Facebook Pixel ΑΕΚ: "Καψούρα" ο Αραούχο, άμεσα στην 11αδα - "Αρχοντικός" Τζαβέλλας - Δεν τον... βλέπει ο Μιλόγεβιτς
| 2021-07-16 15:00:00

O Αραούχο που δεν... χορταίνεις και η νέα ΑΕΚ - "Αρχοντικός" Τζαβέλλας-Δεν τον "βλέπει" ο Μιλόγεβιτς

Sportdog Team
O Αραούχο που δεν... χορταίνεις και η νέα ΑΕΚ - "Αρχοντικός" Τζαβέλλας-Δεν τον "βλέπει" ο Μιλόγεβιτς

Η επιστροφή του παικταρά και η ανάγκη για μεταγραφή στην Ένωση. Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποδέχεται τον "Τσίνο" και έχει τα πρώτα συμπεράσματα για τη δουλειά του Μιλόγεβιτς στην ομάδα. Ποιοι έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμές και οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση του ρόστερ.

ΑΕΚ: Καλώς ήρθες καψούρα! Καλώς ήρθες παικταρά. Πόσες ώρες μπορεί να μιλά κάποιος για έναν ποδοσφαιριστή; Πόσες ώρες μπορείς να κοιτάς τη φωτογραφία με το 11 και να μελώνεις; Οταν πρόκειται για τον Σέρχιο Αραούχο και την καψούρα που προκαλεί στον κόσμο της ΑΕΚ, ατέλειωτες. Δεν χορταίνεις να τον βλέπεις, να τον καμαρώνεις, να τον απολαμβάνεις. Σαν ένα δικό σου άτομο και ας είναι από την άλλη άκρη του πλανήτη.

 

Αλλά ο Σέρχιο, ο Τσίνο, ο κίλερ, ο αλκοολούχος ή όπως αλλιώς μπορεί να τον ονοματίζει και να τον αποκαλεί ο καθένας μας, είναι κάτι μοναδικό. Μια τόσο οικεία προσωπικότητα, που σε κάνει να δένεσαι μαζί του ανεξίτηλα. Είπαμε, είναι αγαπησιάρικη ομάδα η ΑΕΚ, συχνά πυκνά ζει με τα πάθη της, αλλά δεν θα μπορούσα να περιμένω τέτοιο δέσιμο με αυτό το αγόρι από την Αργεντινή. Τώρα πια, καλά να είμαστε όλοι, θα τον απολαμβάνουμε για τα επόμενα χρόνια μόνο με τη φανέλα με το 11 στην πλάτη.

 

Ο Αραούχο δεν λειτουργεί απλά συναισθηματικά. Δεν είναι μόνο πως φέρνει το χαμόγελο στα «κιτρινόμαυρα» χείλη και κάνει τη ζωή να φαίνεται πιο απλή. Είναι και πως με τον Αραούχο, η ΑΕΚ λύνει πολλά από τα προβλήματα της. Ο τρόπος παιχνιδιού του Αραούχο θα δώσει πολλαπλές λύσεις στα χέρια του Μιλόγεβιτς και θα εκτινάξει τη δυναμική της ομάδας. Φαίνεται μάλιστα, πως είναι και σε άριστη φυσική κατάσταση, οπότε μόνο θετικά έχεις να πεις για την ιστορία.

Ο Αραούχο είναι έτοιμος να μπει άμεσα στην ΑΕΚ που δημιουργεί ο Μιλόγεβιτς. Εκτιμώ πως θα είναι σίγουρα στην αποστολή, δεν θα απέκλεια ακόμα και στην 11άδα την πρεμιέρας για τη νέα σεζόν κόντρα στη Βελέζ. Αλλωστε, έγινε νομίζω φανερό και από την τελική πρόβα κόντρα στον Απόλλωνα, πως υπάρχει ζήτημα στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο Ανσαριφάρντ έδειξε βαρύς στο ξεκίνημα και η ΑΕΚ φαίνεται πως χρειάζεται το νεύρο, την ορμή, τον ενθουσιασμό που μπορεί να δώσει ο Αραούχο.

 

Η πρώτη εικόνα της ΑΕΚ αφήνει γλυκιά γεύση. Δεν έγινε υπερομάδα, δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί κόντρα σε δυνατότερους αντιπάλους, αλλά για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε και τα θέματα που είχε, δείχνει πως γίνεται ομάδα. Σύνολο που ξέρει τι θέλει και πως θα το πάρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και φέρει φαρδιά πλατιά την επίδραση του προπονητή στον τρόπο παιχνιδιού της. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου και το σημαντικότερο συμπέρασμα σε αυτήν τη διαδικασία.

 

Μη λησμονείτε, πως επρόκειτο για την περυσινή ομάδα, συν τον Τζαβέλλα. Και μάλιστα, την περυσινή ομάδα αποδυναμωμένη αισθητά, δίχως ποδοσφαιριστές όπως οι Λιβάγια, Τσιγκρίνσκι, Ολιβέιρα, Κρίστισιτς, που είχαν καθοριστικό ρόλο μέσα στη λειτουργία της (έστω και αν ήταν κακή). Ο Μιλόγεβιτς άρχισε να βάζει τα πράγματα στη σειρά και η ΑΕΚ να μην μοιάζει με καρικατούρα, αλλά με ομάδα που είχε αρχή, μέση και τέλος, συγκεκριμένα προτερήματα και αδυναμίες.

 

Στα θετικά δεν μπορεί να μην υπολογίσει κάποιος την αρχοντική εμφάνιση του Τζαβέλλα. Προφανώς και ο αντίπαλος δεν ήταν μεγάλης δυναμικότητας, αλλά ο τρόπος που απελευθέρωνε και καθοδηγούσε την άμυνα, η επιδραστικότητα στο παιχνίδι της ομάδας, είναι σημείο αναφοράς. Επίσης, ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Σιμάνσκι. Ειδικά αυτό το σχέδιο με τις διαγώνιες μπαλιές, που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι πέρυσι στο ρεπερτόριο του, με ενθουσίασε στο παιχνίδι του.

 

Φοβερός ο Μάνταλος, οργάνωσε το παιχνίδι της ΑΕΚ, έδειξε πως σε μια ομάδα που έχει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και έχει αρχές στο παιχνίδι της, μπορεί να είναι καθοριστικός. Και βέβαια, αυτό το πυρηνικό όπλο που λέγεται Λιβάι. Κάθε άγγιγμα του με την μπάλα σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Κάθε επιτάχυνση του, δείχνει τους αντιπάλους σα να παίζουν με χρονοκαθυστέρηση. Αν η ΑΕΚ δεν πάρει και φέτος όσα μπορεί να δώσει ο Λιβάι, θα έχει αποτύχει παταγωδώς.

 

Υπήρξαν και άλλα χρήσιμα συμπεράσματα. Για παράδειγμα, κατανοήσαμε άπαντες, πως ο Μιλόγεβιτς δεν βλέπει καν τον Νταντσένκο για το δεξί άκρο της άμυνας (και τον Ραντόνια, αλλά εκεί πες λογικό). Η ΑΕΚ πρέπει να βρει άμεσα παίκτη για το δεξί άκρο, γιατί ο Μπακάκης είναι σαφώς ανεβασμένος ψυχολογικά, αλλά δεν μπορεί να δώσει όλες τις λύσεις που θέλει η ΑΕΚ. Και σίγουρα, ο Σβάρνας που δοκιμάστηκε εκεί, δεν είναι δεξί μπακ.

 

Η απορία μου αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας. Σύμφωνα με όσα μάθαμε έπειτα από την αλλαγή πλεύσης για την απόκτηση αριστερού μπακ, η ΑΕΚ πόνταρε πολλά στον Μιτάι και τον έκριναν σαφώς βελτιωμένο και έτοιμο για να παίξει ακόμα και βασικός. Αλλά στην πρόβα τζενεράλε, βασικός έπαιξε ο Λόπες! Αφήστε που όταν μπήκε ο Μιτάι, δεν μπορώ να πω, ότι έπεισε για την άμεση προσαρμογή στις απαιτήσεις της ΑΕΚ.

 

Τα καλά νέα είναι πως στα μεγάλα ζητήματα της ΑΕΚ, που αφορούσαν την εικόνα του Σάκχοφ και του Ανσαριφάρντ, οι μεταγραφικές λύσεις έχουν έρθει και είναι οι Λε Ταλέκ και Αραούχο. Αυτόματα, με την είσοδο των δύο, αλλά και την επαναφορά του Στάνκοβιτς έπειτα από την αποθεραπεία του, εκτιμώ πως η ΑΕΚ θα είναι σαφώς βελτιωμένη. Αλλά πρέπει να κάνει και τις υπόλοιπες κινήσεις για να είναι όπως ακριβώς πρέπει.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόν ζήτησε ο Μιλόγεβιτς μετά τον Αραούχο - "Τελειώνουν" δύο ξένοι - Φήμες και για μεγάλη πώληση!:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags