Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Με τα… κιλά του πήρε το ντέρμπι - Μόνο για... Μύκονο ο Μπίσεσβαρ - Πυροβολημένη η άμυνα της ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-26 23:37:00

Με τα… κιλά του πήρε το ντέρμπι - Μόνο για... Μύκονο ο Μπίσεσβαρ - Πυροβολημένη η άμυνα της ΑΕΚ

Sportdog Team
Με τα… κιλά του πήρε το ντέρμπι - Μόνο για... Μύκονο ο Μπίσεσβαρ - Πυροβολημένη η άμυνα της ΑΕΚ

Πώς… ξεφούσκωσε την Ένωση, ο συγκινητικός Βράνιες και ο Νο.1 στην Ελλάδα. Ο Χρήστος Ξανθάκης γράφει για τον άσο των "ασπρόμαυρων" που πήρε το ντέρμπι, για τα λάθη των "κιτρινόμαυρων", αλλά και για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Μπίσεσβαρ όταν... κλατάρει τα Χριστούγεννα.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Παιδιά να λέμε και καμιά αλήθεια και να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας:
Αν ήταν αθλητή ο Μπίσεσβαρ θα είχε περάσει τα ελληνικά σύνορα μόνο για να πάει Μύκονο καλοκαιράκι.

Άντε και σε κάναν διεθνή αγώνα, έτσι και τύχαινε η ισπανική, η ιταλική, η γερμανική ομάδα του να κληρωθεί με δικό μας σύλλογο.
Γιατί εκεί θα κατέληγε ο παιχταράς.

Σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία μπορεί.
Αν ήταν αθλητής.

Αλλά δεν είναι αθλητής, είναι ντελικάτος εραστής της μπάλας!

Και ο νούμερο ένα τεχνίτης στα ελληνικά γήπεδα, το είχα γράψει πριν από δυο χρόνια και με βρίζανε ότι δεν έχω ιδέα από τόπι.

Εντάξει παιδιά, εγώ δεν έχω ιδέα από τόπι κι ο Μπίσε σήμερα το πήρε το ματσάκι με τη μαγκιά του και τα κιλά του. Κι έστειλε τον προσωπικό του αντίπαλο να ψάχνει για Ζάναξ.

Τον ξεφούσκωσε τον Μισελέν, που είπε κι ένας φίλος στην καφετέρια που το βλέπαμε το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Κι όχι μόνο αυτόν, αλλά και ολόκληρη την άμυνα των Κιτρινόμαυρων, που έβλεπε τον Σουριναμέζο να προελαύνει και της φεύγανε ψιλά χοντρά. Διακόσια κιλά τέχνη κι άλλα εκατό κιλά κορμί, πού να τον κόψεις τον τύπο. Ιδίως όταν περνάει τη μπάλα από την τρύπα της βελόνας…



Ναι, θα μπορούσα μέχρι αύριο να γράφω για τον Ντιέγκο, που το πέναλτι στο 76ο λεπτό το κέρδισε με σπριντ.

Μάλιστα, στην ίδια φράση οι λέξεις «σπριντ», «76ο λεπτό» και «Ντιέγκο», που μέχρι πέρυσι έφτανε το 60ο λεπτό και παρακάλαγε για οξυγόνα και ξυλοκαΐνη μπας και σωθεί. Και τον έφερε πίσω απ’ τα αζήτητα ο Λουτσέσκου, τον έβαλε να μυρίσει τη μαγική ζακέτα (δεν την βλέπω να πλένεται, ως τον Μάιο!) και τον αμόλησε στο γήπεδο να κλείνει σπίτια.

Εννοείται ότι κατά τα Χριστούγεννα θα ρετάρει και θα κλατάρει ο Μπίσεσβαρ, αλλά ως τότε θα έχει πάρει μπρος ο Μιτρίτσα και θα έχει ρολάρει όλος ο ΠΑΟΚ, οπότε χου γκιβς ε φακ που λένε και στο Στέητς. Ιδίως μετά από νύχτες, σαν τη σημερινή!

Βραδιές, παρεμπιπτόντως, που δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι από τη μέση και μπροστά η ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από ΟΚ, αλλά από τη μέση και πίσω παραμένει γριπιασμένη. Και ματιασμένη και πυροβολημένη, όλη η άμυνά της άλλαξε κι ακόμη τρώει γκολάκια και φάσεις σαν m & m’s. Σαν να έχει κάτσει κάποιο κακό πνεύμα από πάνω της, που θα εξορκιστεί μόνο όταν η ομάδα μπει στην Αγιά Σοφιά. Παρά την όντως συγκινητική προσπάθεια του Βράνιες που σήμερα απέδειξε για ποιο λόγο του έχουν συγχωρεθεί τόσες και τόσες αμαρτίες. Ήταν μόνος του όμως…

Υ.Γ. 1: Γελάμε, γελάμε με την ζακέτα του Λουτσέσκου, αλλά τι ήταν αυτό ο κολιές του Μιλόγεβιτς; Ούτε σε ταινία του Δαλιανίδη τέτοιος θησαυρός!

Υ.Γ. 2: Σε όλο το παιχνίδι βιδωμένο τον είχε τον Γκαρσία ο έξοχος Σίντκλεη, μια φορά του ξέφυγε και μπήκε το ακυρωθέν γκολ. Ίσως χρειαζόταν λίγο περισσότερο φροντιστήριο…

Υ.Γ. 3: Σαν να κωλόκατσε λίγο ο Τσούμπερ ή ιδέα μου είναι;

Υ.Γ. 4: Πολλές φορές έχω κακοχαρακτηρίσει τον Αραούχο, αλλά η φιλοτιμία του ήταν συγκλονιστική.

Υ.Γ. 5: Το πόσο έλειψαν η μανία, η ζούρλια, το πρέσιγκ του Ζίβκοβιτς από τον ΠΑΟΚ, σήμερα το είδαμε.

Υ.Γ. 6: Αυτή την πονηριά με τον Αουγκούστο κρυφό δεκάρι ακόμη δεν την έχω καταλάβει, αλλά υποθέτω ότι κάτι παραπάνω ξέρει ο Ρουμάνος…

Υ.Γ. 7: Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε μπάλα ευρωπαϊκού επιπέδου και από τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο ημίχρονο, όχι. Εντάξει, μη ζητάμε και πολλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Λουτσέσκου... αρπάχτηκε με Σιμόες μετά τη λήξη - "Άλλα έλεγες πριν τρία χρόνια"! (ΦΩΤΟ)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags