Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Γκουστάβο Πογιέτ: Γι’ αυτό μπορεί να πετύχει ο Πογιέτ - Επιστροφή σε… Ρεχάγκελ και Σάντος - Εθνική με ταλέντο!
| 2022-06-02 23:58:00

Γι’ αυτό μπορεί να πετύχει ο Πογιέτ - Δεν πρέπει να γίνει... Μουρίνιο - Εθνική με ταλέντο!

Γι’ αυτό μπορεί να πετύχει ο Πογιέτ - Δεν πρέπει να γίνει... Μουρίνιο - Εθνική με ταλέντο!

Ισπανία και Ελβετία δεν θα γίνουμε, αλλά θα... μάθουμε και να νικάμε. Ο Χρήστος Δημόπουλος γράφει στο Sportdog.gr για την Εθνικη που αν μάθει σε αυτό το επίπεδο να έχει τον έλεγχο, θα μάθει και να κερδίζει.
 

Λίγο πολύ στη Βόρεια Ιρλανδία είδαμε την Εθνική Ελλάδος που έχουμε συνηθίσει. Ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν ήρθε άλλωστε για να αλλάξει κάποια πεπατημένη, αλλά για να επαναφέρει τη «γαλανόλευκη» στο ύφος που είχε αρχικά επί Ότο και μετέπειτα με τον Σάντος.

Είναι δεδομένο ότι η Εθνική μας ομάδα δεν θα γίνει ποτέ μια ομάδα που θα παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Δεν θα γίνει ποτέ Ισπανία, ούτε καν Ελβετία. Ωστόσο, ειδικά σε αυτό το χαμηλό επίπεδο του Nations League, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει να μάθει να κερδίζει.

Όπως το έκανε απόψε με το γκολ του Μπακασέτα στο 39’. Για να μάθει να κερδίζει σταθερά και όχι συγκυριακά, ωστόσο, η Ελλάδα πρέπει να μάθει να ελέγχει τα παιχνίδια. Και όταν λέμε «έλεγχο» εννοούμε κάτι συγκεκριμένο.

Στο ποδόσφαιρο της προηγούμενης δεκαετίας, μια ομάδα μπορούσε να ελέγξει τον αγώνα σχεδόν αποκλειστικά μέσω της άμυνας. Σε αυτό το ποδόσφαιρο βασίλεψε χαρακτηριστικά ο Μουρίνιο. Σήμερα, όμως, με το άθλημα να έχει προχωρήσει και εξελιχθεί τόσο πολύ, ο έλεγχος έρχεται μέσα από την κατοχή της μπάλας. Μόνο όταν κρατάς εσύ ο ίδιος την μπάλα, εξασφαλίζεις σε μεγαλύτερο βαθμό ότι δεν θα απειληθείς. Και σε επόμενο βαθμό, φυσικά, ότι θα απειλήσεις.

Η σημερινή Εθνική έχει ταλέντο. Έχει τις προϋποθέσεις δηλαδή για να πετύχει. Και ο Γκουστάβο Πογιέτ μοιάζει μια επιλογή που μπορεί, στην πράξη, ν’ αποδειχθεί πρόσφορη.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος τα πειράματα με Πογιέτ - Ηγέτης ο Μπακασέτας, "αναγέννηση" ο Λημνιός - Το νέο μεγάλο πρότζεκτ!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags