Facebook Pixel Euro 2020: Το πειρατικό μπορεί να εμφανιστεί στο Λονδίνο - Δεν είναι... Ντεσάμπ ο Ενρίκε - Το Βέλγιο ψάχνει ένα θαύμα!
| 2021-07-01 17:50:00

Το πειρατικό μπορεί να εμφανιστεί στο Λονδίνο - Δεν είναι... Ντεσάμπ ο Ενρίκε - Το Βέλγιο ψάχνει ένα θαύμα!

Του Μιχάλη Σοφιανού
Το πειρατικό μπορεί να εμφανιστεί στο Λονδίνο - Δεν είναι... Ντεσάμπ ο Ενρίκε - Το Βέλγιο ψάχνει ένα θαύμα!

Κάθε μέρα που περνάει στο Euro 2020 καταλαβαίνουμε και καλύτερα γιατί πρόκειται για ένα από τα κορυφαία τουρνουά όλων των εποχών, ενώ γινόμαστε και πιο σίγουροι ότι μπορεί να έχουμε μια... έκπληξη στον τελικό νικητή της διοργάνωσης

Euro 2020: Όσο φτάνουμε στο μεγάλο φινάλε της φετινής διοργάνωσης, στο Γουέμπλεϊ, μπορούμε σίγουρα να βγάλουμε συμπεράσματα που στην αρχή ήταν είτε καλά κρυμμένα είτε σίγουρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε…

Βασικότερο από όλα είναι η εθνική ομάδα της Ισπανίας. Οι Φούριας Ρόχας, αλλά και ο Λουίς Ενρίκε άκουσαν τα… άπειρα τόσο από τα μέσα της χώρας, που δεν διαφέρουν πολύ από τα δικά μας και μάλλον όχι άδικα. Στα δύο πρώτα παιχνίδια, στον όμιλο, η Ρόχα βρέθηκε με την πλάτη στον… τοίχο έχοντας μόλις 2 βαθμούς με δύο ισοπαλίες με Σουηδία και Πολωνία, όμως το κυριότερο ήταν η εικόνα της που έδειχνε μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με εμφανέστατο το πρόβλημα στο σκοράρισμα καθώς είχε βάλει μόλις ένα τέρμα. Όμως κάπου εκεί ο διακόπτης… γύρισε με αποτέλεσμα 10 γκολ στα επόμενα δύο παιχνίδια.

Το κλειδί σε αυτή την μετάλλαξη των Ισπανών, που άρχισαν να προκαλούν… τρόμο σε όλους, φυσικά και έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Σέρχιο Μπούσκετς. Ο έμπειρος μέσος της Μπαρτσελόνα έλειψε στους δύο πρώτους αγώνες του ομίλου, λόγω του ότι νόσησε από κορωνοϊό λίγο πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, με τον Ρόδρι να είναι αυτός επιλέχθηκε να τον αντικαταστήσει. Ο παίκτης όμως δεν κατάφερε ποτέ να δέσει με τους Κόκε και Πέδρι, ενώ παράλληλα το βασικότερο πρόβλημα ήταν η εμφανής οπισθοχώρηση και των δύο, που έριχναν περισσότερο βάρος στην άμυνα καλύπτοντας τον 25χρονο. Με την παρουσία, όμως, του Μπούσκετς οι Φούριας Ρόχας απέκτησαν αμέσως πολύ πιο σαφή επιθετικό προσανατολισμό, ενώ παράλληλα γίνονται και πολύ περισσότερο απρόβλεπτοι με αποτέλεσμα οι δύο νίκες που ακολούθησαν να θεωρούνται φυσιολογικές. Πλέον στα προημιτελικά αντίπαλος είναι η Ελβετία, που μπορεί να έκανε την έκπληξη της διοργάνωσης αποκλείοντας τους παγκόσμιους πρωταθλητές Γάλλους, όμως ο Λουίς Ενρίκε δεν είναι… Ντεσάμπ και έστω και από το… παράθυρο οι Ισπανοί έχουν γίνει από τα πολύ δυνατά φαβορί για την κούπα.

Στο μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών Βέλγιο και Ιταλία θα κοντραριστούν στο Μόναχο για μια θέση στους "8", σε μια αναμέτρηση των… μεταλλαγμένων. Και αυτό γιατί από την μια οι Ατζούρι από άκρως αμυντικό προσανατολισμό που μας είχαν συνηθίσει βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό σε αυτό το τουρνουά, ενώ αντίθετα οι "κόκκινοι διάβολοι" στον αγώνα με την Πορτογαλία έπαιξαν με σύστημα… Σάντος και πέρασαν κυρίως λόγω της ανικανότητας των αντιπάλων τους να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ενδεικτικό είναι ότι οι Ίβηρες είχαν 24 (!!) σουτ στον αγώνα, ενώ οι Βέλγοι μόλις έξι. Αν το σύνολο του Μαρτίνες εμφανιστεί με την ίδια λογική και ο Μαντσίνι έχει καταλάβει το λάθος του με την Αυστρία και ξεκινήσει τον Λοκατέλι αντί του Βεράτι τότε ο Λουκάκου και η… παρέα του θα γυρίσουν ξανά νωρίς στις Βρυξέλλες. Επίσης ο Ισπανός τεχνικός των Βέλγων έχει μπροστά του ένα τεράστιο δίλλημα… Από την μια να βάλει τους ανέτοιμους Αζάρ και Ντε Μπρόινε απέναντι στην Squadra Azzurra, με τον κίνδυνο να κερδίσει αλλά να τους χάσει για τη συνέχεια του τουρνουά, ενώ από την άλλη να μην τους χρησιμοποιήσει και να χάσει παίρνοντας το βάρος του αποκλεισμού… Όπως και να έχει οι Βέλγοι αν δεν… μεταμορφωθούν και γίνει ένα θαύμα με τους δύο σούπερ σταρ τους είναι το μεγάλο αουτσάιντερ αυτή τη στιγμή.

Πάντως ας μην κάνει σε κανέναν έκπληξη αν δούμε μια από τις Τσεχία ή Δανία να επαναλαμβάνουν ένα  άθλο παρόμοιο με της Ελλάδας το 2004… Σίγουρα κάποια από τις δύο θα είναι στον ημιτελικό του Γουέμπλεϊ και θα αντιμετωπίσει, λογικά, την Αγγλία με το βάρος ενός έθνους στην πλάτη της. Τσέχοι και Δανοί, σε αντίθεση με τους Γερμανούς, έχουν πολύ αξιόπιστους επιθετικούς σε αυτό το Euro, ενώ παράλληλα παίζουν εξαιρετικά την αντεπίθεση οπότε μην μας φανεί περίεργο αν δούμε ένα νέο… πειρατικό να κάνει τις βόλτες του στη μέση του… Τάμεση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags