλληνες από Ολυμπιακό - Αυτούς ζήτησε από Μαρινάκη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags