Facebook Pixel Παναθηναϊκός: 10 χρόνια συμβόλαιο Γιοβάνοβιτς - Τον... εξαφάνισαν μετά τη δήλωση - Μη γίνει το ίδιο λάθος με Μαλεζάνι!
| 2022-05-12 12:45:00

10 χρόνια συμβόλαιο Γιοβάνοβιτς- Τον... εξαφάνισαν μετά τη δήλωση-Μη γίνει το ίδιο λάθος με Μαλεζάνι

του Κώστα Γκόντζου
10 χρόνια συμβόλαιο Γιοβάνοβιτς- Τον... εξαφάνισαν μετά τη δήλωση-Μη γίνει το ίδιο λάθος με Μαλεζάνι

Δεν πρέπει να κάνει ο Αλαφούζος το ίδιο λάθος με τον Βαρδινογιάννη! Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τον Σέρβο προπονητή που... νιώθει τον πραγματικό Παναθηναϊκό, για όσα έγιναν μετά την τοποθέτησή του στο Γ. Καραϊσκάκης και θυμάται τι είχε συμβεί σε αντίστοιχη περίπτωση με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι!

Έχει πάει 11 π.μ. η ώρα τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν περάσει σχεδόν 12 ώρες από την στιγμή που τέλειωσε το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και στον Παναθηναϊκό ακόμα δεν έχουν ανανεώσει ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ τουλάχιστον το συμβόλαιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

Ε λυπάμαι αλλά δεν κατάλαβαν τίποτα απ' όσα είδαν και κυρίως ΑΠ' ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΑΝ από το στόμα του Σέρβου τεχνικού χθες στο Καραϊσκάκη.

Τα ξαναβάζω μπας και τα... θυμηθούν.

Μπας και καταλάβουν.

Τι σημαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, τι είναι και τι έπρεπε να είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και πως θα έπρεπε να νιώθουν, να συμπεριφέρονται και να εκφράζονται όσοι Παναθηναϊκοί έχουν επίγνωση του μεγαλείου αυτού του συλλόγου και σέβονται το όνομα και την ιστορία του.

Για τις δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες που είχε φέτος ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό: «Αυτό είναι κάτι που για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αν ήμουν προπονητής σε άλλη ομάδα μπορεί να χαιρόμουν. Όταν όμως είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής με τόσους βαθμούς διαφορά δεν μπορώ να χαίρομαι. Πρέπει να δυναμώσουμε, να είμαστε καλοί σε όλα τα παιχνίδια. Μπορεί για τους φιλάθλους να είναι σημαντικό, αλλά εμένα δεν με ικανοποιεί. Θα με ικανοποιούσε αν ήμασταν κι εμείς ομάδα που δίνει μάχη για το πρωτάθλημα. Τώρα δίνουμε μάχη για την Ευρώπη και το Κύπελλο»

Ξέρετε κάτι;

Τόχει φαίνεται η μοίρα του Παναθηναϊκού.

Τις μεγαλύτερες αλήθειες και αυτά που πρέπει να έχουν κατα νου όλοι στον σύλλογο από τις διοικήσεις του μέχρι τις ομάδες και τον κόσμο του, να τις λένε άνθρωποι που έρχονται από πολύ μακριά και που καμιά σχέση δεν είχαν με τον Παναθηναϊκό πριν ενταχθούν σε κάποιο πόστο σ' αυτόν.

Ο Γιοβάνοβιτς ούτε... γωνία Αλεξάνδρας και Σούτσου γεννήθηκε, ούτε στους... Αμπελοκήπους ή στου Γκύζη πήγε... Δημοτικό, ούτε στην Θ.13 ήταν νέος, ούτε μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στα... τσιμέντα της Λεωφόρου.

Κι όμως έδειξε ότι νιώθει, καταλαβαίνει, σέβεται και ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι εστί Παναθηναϊκός, σε ποια ομάδα δουλεύει, ποιες είναι οι υποχρεώσεις του και πως πρέπει να εργάζεται, να συμπεριφέρεται και να μιλάει όσο είναι μέλος αυτού του συλλόγου.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Πριν αρκετά χρόνια, πάλι κάποιος που δεν είχε καμιά σχέση με τον Παναθηναϊκό και απλά εργαζόταν σ'΄αυτόν για λίγους μήνες, είχε καταλάβει και είχε βρει το θάρρος να πει τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και μάλιστα να προβλέψει από το 2005 τι θα γινόταν τα επόμενα δεκαπέντε-είκοσι χρόνια στον σύλλογο.

Κι αυτός ήταν ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι σε εκείνο το επικό ξέσπασμά του στην συνέντευξη τύπου στο ΟΑΚΑ μετά από ένα παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Δυστυχώς φαίνεται πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και στις... δυσάρεστες της εκφάνσεις.

Καθώς το ότι όχι μόνο δεν έχει... ανανεωθεί αν όχι... ισοβίως για δέκα τουλάχιστον χρόνια το συμβόλαιο του Γιοβάνοβιτς, αλλά ακόμα χειρότερα οι δηλώσεις του έχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ απ όλα σχεδόν τα "Παναθηναϊκά" και "Φιλοπαναθηναϊκά" σάιτ, ενώ αναζητούνται στα ψιλά γράμματα πλέον οι αναλύσεις για την συμμετοχή του στην νίκη και γενικότερα τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, πάει να πει ένα και μόνο πράγμα.

Πως ο Γιάννης Αλαφούζος είναι έτοιμος να κάνει ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ που έκανε τότε με τον Μαλεζάνι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Τότε που είχε την ευκαιρία να αλλάξει μια και καλή το στάτους στον Παναθηναϊκό, να δημιουργήσει ένα σύλλογο. μια ομάδα και μια φουρνιά οπαδών μπετόν-αρμέ στο πλευρό του Παναθηναϊκού, κρατώντας τον Μαλεζάνι... επ' αόριστον στον Παναθηναϊκό κι όχι απλά γιατί ήταν καλός προπονητής ή γιατί είχε σηκώσει ευρωπαϊκή κούπα με την Πάρμα πριν έρθει στο τριφύλλι, αλλά ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ γι' αυτά που είπε, για τις αλήθειες που ξεστόμισε ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Κι αντί να κάνει αυτό, απλά σε λίγους μήνες τον έδιωξε ή έστω τον... άφησε να φύγει.

Το ίδιο ακριβώς βλέπω να κάνει ο Αλαφούζος.

Καθώς εδώ το θέμα δεν είναι απλά αν είναι καλός ή όχι προπονητής ο Γιοβάνοβιτς, αν έκανε ή όχι καλή δουλειά φέτος.

Επί της ουσίας ούτε τίποτα φοβερό και τρομερό είναι, ούτε αν φύγει από τον Παναθηναϊκό θα τον πάρει ο Σίτι στη θέση του Γκουαρδιόλα μπας και καταφέρει κάποτε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε τίποτα φοβερά και τρομερά πράγματα έχει πετύχει ακόμα ο Παναθηναϊκός.

Απλά ο Γιοβάνοβιτς είναι πάνω απ όλα ένας ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ άνθρωπος, που δουλεύει όσο μπορεί με ότι υλικά έχει και που κατάφερε να παρουσιάζει ένα συμμαζεμένο και αξιόμαχο σύνολο στα μέτρα των δυνατοτήτων και των ορίων που έχει η συγκεκριμένη ομάδα.

Το σημαντικότερο όμως ατού του, είναι ότι ακριβώς έχει πλήρη επίγνωση από την μια του τι έχει πετύχει ο ίδιος και η ομάδα του και από την άλλη το κυριότερο, έχει την εντιμότητα και το θάρρος να την αντιμετωπίζει σαν μεγάλη ομάδα σε σχέση με τις απαιτήσεις που πρέπει να έχει απ' αυτήν ο ίδιος, η ίδια από τον εαυτό της και οι οπαδοί της απ' αυτήν και όχι σαν μια μικρομεσαία ομαδούλα του ελληνικού πρωταθλήματος που έκανε την... υπέρβαση να βγει Ευρώπη και να νικήσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και από κει και πέρα θα πρέπει όχι απλά να είναι ευχαριστημένη και τρισευτυχισμένη, αλλά να να είναι... ξεσαλωμένη και με την αίσθηση ότι τα έχει πετύχει όλα και με το παραπάνω.

Αυτός ο τύπος λοιπόν, που σκέφτεται έτσι, δουλεύει έτσι, κρίνει την δουλειά του έτσι και ανεβάζει τις απαιτήσεις από τον εαυτό του και την ομάδα του έτσι, ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ να στηριχτείς πάνω του για να καταφέρει κάποια στιγμή αυτή ομάδα να ξαναγίνει ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και να απαιτεί πρώτα και κύρια από τον εαυτό της κάτι παραπάνω από την είσοδο στα προκριματικά του Κόνφερενς ή ένα τελικό κυπέλλου για να νοιώθει ικανοποίηση και ότι άξια φέρνει το όνομα και την ιστορία της φανέλας που φοράει.

Το ότι στον Παναθηναϊκό του σήμερα, όλα αυτά αντί να έχουν ανεβάσει στα ουράνια την εκτίμηση στον Γιοβάνοβιτς και να έχουν προκαλέσει ήδη την απαίτηση να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός με αυτόν στο τιμόνι του. έχουν προκαλέσει μια σχετική... αμηχανία σε πρώτη φάση και ολοφάνερη... δυσαρέσκεια στα όρια της... εχθρότητας στην συνέχεια, είναι απλά μια ακόμα ένδειξη του ποιοι, πως και με ποιο τρόπο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον Παναθηναϊκό και την όποια θέση τους σ' αυτόν.

Από κει και πέρα και σε σχέση με το καθαρά αγωνιστικό μέρος του αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Παραείναι σοβαρός ο Γιοβάνοβιτς για να μην πάρει με ευχαρίστηση το... δώρο του Μαρτίνς να ξεκινήσει με μια εξ ορισμού κουρασμένη και αφυδατωμένη σύνθεση το παιχνίδι και ειδικά στην μεσαία του γραμμή και στο αμυντικό του δίδυμο Σωκράτη-Αβραάμ.

Απλά πράγματα από κει και πέρα.

Στη μάχη ο Αλεξανδρόπουλος, σιγουριά για το κέρδισμα της μάχης στην μεσαία γραμμή και στόχευση ακριβώς πάνω στο αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού στην οργάνωση του παιχνιδιού και των επιθέσεων του Παναθηναϊκού.

Τα υπόλοιπα ήταν απλά θέμα χρόνου και λογικής στο ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε απλά, αλλά ήταν καλύτερος και γι' αυτό κέρδισε ΞΑΝΑ μέσα σε λίγες μέρες τον Ολυμπιακό.

Ούτε γιατί το ήθελε περισσότερο, ούτε γιατί ήταν λιγότερο ξεκούραστος ούτε για τίποτα απ' όσα ακούω και διαβάζω το πηρε το παιχνίδι.

Το πήρε γιατί ήταν πιο σωστός σαν ομάδα, πιο έξυπνος σαν τακτική και πιο καλός σε ατομικό επίπεδο την δεδομένη χρονική περίοδο τουλάχιστον.

Και γι' αυτό έχει χίλιους δυο λόγους να πανηγυρίζει έξαλλα αυτή την επιτυχία και γιατί την πέτυχε μέσα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου του και γιατί εξασφάλισε έτσι ουσιαστικά την έξοδό του στα προκριματικά του Κόνφερενς και πλέον πάει στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ με μοναδικό στόχο και έγνοια την κατάκτηση ενός τίτλου και όχι και την αγωνία για την έξοδο στην Ευρώπη ταυτόχρονα.

Απλά όσοι έχουν την ωριμότητα να καταλάβουν πως ο τρόπος που αντιμετώπισε τη νίκη ο Γιοβάνοβιτς είναι ακόμα πιο σημαντικός, πιο χρήσιμος, πιο πολύτιμος και κυρίως πιο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κι απ' αυτή την ίδια τη νίκη, έχει καλώς.

Όσοι απλά τρέξουν να "χρησιμοποιήσουν" ΚΑΙ αυτή την νίκη για τους λόγους που το κάνουν εδώ και χρόνια άξιοι της μοίρας του θα είναι.

To θέμα και η ουσία είναι ο Αλαφούζος τι έχει καταλάβει απ' όλα αυτά και 'όσοι πραγματικά αγαπούν τον Παναθηναϊκό και εξακολουθούν να τον θεωρούν και κυρίως να τον θέλουν ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΆΔΑ και όχι κομπάρσο.

Οι επομενες μέρες και κυρίως οι αποφάσεις και οι ενέργειες με την λήξη της σεζόν θα δείξουν.

 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βούρκωσε ο Τσουκαλάς: "Όχι από τον Παναθηναϊκό - Φεύγουν 20 παίκτες - Ξενύχτια και αδιάφοροι" (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags