Facebook Pixel Euro 2020: Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν θα το πάρει η Αγγλία – Μπορεί να γράψει… ιστορία η Ιταλία
| 2021-07-11 16:15:00

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν θα το πάρει η Αγγλία – Μπορεί να γράψει… ιστορία η Ιταλία

Του Μιχάλη Σοφιανού
Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν θα το πάρει η Αγγλία – Μπορεί να γράψει… ιστορία η Ιταλία

Οι πάντες μιλάνε για τους… αγγλικούς οιωνούς που δείχνουν ότι το κύπελλο θα πάει στο Λονδίνο για πρώτη φορά, όμως φαίνεται ότι κάτι έχει ξεφύγει και οι αριθμοί… μιλάνε και βγάζουν νικητή

Euro 2020:Κι όμως φτάσαμε στο μεγάλο φινάλε! Μετά από ένα μήνα γεμάτο ποδόσφαιρο, γεμάτο αγώνες με ένταση, γεμάτο με εναλλαγή συναισθημάτων ήρθε η ώρα για τον μεγάλο τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την Ιταλία και την Αγγλία να διασταυρώνουν τα… ξίφη τους στην αρένα του Γουέμπλεϊ με στόχο την… κορυφή. Κι αν οι πάντες θεωρούν ότι όλοι οιωνοί είναι υπέρ των Τριών Λιονταριών, ώστε να φτάσουν στην πρώτη κατάκτηση Euro στην ιστορία τους, μάλλον κάτι δεν έχουν προσέξει… Αυτό δεν είναι άλλο από τον… μαγικό αριθμό 54, που λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος έγινε…55 και ίσως όλα αλλάξουν.

Ας εξηγήσουμε όμως τι εννοούμε. Ήταν 1912, όταν η Αγγλία μαζί με την Βόρεια Ιρλανδία, σαν Μεγάλη Βρετανία, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης. Εκεί, σε ένα τουρνουά 11 ομάδων, νίκησε την Ουγγαρία με 7-0, την Φινλανδία με 4-0 και την Δανία, στον τελικό με 4-2, φτάνοντας στην κορυφή στου κόσμου, σε μια διοργάνωση που είχε τον χαρακτήρα Παγκοσμίου Κυπέλλου! Προχωρώντας στον χρόνο, πρέπει να περάσουν 54 (!!) χρόνια για να φτάσουμε στο… μαγικό, για τους Βρετανούς, 1966.

Τα Τρία Λιοντάρια θα κερδίσουν με 2-0 το Μεξικό και με το ίδιο σκορ τους Γάλλους, ενώ με την ισοπαλία 0-0 με την Ουρουγουάη θα περάσουν σαν πρώτοι από τον Α' όμιλο. Η συνέχεια θα βρει τους Άγγλους να κερδίζουν με 1-0 την Αργεντινή, 2-1 την Πορτογαλία, ενώ στον τελικό με τους Δυτικογερμανούς θα χρειαστεί το γκολ… φάντασμα του Τζεφ Χαρστ, που έκανε χατ τρικ, για να φτάσουν στο 4-2 και την κατάκτηση του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στον χρόνο, μπορούμε να θυμηθούμε τους Βρετανούς να αποκλείονται με όλους τους φυσιολογικούς και απίθανους τρόπους τόσο από Παγκόσμια Κύπελλα, όσο και από Euro, όμως αν το ξανασκεφτούμε αυτό είναι πάρα πολύ λογικό… Δεν είχαν περάσει τα 54(!!) μαγικά χρόνια για να βρεθούν ξανά στην κορυφή…

Με μια απλή πρόσθεση του έτους του τελευταίου, ως σήμερα, κυπέλλου της Αγγλίας και του 54 το αποτέλεσμα μας κάνει… 2020, χρονιά που ήταν να γίνει το Euro. Όμως τα πράγματα… στράβωσαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να αναβληθεί και να γίνει έναν χρόνο μετά, δηλαδή την φετινή χρονιά… Αυτό σημαίνει ότι το 54 έγινε… 55, πράγμα που μας κάνει να φανταστούμε ότι οι συμπαθείς Άγγλοι, καλά κάνουν και ζουν το… όνειρό τους, όμως το Its Coming Home μάλλον παίρνει… παράταση για το 2074, όπου πιθανά να φτάσουν στην δεύτερη κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου της ιστορίας τους.

Το απίστευτο ρεκόρ που μπορεί να σπάσει η Ιταλία παίρνοντας το Euro

Από την άλλοι οι Ατζούρι δεν λογίζονταν φαβορί, ούτε από τους ίδιους τους Ιταλούς, πριν την έναρξη της διοργάνωσης, μιας και κανείς δεν περίμενε να τους δει να κυριαρχούν σε όλες τις αναμετρήσεις τους. Βέβαια το να φτάσει η Squadra Azzurra σε τελικό δεν είναι κάτι πρωτότυπο, μιας και έχει φτάσει μέχρι το τέλος έξι φορές σε Μουντιάλ, έχοντας τέσσερις κατακτήσεις, ενώ σε Euro έχει πάει μια φορά το τρόπαιο στη Ρώμη, έχοντας τρεις παρουσίες στον τελικό.

Βέβαια αν οι Ιταλοί καταφέρουν το βράδυ της Κυριακής και κατακτήσουν το Euro θα σπάσουν ένα απίστευτο ρεκόρ που κανείς δεν έχει καταφέρει. Από το 1960, λοιπόν, και μέχρι την διοργάνωση του 2016, καμία χώρα που πήρε την Eurovision δεν κατάφερε μετά από μερικούς μήνες να κατακτήσει και την πρώτη θέση στο Euro! Και δεν μιλάμε για την επόμενη σεζόν, όπως άλλωστε έχει καταφέρει και Ελλάδα, με το έπος του 2004 στην Πορτογαλία, αλλά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης από την Έλενα Παπαρίζου το 2005, αλλά για την ίδια χρονιά! Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι εκτός από την Ρωσία το 2008, που πήρε την πρώτη θέση στον μουσικό διαγωνισμό και βρέθηκε στα ημιτελικά του Euro, καμία άλλη δεν μπόρεσε να είναι καν στην τετράδα της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Έτσι οι Ιταλοί είναι ήδη νικητές της Eurovision μιας και οι Maneskin με το "Zitti e buoni" έφεραν το… τρόπαιο στην Ρώμη για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια, ενώ πλέον οι παίκτες του Μαντσίνι καλούνται να φέρουν και το Euro μετά από 53 χρόνια στο… σπίτι και να γράψουν… ιστορία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags