Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Απίθανο σκηνικό με Χατζηγιοβάνη - "Χαλάει" η μεταγραφή Γιοβάνοβιτς - Δικαιώνεται ο Δώνης!
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-26 18:23:00

Απίθανο σκηνικό με Χατζηγιοβάνη - "Χαλάει" η μεταγραφή Γιοβάνοβιτς; - Δικαιώνεται ο Δώνης!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Απίθανο σκηνικό με Χατζηγιοβάνη - "Χαλάει" η μεταγραφή Γιοβάνοβιτς; - Δικαιώνεται ο Δώνης!

Η… εξαφάνιση Μακέντα, ο κίνδυνος με Ολυμπιακό και ο Παλάσιος. Πώς ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε και μετά από δύο ήττες σε Γιάννινα και Άρη, έφτασε στο άνετο και εντυπωσιακό 5-1 με τον Βόλο. Οι αλλαγές στην ενδεκάδα, η τακτική του Σέρβου κόουτς και το ντέρμπι που έρχεται.

Μετά από δύο ήττες -με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη- που πόνεσαν τους φιλάθλους του, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα... πάρτι. Κι αν το 4-0 της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα δεν ήταν τόσο πειστικό, το σημερινό 5-1 επί του μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Βόλου τα λέει όλα για την καταπληκτική εμφάνιση του Τριφυλλιού.

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν οι Πράσινοι έβγαλαν πολλά από τα στοιχεία που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με την επιθετικότητα στις κινήσεις τους και τη διάθεση για διαρκές πρέσινγκ να είναι τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε διαβάσει την αδυναμία του γκολκίπερ Κλέιμαν με την μπάλα στα πόδια, με αποτέλεσμα οι επιθετικοί του να τον πιέσουν ασφυκτικά στο 3' και να γίνει το λάθος, από το οποίο προήλθε το 1-0.

Ο Βόλος έχασε κάθε συγκέντρωση, δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε το 2-0 από τον Ιωαννίδη και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν νωρίς και ξέφυγαν από το βάρος του να προσπαθούν να σκοράρουν κόντρα σε κλειστή άμυνα, που δεν είναι το καλύτερό τους. Αντιθέτως, επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να γίνει πάρα πολύ επικίνδυνη αν βρει χώρους.

Η επιθετική τετράδα του Τριφυλλιού έβγαλε -επιτέλους- συνεργασίες και έπιασε σπουδαία απόδοση, με πρώτο και καλύτερο τον εκπληκτικό Καρλίτος. Έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν ο Ισπανός και κόντρα στον Βόλο έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα, σκοράροντας δύο γκολ και δίνοντας μία φανταστική ασίστ. Ουσιαστικά, με την τεράστια ποιότητα που βγάζει ο Καρλίτος στο παιχνίδι του δικαιώνεται ο Γιώργος Δώνης, που επέμεινε για να τον φέρει στον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής τους πρώτους μήνες του στην ομάδα.

Ο Βιτάλ βρήκε πολλούς χώρους και "ζωγράφισε", αποδεικνύοντας ότι η εμφάνισή του στην πρεμιέρα δεν ήταν... πυροτέχνημα. Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ιωαννίδης, που όσο περνά ο καιρός γίνεται καλύτερος. Ήδη ο Έλληνας επιθετικός έχει "εξαφανίσει" τον Μακέντα, φανταστείτε βάσει των δυνατοτήτων αυτού του παιδιού, το πού μπορεί να φτάσει όταν γίνει πιο αποτελεσματικός και "εύκολος" στο γκολ!

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος ήταν κεφάτος, σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ με φοβερό εναέριο "τακουνάκι" και εξέθεσε τον Φεράρι στη δεξιά πλευρά. Αυτό το στοιχείο έχει τη σημασία του καθώς ο Αργεντινός μπακ του Βόλου έφτασε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι και οι Πράσινοι εξακολουθούν να τον τσεκάρουν ενόψει του Ιανουαρίου. Με τέτοιες εμφανίσεις, ο Φεράρι σίγουρα θα χάσει πόντους στην εκτίμηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

** Η νοοτροπία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνοψίζεται σε ένα σκηνικό που έλαβε χώρα μετά το 3-0 του Χατζηγιοβάνη. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Έλληνας άσος είχε σκοράρει, όμως ο Σέρβος τεχνικός τον φώναξε και του έκανε παρατηρήσεις για μια προηγούμενη φάση, στην οποία ο διεθνής εξτρέμ δεν γύρισε στην άμυνα!

** Η παρουσία του Αλεξανδρόπουλου στην αρχική ενδεκάδα αντί του Μαουρίσιο ίσως ήταν το "κλειδί" για την τρομερή ένταση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο.

** Βαρύς ακόμα ο Παλάσιος, που δεν μπόρεσε να φανεί ούτε στην τέταρτη συμμετοχή του με την πράσινη φανέλα. Θέλει πολλή δουλειά ακόμα ο Αργεντινός και το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να αρχίσει η... μουρμούρα.

** Αν οι τραυματισμοί των Βέλεθ και Χουάνκαρ αποδειχθούν σοβαροί, ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλο πρόβλημα στο Καραϊσκάκη την ερχόμενη Κυριακή (3/10).   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Απογείωση" για τον Παναθηναϊκό - Βρήκε νέο... Μπεργκ - "Τρέλα" στη Λεωφόρο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags