Facebook Pixel Euro 2020: Μοιραίος ο Ντεσάμπ, όχι ο Εμπαμπέ - Ούτε αυτός... έχασε το πέναλτι ούτε ο Γκέκας
| 2021-06-29 14:08:00

Μοιραίος ο Ντεσάμπ, όχι ο Εμπαπέ - Ούτε αυτός... έχασε το πέναλτι ούτε ο Γκέκας

Μοιραίος ο Ντεσάμπ, όχι ο Εμπαπέ - Ούτε αυτός... έχασε το πέναλτι ούτε ο Γκέκας

Η ουσία είναι ότι οι Γάλλοι έφυγαν πολύ νωρίς, αλλά πανάξια, μιας και η ήττα φέρει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από αυτό του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Euro 2020: Η πιο σοκαριστική, αγωνιστικά, στιγμή της διοργάνωσης του κορυφαίου Euro της ιστορίας (μετά από αυτό που πήρε η Εθνική μας φυσικά) έφτασε!

Η Εθνική Ελβετίας απέκλεισε τους Γάλλους σε ένα συγκλονιστικό ματς και σε μια ακόμη πιο συγκλονιστική βραδιά για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, μιας και είδαμε 14 γκολ, 2 παρατάσεις και μια διαδικασία πέναλτι. Μπορεί όλο το βάρος του Τύπου να έχει εστιαστεί στο χαμένο πέναλτι του Εμπαπέ, ωστόσο αυτό είναι λάθος για πολλούς λόγους.

Αρχικά το πέναλτι δεν το χάνει ο Εμπαπέ, όπως δεν το είχε χάσει και κάτι χρόνια πριν (σαν σήμερα όλως τυχαίως) ο Φάνης Γκέκας. Χθες το έπιασε ο Ζόμερ, τότε ο Νάβας. Δευτερευόντως, ο μεγαλύτερος... εγκληματίας -προπονητικά- της διοργάνωσης είναι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο άνθρωπος που είχε χάσει τον τελικό του Euro 2016 επειδή είχε την... επιφοίτηση να αφήσεις εκτός τον Καντέ, ενώ είναι πλέον βέβαιο ότι το Μουντιάλ το κατέκτησαν οι παίκτες και όχι ο ίδιος.

Εστιάζοντας στη χθεσινή αναμέτρηση ο Ντεσάμπ δεν κατάλαβε ποτέ τι πλεονέκτημα απέκτησε η ομάδα του στο 3-1, αλλά και τις αλλαγές του Πέτκοβιτς με αποτέλεσμα να δεχθεί 3 γκολ (μαζί με το ακυρωθέν για... εκατοστά) σε λίγα λεπτά. Και όλα αυτά ενώ εμφάνισε ξαφνικά τον Λενγκλέ στην βασική ενδεκάδα και παρέταξε την ομάδα του με τρεις στόπερ, πετώντας στα... σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο. Μάλιστα, ο λόγος που η Γαλλία έγινε το φαβορί του ματς ήταν ο τρομερός Καρίμ Μπενζεμά (πιστώνουμε στον Ντεσάμπ ότι μεσολάβησε για να επιστρέψει), ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά καθοδηγεί τον Γιορίς για να πιάσει το πέναλτι του Ροντρίγκες (μετά από 13 συνεχόμενα που είχε δεχθεί) και βάζει 2 γκολ, πιστεύοντας ότι τελείωσε το ματς.

Αντ΄αυτού είδε τον Ντεσάμπ να επιλέγει να χρησιμοποιήσει τον Ραμπιό ως αριστερό μπακ και τον Σισοκό ως δεξί εξτρέμ. Και μη χειρότερα... Η ουσία είναι ότι οι Γάλλοι έφυγαν πολύ νωρίς, αλλά πανάξια, μιας και η ήττα φέρει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από αυτό του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags