Facebook Pixel Άρης - Παναθηναϊκός: Καλύτερος ο Άρης στη Λεωφόρο - Μαζικά άμυνα ο ΠΑΟ - Κινδυνεύει να χάσει και την 4η θέση η ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-20 23:37:00

Καλύτερος ο Άρης στη Λεωφόρο - Μαζικά άμυνα ο ΠΑΟ - Κινδυνεύει να χάσει και την 4η θέση η ΑΕΚ

Sportdog Team
Καλύτερος ο Άρης στη Λεωφόρο - Μαζικά άμυνα ο ΠΑΟ - Κινδυνεύει να χάσει και την 4η θέση η ΑΕΚ

Το πρώτο δύσκολο βράδυ του Μπούργος και η... ρεβάνς στην Αθήνα. Γιατί οι Θεσσαλονικείς θα εμφανιστούν καλύτερο στο δεύτερο παιχνίδι με το Τριφύλλι, γιατί... κόλλησε στο μηδέν και τα ζόρια της Ένωσης, που βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Ισόπαλο έληξε το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟ στο Βικελίδης, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν και τις διαφορές τους να μετατίθενται για τον αγώνα στην Λεωφόρο, στον δεύτερο γύρο του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφς.

Το μεγαλύτερο ζόρι σήμερα το είχε βέβαια ο Παναθηναϊκός, που τρέχει να ξεπεράσει τον Άρη στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, οπότε μπορούμε να πούμε πως η ισοπαλία βολεύει περισσότερο τους κίτρινους, αφού διατηρήθηκε η διαφορά των 2 βαθμών από το τριφύλλι. Απεναντίας, μπορούμε να πούμε πως το άγχος πέρασε στην χαμένη της αγωνιστικής, την ΑΕΚ, που ηττήθηκε στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ από τον Παοκ και είδε τον Άρη να την πλησιάζει στο -1, αλλά και τον Παναθηναϊκό στο -3! Η Ένωση έχει ένα απίστευτο αρνητικό σερί σε ντέρμπι, έχοντας χάσει τα περισσότερα φέτος και κατά τη γνώμη μου κινδυνεύει περισσότερο από τους διώκτες της, να χάσει την τρίτη ή και την τέταρτη θέση!

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι του Βικελίδης, ο Άρης δεν κατάφερε να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος αμύνθηκε μαζικά, ιδιαίτερα στο Β μέρος. Οι πράσινοι βέβαια ήρθαν στην Θεσσαλονίκη έχοντας αρκετές ελλείψεις, οπότε η αμυντική τακτική τους ήταν κατά μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη. Στο Α μέρος όταν οι φιλοξενούμενοι  ήταν λιγότερο προσανατολισμένοι στην άμυνα, είδαμε καλύτερο ποδόσφαιρο από αυτούς, με γρήγορες αντεπιθέσεις και παροδική κατοχή του κέντρου από τους αργούς και κουρασμένους παίκτες του Άρη. Βέβαια το τριφύλλι για να περάσει τον Άρη στο παιχνίδι στην Αθήνα θα πρέπει να τον κερδίσει και εκεί είναι που ο Άρης είναι καλύτερος, απέναντι δηλαδή σε έναν αντίπαλο ανοικτό και χωρίς μαζικό αμυντικό προσανατολισμό.



Ο Άρης από τη μεριά του, απέτυχε να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά επί Μπούργος, επιθετική αφλογιστία, στη δημιουργία αλλά και στην εκτέλεση. Η τρομερή απόκρουση του Μπρινιόλι στην κεφαλιά του Εντιαγέ στο 49’, ήταν η καλύτερη επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων στο παιχνίδι. Δυστυχώς ο πορτιέρο των πρασίνων έδειξε τον καλύτερο του εαυτό σε αυτή τη φάση και στέρησε τον Άρη από ένα γρήγορο γκολ, που θα άνοιγε έναν λογαριασμό από περισσότερα τέρματα, αν έλυνε τον γόρδιο δεσμό στο 49’...

Έτσι το παιχνίδι ήρθε ισόπαλο και άφησε τους πάντες ευχαριστημένους, ιδιαίτερα μετά τη νίκη του Παοκ στο ΟΑΚΑ.

Το μόνο που κρατάμε από την αποψινή αναμέτρηση είναι το κοντέρ που γράφει ΑΕΚ 47, Άρης 46, ΠΑΟ 44 και γιατί όχι, ΠΑΣ 41. Επόμενα παιχνίδια, Άρης – ΠΑΣ, Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟ-ΠΑΟΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρούχας… κατά Λουτσέσκου - "Πέναλτι στο Άρης - ΠΑΟ" - Ξεκάθαρο για το χέρι στον Ολυμπιακό (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags