Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Βρήκαν ήδη τον ένοχο για Σλάβια - Τόσα λεφτά και δεν παίρνει παίκτες ο Γιοβάνοβιτς - Ευρώπη με... τάμα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-26 12:40:00

Βρήκαν ήδη ένοχο για Σλάβια - Τόσα λεφτά και δεν παίρνει παίκτες ο Γιοβάνοβιτς - Ευρώπη με... τάμα!

του Κώστα Γκόντζου
Βρήκαν ήδη ένοχο για Σλάβια - Τόσα λεφτά και δεν παίρνει παίκτες ο Γιοβάνοβιτς - Ευρώπη με... τάμα!

Γιατί η Σλάβια δεν αποτελεί προτεραιότητα, η 11αδα και οι μεταγραφές! Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει στο Sportdog.gr τον τρόπο που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια του για την επιστροφή στην Ευρώπη και καταλαβαίνει πως ήδη κάποιοι ψάχνουν για δικαιολογίες, ώστε να είναι έτοιμοι εάν κάτι... στραβώσει.

Δεν έχει νόημα να κοροϊδευόμαστε πια μεταξύ μας και να κοροϊδεύουμε και τον κόσμο με αναλύσεις, με συμπεράσματα, με προβλέψεις και όλα τα σχετικά.
Τα πράγματα είναι απλά.

Ο Παναθηναϊκός για τον άλφα ή τον βήτα λόγο, απ' ότι φαίνεται εδώ και καιρό έχει αποφασίσει και έχει επιλέξει και σαν λογική, πως η Ευρώπη δεν είναι το κύριο μέλημα και καθήκον του την νέα χρονιά.
Αν έρθει, έχει καλώς, αν όχι... δεν θα σκάσουμε κιόλας.

Άλλωστε απ αυτούς που βρίσκονται τώρα στις καίριες θέσεις σε όλα τα πόστα στην ΠΑΕ, ουσιαστικά κανένας δεν έχει "ώρες πτήσης", μνήμες και ανάλογα συναισθήματα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.
Δεν τους λείπει αυτό το πράγμα, δεν τόχαν ποτέ, δεν τόχουν δοκιμάσει και δεν το ξέρουν και σαν εμπειρία στην τελική.

Περισσότερο το αντιμετωπίζουν σαν ένα... πάρεργο που αν τύχει και "μας έρθει" θα μας αναγκάσει να παίζουμε Πέμπτη-Κυριακή για τρεις μήνες κι άσε που θα μας χαλάει κάθε τόσο και την... επικοινωνία αν έρχονται άσχημα αποτελέσματα και τα συναφή.
Περισσότερο μοιάζει να είναι μια... ανεπιθύμητη απαίτηση να κάνουμε γρηγορότερα -και ίσως και με μεγαλύτερο κόστος- τις μεταγραφές που έτσι κι αλλιώς, είτε με Ευρώπη, είτε χωρίς Ευρώπη έχει ανάγκη η ομάδα κι αυτό μας χαλάει το κλίμα και την εικόνα γιατί φωνάζουν κάτι... περίεργοι.

Κι επειδή ακριβώς όλα πια είναι "επικοινωνία" σ' αυτόν τον Παναθηναϊκό, έτσι ακριβώς προετοιμάζεται και για την πρώτη αναμέτρηση με την Σλάβια στις 4 Αυγούστου.
Προσπαθώντας δηλαδή από τώρα, να έχουμε έτοιμους τους ενόχους αν τελικά δεν πάει καλά η δουλειά, με πρώτο επιλαχόντα τον Γιοβάνοβιτς που τούχουμε τα λεφτά στρωμένα στα πόδια του χωρίς κανένα περιορισμό, αλλά αυτός δεν αποφασίζει με τίποτα να πάρει κάνα παίκτη της
 προκοπής.

Έχουμε και κανα δυο ακόμα ονόματα σαν πιθανούς ενόχους για... καβάντζα επειδή όσο νάναι ο Γιοβάνοβιτς ακόμα έχει "καλό όνομα" στον κόσμο, αλλά αυτό και δεν είναι της παρούσης και όταν θα γίνει, οι συγκεκριμένοι θα καταλάβουν πόσο κορόιδα πιάστηκαν που έβαλαν το όνομά τους και τις υπηρεσίες τους σ' αυτό το απίστευτα κυνικό και ανίκανο "σύστημα" που έχει τα ορατά και... αόρατα κουμάντα στην ΠΑΕ.

Μόνο σ' αυτό το επίπεδο λοιπόν προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός για το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από πέντε χρόνια κι εδώ που τα λέμε δεν μπορεί να προετοιμαστεί και σε κάποιο άλλο επίπεδο.
Κι αυτό γιατί όση προετοιμασία κι αν κάνει, όσες πατέντες κι αν ψάξει ο Γιοβάνοβιτς, ορισμένα πράγματα είναι αντικειμενικά και δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Με τρεις παίκτες βασικούς μεσοεπιθετικά (Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδης), ένας που ήρθε σαν εναλλακτική λύση αλλά θα βαφτιστεί επειγόντως "σωτήρας" και... αναντικατάστατος (Τσέριν) και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ θα πάει θέλει δεν θέλει ο Γιοβάνοβιτς στο παιχνίδια με την Σλάβια και από κει και πέρα τάχουμε πει.

Ο... Θεός βοηθός και λαμπάδες, τάματα και όλα τα σχετικά για να είναι και οι τέσσερις υγιείς εκείνη την μέρα μην τυχόν και... ξεφτιλιστούμε διεθνώς κατεβαίνοντας με τους... μικρούς και να ευχηθούμε όλοι μαζί ταυτόχρονα να είναι και σε καλή μέρα γιατί αλλιώς... αλλαγή γιοκ.
Όλα τα υπόλοιπα είναι νάχαμε να λέγαμε.

Ο Παναθηναϊκός προφανώς και θα κάνει κάποιες μεταγραφές μεσοεπιθετικά κάποια στιγμή, δεν ξέρω αν θα είναι... ανεξαρτήτως οικονομικών ανταλλαγμάτων, προφανώς και κάποια στιγμή θα στρώσει και πάλι και θα παίξει και καλή μπάλα, αλλά ταυτόχρονα το σίγουρο είναι πως την Ευρώπη όχι μόνο την περιφρόνησε βαθιά σαν προοπτική και στόχο, αλλά αποφάσισε κυριολεκτικά να την παίξει στα... ζάρια κι άμα έρθουν τίποτα ντόρτια ή ασόδυα, θα δούμε... επικοινωνιακά πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα.

Οτιδήποτε άλλο διαφορετικό αυτό τον καιρό, είναι όπως έλεγε και η πρόσφατη "θέση της ΠΑΕ" για την περίπτωση μια μεταγραφής από τον Ερυθρό Αστέρα "κακόβουλα και επιζήμια".

ΥΓ. Επειδή δεν πρέπει να θεωρούμε και εντελώς μ..κα τον κόσμο, καλό είναι σιγά σιγά αυτό το "θα δοκιμάσει την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει με Σλάβια στο φιλικό με την Φόλενταμ ο Γιοβάνοβιτς" να το κόψουμε.
Γιατί αν μου πει κάποιος, ποιες ακριβώς σκέψεις απασχολούν και βάζουν σε δίλημμα τον Γιοβάνοβιτς και ανάμεσα σε ποιους ακριβώς καλείται να "επιλέξει" από την θέση "6" και μπροστά, τότε ευχαρίστως να συμφωνήσω και εγώ για την... πρόβα τζενεράλε.

Αλλά δυστυχώς, είτε με... φιλικό πριν το παιχνίδι με την Σλάβια, είτε...χωρίς, Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Αϊτόρ είναι οι... διαθέσιμοι και πέραν τούτων ΟΥΔΕΙΣ.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eγκλωβισμένος Γιοβάνοβιτς, να βάλει λεφτά ο Αλαφούζος - Έχασε "Πίρλο", θέλει... Μπαλντέ-Μπελφοντίλ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags