Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Μόνο αν αυτοκτονήσει χάνει την Ευρώπη - Θα... φώναζε και ο Παναθηναϊκός για πέναλτι
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-05 12:06:00

Μόνο αν αυτοκτονήσει χάνει την Ευρώπη - Θα... φώναζε και ο Παναθηναϊκός για πέναλτι

του Κώστα Γκόντζου
Μόνο αν αυτοκτονήσει χάνει την Ευρώπη - Θα... φώναζε και ο Παναθηναϊκός για πέναλτι

Το VAR που αποκατέστησε την τάξη στη Λεωφόρο και ο κίνδυνος ενόψει ΠΑΣ! Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τους παίκτες που ξεχώρισαν στη νίκη του Τριφυλλιού απέναντι στον ΠΑΟΚ, για τις... φωνές περί διαιτησίας, αλλά και για τη μάχη του ευρωπαϊκού εισιτηρίου με ΑΕΚ και Άρη.

Πήρε αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και πήρε ταυτόχρονα και ένα πολύ καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία των πλέϊ-οφ μετά τα αποτελέσματα των ΑΕΚ και Άρη στην αγωνιστική.

Πρακτικά και με μόλις μία νίκη σε τρία παιχνίδια μέχρι τώρα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του βαθμολογικού χάντικαπ που είχε στο ξεκίνημα του τουρνουά απέναντι στις δυο αυτές ομάδες.

Κι αυτό είναι το σημαντικό στην δεδομένη στιγμή.

 

Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ήταν πραγματικά ανταγωνιστικός, με δύναμη και ποιότητα μέσα στο γήπεδο, ενώ αντίθετα θα πρέπει να δει με προσοχή το "κάθισμα" στην επανάληψη και ειδικά την ξαφνική απουσία από το γήπεδο ποδοσφαιριστών του που ήταν πρωταγωνιστές στο πρώτο ημίχρονο.

 

Η αλήθεια είναι βέβαια πως στην όλη εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός βοηθήθηκε και από τις λεπτομέρειες και από την υπεροψία σε στιλ "εντάξει χαλαρά να μην κουραστούμε και να μην χάσουμε" με την οποία μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, που όταν ξαφνικά βρέθηκε με δυο γκολ στην πλάτη του και έπρεπε να αντιδράσει ήταν πια αργά.

Όπως επίσης και έχει κι αυτό την σημασία του, ο Παναθηναϊκός παρά την εμφάνισή του, θα μπορούσε να είχε βρεθεί ακόμα και πίσω στο σκορ, αν δεν υπήρχε το ΒΑΡ που σε συγκεκριμένες φάσεις διόρθωσε τις αποφάσεις του διαιτητή και αποκατέστησε την... τάξη
Και με την ευκαιρία, να σημειώσουμε εδώ, πως προφανώς και δεν υπάρχει πέναλτι στην πρωτη περίπτωση που εξετάστηκε, ενώ για την δεύτερη το πιθανότερο είναι πως αν αυτή η φάση ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού, σύσσωμο το τριφύλλι κι εμείς μαζί του θα διαμαρτυρόμασταν για πεναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού.

 

Στα καλά για τον Παναθηναϊκό απ' αυτό το παιχνίδι, ήταν η για μια ακόμα φορά πολύ καλή παρουσία των εξτρέμ του Παλάσιος και Αϊτόρ που εκμεταλλευόμενοι και τους χώρους που τους δημιουργούσε με τις κινήσεις του ο Ιωαννίδης, έκαναν ένα μεστό αλλά και αποτελεσματικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.
 

Ταυτόχρονα με αυτό, η αναγκαστική είσοδος του Αλεξανδρόπουλου στο παιχνίδι στην θέση του Βιγιαφάνες, βοήθησε να μοιραστούν πιο ορθολογικά οι ρόλοι στην τριάδα των χαφ, καθώς στο ξεκίνημα του αγώνα υπήρχε ένα μικρό μπέρδεμα ανάμεσα σε Βιγιαφάνες και Γκατσίνοβιτς σε σχέση με το που και ποιο ρόλο είχε ο καθένας τους μέσα στο γήπεδο.
 

Συμπερασματικά με βάση την βαθμολογία έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά και την τρίτη αγωνιστική και κυρίως την εικόνα που δείχνουν μέχρι τώρα η ΑΕΚ και κυρίως ο Άρης, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει μια θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Κόνφερενς μέσα από την διαδικασία των πλέϊ-οφ.
 

Μόνο που εδώ, εκτός από αυτές τις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να υπολογίσει και σοβαρά μάλιστα την παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα.
Όχι μόνο γιατί είναι ο επόμενος αντίπαλό του και μάλιστα εκτός έδρας και με αρνητική παράδοση τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως γιατί η ομάδα του Μεταξά έχει δείξει ένα πολύ-πολύ σοβαρό πρόσωπο και αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως παίζοντας μέχρι τώρα με ΠΑΟΚ εκτός, Ολυμπιακό και Άρη εκτός θα ήταν αήττητη αν δεν δεχόταν γκολ στις καθυστερήσεις στην Τούμπα.
Είναι μια πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα, συν το γεγονός πως αν θέλει να έχει κάποιες παραπάνω φιλοδοξίες από αυτό το τουρνουά, υποχρεωτικά θα δει σαν τελικό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη αγωνιστική.
 

Κι ο Παναθηναϊκός για να φύγει με τρίποντο από τα Γιάννενα, θα πρέπει να είναι καλός και για την ακρίβεια πολύ πιο καλός απ' ότι ήταν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και με μεγαλύτερη φυσικά διάρκεια στο παιχνίδι του.
 

Και θα πρέπει επίσης ο Παναθηναϊκός, για να έχει μια ολοκληρωμένη και αντικειμενική εικόνα για το τι έχει κάνει μέχρι τώρα στα πλεϊ-οφ, να πάρει υπ' όψιν του πως την βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται τώρα, την οφείλει περισσότερο στα κακά αποτελέσματα που έχουν φέρει η ΑΕΚ και ο Άρης, παρά στην δική του σταθερότητα και συγκομιδή βαθμών στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει.
 

Αλλιώτικα και αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τα Γιάννενα την επόμενη αγωνιστική, μπορεί ξαφνικά να βρεθεί χωρίς να το καταλάβει εκεί που ήταν στο ξεκίνημα των πλεϊ-οφ και πλέον θα μιλάμε για τα μισά της διαδρομής, πράγμα που σημαίνει πως τα περιθώρια αντίδρασης και διόρθωσης της κατάστασης θα έχουν μικρύνει αρκετά.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags