Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Η Εθνική που είχε σήμα κατατεθέν την άμυνα τελείωσε - Πρόβλημα το... επιθετικό ταλέντο
| 2021-09-01 23:58:00

Η Εθνική που είχε σήμα κατατεθέν την άμυνα τελείωσε - Πρόβλημα το... επιθετικό ταλέντο

Η Εθνική που είχε σήμα κατατεθέν την άμυνα τελείωσε - Πρόβλημα το... επιθετικό ταλέντο

Τα συμπεράσματα της ήττας από την Ελβετία και η επόμενη μέρα. Η σημερινή Εθνική έχει μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο, την ίδια στιγμή που παρουσιάζει λιγότερο αμυντική συνέπεια.

Χρήσιμο το φιλικό της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Ελβετία. Προφανώς η αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ένα σαφώς καλύτερο σύνολο και η ανωτερότητα αυτή δεν κρύφτηκε στο χορτάρι της Βασιλείας. Ωστόσο, αυτό το φιλικό ήταν μια απτή απόδειξη του ότι η Εθνική έχει αλλάξει πια χαρακτήρα.

Η παλιά «γαλανόλευκη», ήταν μια ομάδα με σήμα κατατεθέν την άμυνα. Μέσα από την αμυντική της δυναμική και οντότητα πέτυχε τις μεγαλύτερης επιτυχίες της σε εθνικό επίπεδο. Αυτό είχε να κάνει και με τους πολλούς κορυφαίους αμυντικούς που βγήκαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Από τον Δέλλα και τον Καψή, μέχρι τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά.

Η σημερινή Εθνική έχει μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο, την ίδια στιγμή που παρουσιάζει λιγότερο αμυντική συνέπεια. Απέναντι στην Ελβετία η επιθετική λειτουργία της ομάδας ήταν πολύ καλή, με κινήσεις στο χώρο, σωστό κουβάλημα της μπάλας, στρωτή ανάπτυξη από τη μέση και μπροστά.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, αυτό εξελίσσεται και σε πρόβλημα. Διότι όσο ταλέντο και να υπάρχει επιθετικά, αυτό δεν θα φτάσει ποτέ να υπερβαίνει το αντίστοιχο άλλων ομάδων. Ακόμα και ομάδων όπως η Ελβετία. Επομένως αν δεν καταφέρει να αποκτήσει πάλι ταυτότητα και αξιοπιστία στην άμυνα, η Εθνική μας ομάδα θα δυσκολευτεί να κάνει ξανά την υπέρβαση. Όπου υπέρβαση, σήμερα, νοείται η συμμετοχή στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags