Facebook Pixel Άρης - Χουάν Ιτούρμπε: Ξεκάθαρο… μήνυμα με Ιτούρμπε ο Άρης - Πρέπει να κερδίσει τον κακό του εαυτό για να μείνει Ευρώπη
| 2021-07-24 19:07:00

Ξεκάθαρο… μήνυμα με Ιτούρμπε ο Άρης - Πρέπει να κερδίσει τον κακό του εαυτό για να μείνει Ευρώπη

Sportdog Team
Ξεκάθαρο… μήνυμα με Ιτούρμπε ο Άρης - Πρέπει να κερδίσει τον κακό του εαυτό για να μείνει Ευρώπη

Τα λάθη της προετοιμασίας και η τακτική προσέγγιση με την Αστάνα. Σχόλιο για την εικόνα των Κίτρινων στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, ανάλυση για τη ρεβάνς και τι σημαίνει η σπουδαία μεταγραφή που ετοιμάζουν στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άρης την Πέμπτη έβαλε τα δύσκολα στον εαυτό του και τώρα καλείται να κερδίσει με 3 γκολ διαφορά την Αστάνα για να προκριθεί. Η ουσία των προκριματικών είναι το γκολ. Αυτό έρχεται με ποδοσφαιρική συνέπεια, προσήλωση και εμπειρία. Όλα όσα δηλαδή είχε η Αστάνα στην αναμέτρηση με τον Άρη. 

Αυτό που δεν έγινε κατανοητό το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η Αστάνα ήταν το φαβορί απέναντι στον Άρη. Μία παραδοχή που κρύφτηκε κάτω από το χαλί. Δεν ήταν φαβορί μόνο γιατί ο αντίπαλος πλεονεκτεί σε αγωνιστικό ρυθμό, εμπειρία διαχείρισης αγώνα, αλλά και γιατί βρήκε έναν Άρη, απροετοίμαστο. Τόσο το αργό κεντρικό δίδυμο, όσο και η απουσία εκτελεστή στέρησαν ένα καλό αποτέλεσμα στο Καζακστάν. Δηλαδή, ο Άρης δεν αναμετρήθηκε με ένα μεγαθήριο, αλλά κυρίως με τον πολύ κακό του εαυτό και αυτόν καλείται να αντιμετωπίσει πρώτα - πρώτα. Η απουσία αντικατάστασης του Ροζ, η είσοδος του νέου τερματοφύλακα που δεν έχει εμπειρία με την άμυνα του Άρη αλλά και η επιλογή να μην παίξει με καθαρό φορ, ήταν το απόλυτο κράμα της ποδοσφαιρικής σύγχυσης των Κιτρινόμαυρων. 

Παρότι ο Άρης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο δεν έχει χάσει το παιχνίδι της πρόκρισης. Αρχικά, είναι σημαντική η επιστροφή του Σούντγκρεν στα δεξιά, πράγμα που φέρνει τον Σάκιτς στα αριστερά ως αντικατάσταση του Γκάνεα, ο οποίος έναν ρόλο είχε: αυτόν του μαρκαρίσματος του Τομάσοφ, ωστόσο και στα δύο γκολ χάνει τον... καλύτερο αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Ανασταλτικά ο Ρουμάνος ήταν πολύ καλός. Επίσης, έρχεται και η ενίσχυση στα στέντερ - μπακ. Η συμμετοχή του Φαμπιάνο, μπορεί να δώσει ένα καλύτερο ρυθμό. Επίσης, ο Τζέγκο θα είναι πιο έτοιμος. Στην ουσία ένας καλός αμυντικά Άρης (το έδειξε πέρσι) μπορεί να μην δεχθεί γκολ. 

Το πρόβλημα του Άρη είναι το γκολ. Εκεί δεν έχω απάντηση για το πως θα έρθει. Θα έρθει από τα εξτρέμ; Από στημένη φάση; Ο Άρης θα κυνηγήσει το γρήγορο γκολ, το ζητούμενο είναι το πώς αλλά και με ποιον.  Πρέπει να πιστέψει στην ανατροπή. Να πάρει κάτι από την βραδιά της Μόλντε αλλά τώρα, η βραδιά πέρα από πάθος και μαχητικότητα να έχει και πρόκριση, η οποία θα δώσει φτερά για την συνέχεια του... UEFA Europa Conference League

Ο Άκης Μάντζιος είπε ότι πιστεύει στην ανατροπή. Οφείλει παρέα με τους ποδοσφαιριστές του να την κάνουν πράξη. Προσωπικότητες στους ποδοσφαιριστές μπορεί να βρει, πίστη ότι  ο Άρης θα τα δώσει όλα υπάρχει. Ο Άρης πρέπει να κερδίσει τον κακό του εαυτό, πράγμα που καλείται να το κάνει έχοντας στο πλάι του μετά από πολύμηνη απουσία τον λαό του. 

Υ.Γ: Η μεταγραφή του Ιτούρμπε δείχνει ότι ο Άρης όχι απλώς δεν παραδίδει τα όπλα στους αντιπάλους, αλλά ότι αντιθέτως θέλει να πρωταγωνιστήσει και αυτή τη χρόνια. Και πρέπει να το κάνει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags