Facebook Pixel ΑΕΚ: Φιάσκο με Εντσάμ… ασήκωτο αν έρθει Ελλάδα - Η ΑΕΚ ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί - Μη ξεχνούν το -30
| 2021-06-27 23:25:00

Φιάσκο με Εντσάμ… ασήκωτο αν έρθει Ελλάδα - Η ΑΕΚ ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί - Μη ξεχνούν το -30

Sportdog Team
Φιάσκο με Εντσάμ… ασήκωτο αν έρθει Ελλάδα - Η ΑΕΚ ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί - Μη ξεχνούν το -30

Το σοκ με τον Γάλλο και γιατί πρέπει η Ένωση να φέρει καλύτερο παίκτη. Ο Σταύρος Καζαντζόγλου προβληματίζεται για όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ και ψάχνει διέξοδο σε ακραίες καταστάσεις. Τα ερασιτεχνικά λάθη στις μεταγραφικές υποθέσεις και το -30 στο περσινό πρωτάθλημα, που δεν γίνεται να το ξεχάσει κανείς.

Η αλήθεια είναι πως έπειτα από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την ΑΕΚ, ελάχιστα πράγματα πια μπορούν να με σοκάρουν. Θυμάμαι πως σε όλη τη θλιβερή περυσινή χρονιά, εκείνη η μέρα που σκοτείνιασε το σύμπαν και ένιωσα στα όρια, ήταν στη συντριβή από τον Ολυμπιακό. Οσα συνέβησαν χθες όμως με την υπόθεση Εντσάμ, οφείλω να πω, ότι με σόκαραν. Είναι μια ακραία κατάσταση, που μεγιστοποιεί το πρόβλημα που καλείται να λύσει η ΑΕΚ.

Είναι ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Οταν κινείσαι στα άκρα, όταν βρίσκεσαι συνεχώς σε οριακές καταστάσεις, είναι ξεκάθαρο πως θα βρίσκεσαι μόνιμα υπό πίεση. Για να αφαιρέσει πίεση η ΑΕΚ από πάνω της, πρέπει να κάνει κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά και θα δείξουν πως το πράγμα δουλεύεται σωστά και η ομάδα βρίσκει το δρόμο της. Μέχρι τώρα, αυτό δεν συμβαίνει και δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Στο τελείωμα μιας εφιαλτικής χρονιάς, υπήρχε η ξεκάθαρη απόφαση να αλλάξουν πολλά που οδήγησαν στην αποτυχία. Ηρθε προπονητής που κατά τη γνώμη μου, μπορεί να κάνει τη διαφορά, έπρεπε να συνοδευτεί από τους αντίστοιχους παίκτες. Μέχρι τώρα, το κοντέρ γράφει μόνο τον Στάνκοβιτς που είναι μια προσθήκη τοπ επιπέδου. Σχεδόν κανείς δεν έχει αποχωρήσει, η ΑΕΚ έχει χάσει, ουσιαστικά και επικοινωνιακά, από την εμπλοκή σε δύο δύσκολες υποθέσεις, όπως ήταν του Ντα Σίλβα και του Εντσάμ.

Δεν ξέρω ποιες είναι οι προεκτάσεις της υπόθεσης Εντσάμ και που θα εμφανιστεί τις επόμενες ώρες ο Γάλλος μέσος. Εύχομαι να μην έρθει ξανά προς τα μέρη μας, αλλά με διαφορετικό προορισμό, γιατί το βάρος θα είναι ασήκωτο. Ολος ο χειρισμός της διαδικασίας δείχνει φιάσκο που η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αποφύγει. Γίνονται χειρισμοί που ακροβατούν στα όρια του ερασιτεχνισμού και εκθέτουν τελικά το σύλλογο. Δεν κατάλαβα την πρεμούρα της χθεσινής εσπευσμένης απόσυρσης, αλλά θα μάθουμε πολλά γι’ αυτό στην πορεία.

Η ΑΕΚ θα κριθεί για τις μεταγραφικές επιλογές της και για την ομάδα που θα δημιουργήσει στο φινάλε της διαδικασίας. Είναι δεδομένο αυτό και δεν αλλάζει από τον εκνευρισμό της στιγμής. Αλλά καλό θα είναι να έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας. Διότι, όταν η ΑΕΚ στοχεύει σε παίκτες που είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου, αλλά αδυνατεί να τους κλείσει, τότε σαφέστατα έχει πρόβλημα στον χειρισμό τους και βάζει αυτογκόλ.

Αρα, δύο είναι οι δρόμοι. Ή δεν πρέπει να πηγαίνεις εκεί που δεν φτάνουν τα πόδια σου ή πρέπει να δένεις καλύτερα τις ιστορίες. Μου είναι αδιάφορο εάν κάποιος διανυκτέρευσε στο σπίτι του Ντα Σίλβα και έτρωγε μαζί του, αφού τελικά δεν πήρε την υπογραφή και είναι πλέον παίκτης της Λυών. Μου είναι πλέον προβληματικό να μαθαίνω πως ο Εντσάμ περιηγήθηκε στην Αθήνα και στα έργα υποδομής της ΑΕΚ, αλλά τελικά πάει για άλλες πολιτείες.

Κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα και στο θέμα του προπονητή. Η ΑΕΚ χτύπησε δεκάδες πόρτες ανά την Ευρώπη, δίχως καν να ξέρει εάν μπορούν να ανοίξουν και δίχως να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη σε αυτές. Η επιλογή Μιλόγεβιτς ήταν τόσο προφανής, που πολλές φορές απορούσα γιατί δεν είχε ενεργοποιηθεί εξ αρχής, πριν καν κλείσει η περυσινή χρονιά. Ετσι όπως τη χειρίστηκαν, στα μάτια κάποιων ο Μιλόγεβιτς δεν εμφανίστηκε ως πρώτη επιλογή, όπως θα έπρεπε να ήταν.

Ετσι και αλλιώς, οι μεταγραφές δεν είναι μια απλή διαδικασία και ας φαντάζουν έτσι σε αρκετούς. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που μπορούν να καθορίσουν μια υπόθεση. Σίγουρα, δεν μπορεί να κατηγορηθεί κανένας δημοσιογράφος που αποκαλύπτει έναν στόχο μιας ομάδας, γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Αλλωστε, ήδη οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που εισπράττουν την πρώτη καραμούζα για όσα συμβαίνουν, από όσα γράφονται. Λες και οι δημοσιογράφοι κάνουν τις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Επιστρέφουμε στο θέμα. Το ζήτημα δεν είναι να κρίνουμε την πορεία μιας διαπραγμάτευσης. Αυτό είναι εσωτερικό θέμα της ΑΕΚ. Αυτό που ενδιαφέρει όσους βρίσκονται εκτός είναι το αποτέλεσμα. Ούτε εμμονές χρειάζονται. Χάλασε του Ντα Σίλβα; Φέρτε καλύτερο από τον Ντα Σίλβα (και δεν εννοώ βέβαια τον Τζαβέλλα, όσο και αν εκτιμώ πως μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ). Χάλασε του Εντσάμ; Φέρτε καλύτερο του Εντσάμ και κάντε τον Γάλλο μια μακρινή ιστορία.

Εκεί θα κριθεί τελικά η ΑΕΚ. Κατά πόσον θα μπορέσει να ενισχυθεί ουσιαστικά. Επικοινωνιακά έτσι και αλλιώς είναι χαμένη. Πονεμένη ιστορία, δεν έχει νόημα να την ανοίξουμε. Πέρα από κάθε επικοινωνιακή φανφάρα πάντως, το σπουδαίο είναι το γήπεδο. Εκεί θα κριθεί κατά πόσον η ΑΕΚ θα πετύχει σε όσα είχε ως στόχο. Αν οι τελικές επιλογές και η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα μπορεί να εκπροσωπεί επάξια τη φανέλα της.

Αυτό που δεν επιτρέπεται σε κανέναν είναι να υπάρξουν εκπτώσεις και να ξεχνούν ποια είναι η αφετηρία. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 30 βαθμούς απόσταση από την κορυφή. Τελεία και χωρίς άλλη κουβέντα. Ηταν ντροπιαστικά όσα συνέβησαν πέρυσι και η ΑΕΚ πρέπει να ετοιμάσει το έδαφος για να μην επαναληφθούν και να ξεκινήσει η αντεπίθεση. Αυτό το -30, όσα συνέβησαν πέρυσι σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, πρέπει να είναι καθημερινά στο μυαλό όλων.

Χρόνος υπάρχει. Επιλογές εκατοντάδες στην αγορά. Αλλά μαζί και υποχρεώσεις. Προφανώς πρόκειται για ιδιαίτερο καλοκαίρι, όπου πολλά έχουν πάει πίσω. Ακόμα δεν έχει βγει καν ο Ιούνιος. Αλλά το θέμα είναι πως η ΑΕΚ έχει να καλύψει μεγάλη απόσταση και έπρεπε ήδη να σπριντάρει. Ας γίνουν τα λάθη μάθημα και η ΑΕΚ να βρει το δρόμο της και τις ενδεδειγμένες επιλογές, πριν προκύψει κάποια αγωνιστική ήττα που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" με Εντσάμ σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα - Τέλος πρωτοκλασάτος άσος του Ολυμπιακού! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags