Facebook Pixel Άρης: Είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα; Ο χρόνος των μεταγραφών και του Ιτούρμπε - Έκπληξη Ντιαγέ
| 2021-08-15 18:04:00

Είναι έτοιμος ο Άρης για το πρωτάθλημα; Ο χρόνος των μεταγραφών και του Ιτούρμπε - Έκπληξη Ντιαγέ

Sportdog Team
Είναι έτοιμος ο Άρης για το πρωτάθλημα; Ο χρόνος των μεταγραφών και του Ιτούρμπε - Έκπληξη Ντιαγέ

Η δουλειά του Μάντζιου με την άμυνα, όπου υπάρχει πρόβλημα. Τα θετικά και τα αρνητικά που έδειξαν οι Θεσσαλονικείς στη πρόβα τζενεράλε με τον Βόλο και η αναμονή του Καμαρά. Ποιοι παίκτες ξεχώρισαν;

Είναι κοινό μυστικό ότι πολλές από τις μεταγραφές του Άρη έφτασαν - φτάνουν τελευταία... στιγμή. Και ο χρόνος γι' αυτούς είναι πολύτιμος, εξίσου πολύτιμος και για τον Άρη αλλά και τον προπονητή της ομάδας, Άκη Μάντζιο. Η εικόνα του τελευταίου (; ) φιλικού απέναντι στον Βόλο δημιουργεί ανησυχία για την άμυνα της ομάδας. 

Ο Άρης ήταν πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση του Σαββάτου απέναντι στον Βόλο. Εξαιρετικός μεσοεπιθετικά, δημιούργησε φάσεις, είχε τον έλεγχο ενώ σαφώς δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας το γεγονός ότι σκοράρει. H αποτελεσματικότητα στην επίθεση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους κιτρινόμαυρους. Από την άλλη δέχεται τρία πολύ φθηνά γκολ, τα οποία προέρχονται από ατομικά λάθη. Όπως έχει αποδείξει ο Άκης Μάντζιος στον παρελθόν, έχει την «μαγική συνταγή» για να δουλέψει - διορθώσει τα αμυντικά αντανακλαστικά της ομάδας.  

Ένα σημείο που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι αυτό του τερματοφύλακα. Ο Ντένις κάτω από τα γκολποστ ήταν - σε ακόμα ένα ματς - κάτω του μετρίου, δείχνοντας πως δεν πατάει καλά. Κακές αντιδράσεις, κακό διάβασμα στο πρώτο γκολ, «ασσίστ» στον αντίπαλο στο δεύτερο γκολ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Ντένις αποκτήθηκε για να είναι βασικός. Με τέτοια εικόνα, πολύ φοβάμαι ότι ο Άκης Μάντζιος θα το ξαναδεί το θέμα και δεν αποκλείεται να δούμε μία κατάσταση η οποία θα θυμίζει την περσινή σεζόν: δεν θα έχει ξεκαθαριστεί  το ποιος είναι ο «άσσος» της ομάδας. Πλην της αναμέτρησης με την Αστανά στο Χαριλάου, ο Βραζιλιάνος δεν έχει αποδείξει ότι είναι καλύτερος του Χουλιάν Κουέστα.  

Αυτός που για ακόμα μία φορά ξεχώρισε απέναντι στον Βόλο είναι ο Ντιαγέ. Εξαιρετικές τοποθετήσεις ανασταλτικά, παραγωγικός επιθετικά, θα μπορούσε μάλιστα και να είχε σκοράρει. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα βιαζόμαστε) ότι ο Σενεγαλέζος μπορεί να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φετινού Άρη.  Δυναμικός, έξυπνος, ταλαντούχος. Όσον αφορά τον Λουμόρ, ο ποδοσφαιριστής φαίνεται ότι έχει ακόμα πολλή δουλειά. Πρέπει να «καταπιεί» και άλλες προπονήσεις. Έχει ευθύνη στο πρώτο γκολ γιατί χάνει τον αντίπαλο. Ομαδικός, συνεργάσιμος επιθετικά. Ανέτοιμος ανασταλτικά. Είναι δύσκολη η θέση του αριστερού μπακ και ο Λουμόρ έδειξε ότι έχει ποδοσφαιρική σκέψη. 

Ξεχώρισαν: Φαμπιάνο (με πτώσεις ανά διαστήματα), Μπερτόγλιο (σκόραρε, φαίνεται ότι έτοιμος για ακόμα μία χρονιά), Γκάμα (λίρα εκατό για τον Άρη - δεν υπάρχουν λόγια), Σάσα (πάντα ο ανταγωνισμός τον ανεβάζει) Μαντσίνι (μόλις μπήκε δούλεψε σε αντίθεση με τον Ματέο), Ιτούρμπε (θέλει χρόνο έδειξε διάθεση).

Υ.Γ: Εν αναμονή του Καμαρά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags