Facebook Pixel Άρης: Ο πληρέστερος Άρης της 10ετίας - Ταχύτητα, ποιότητα και περιμένει Μανού - Ανεκδιήγητος ο διαιτητής!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-28 13:55:00

Ο πληρέστερος Άρης της 10ετίας - Ταχύτητα, ποιότητα και περιμένει Μανού - Ανεκδιήγητος ο διαιτητής!

Sportdog Team
Ο πληρέστερος Άρης της 10ετίας - Ταχύτητα, ποιότητα και περιμένει Μανού - Ανεκδιήγητος ο διαιτητής!

Τα χαμόγελα για Γκρέι, ο Νταμπό που ξεχωρίζει και τα χαρακτηριστικά της ομάδας που χτίζει ο Χερμάν Μπούργος στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο ευρωπαϊκές νίκες, οι κάρτες που φορτώθηκαν χωρίς λόγο οι παίκτες και οι μεταγραφές που συνεχίζονται.

Πολλοί το χαρακτήρισαν ως ματς-αγγαρεία, μετά το 5-1 του πρώτου αγώνα και τη ρεβάνς και πάλι στο Βικελίδης. Ο Μπούργος ίσως να το θεώρησε ένα τεστ για κάποιους παίκτες, σαν συνέχεια των φιλικών αγώνων προετοιμασίας. Ό,τι και να ήταν, ο Άρης έπαιξε και πάλι σοβαρά παίρνοντας τη δεύτερη νίκη επί των Λευκορώσων και συνεχίζει την πορεία του στο ΚΛ δείχνοντας πως πρέπει να ξεχάσουμε τους άδοξους αποκλεισμούς των τελευταίων ετών.

Γιατί ο Άρης φαίνεται να διαθέτει φέτος πολύ μεγαλύτερη ποιότητα από τα άλλα χρόνια. Γιατί ο Άρης είναι πληρέστερος όσο ποτέ άλλοτε την τελευταία δεκαετία. Γιατί ο Άρης φαίνεται πως έχει βρει τρόπο να σκοράρει, στο όνομα του Αντρέ Γκρέι που πέτυχε ακόμη δύο τέρματα, φτάνοντας τα τέσσερα συνολικά και γεμίζοντας με χαμόγελα εμάς που περιμένουμε τόσα χρόνια αυτόν που θα βάζει την μπάλα με απλό τρόπο στο δίχτυα.

Ήταν τόσο καλός ο Άρης; Όχι, το έχουμε πει και θα το λέμε. Ο Άρης δεν είναι έτοιμος, αλλά είναι σε καλό δρόμο. Στον χθεσινό αγώνα σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο δημιούργησε και πάλι τις προϋποθέσεις για τη νίκη που τελικά την πήρε στις καθυστερήσεις. Ο Άρης ήταν φλύαρος, άστοχος, αλλά συνάμα ήταν και αποτελεσματικός την στιγμή που έπρεπε να είναι. Οι κίτρινοι είχαν απέναντί τους και πάλι την Γκόμελ, μια ομάδα που δεν κλείστηκε, έπαιξε σχετικά καλή μπάλα, άσχετα αν μπροστά της ήταν δύσκολο να τρυπήσει την άμυνά μας. Επίσης είχαν απέναντί τους τον Βέλγο ανεκδιήγητο διαιτητή Λαφόρζ, που εκτός του ότι κιτρίνισε τους γηπεδούχους έξι φορές, χωρίς να δώσει ούτε μια κάρτα στους αντίπαλους, έδωσε και στο 80' ένα πέναλτυ που ποτέ δεν συνέβη, αλλά επέτρεψε στον Γκογκολασβίλι να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Να σημειωθεί πως οι κάρτες αυτές που φορτώθηκαν στις πλάτες των Εμπακατά, Ντιόπ, Μαζικού, Ντουκουρέ, Πίρσμαν, Νταμπό, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα συμμετοχής στους παίκτες μας στα επόμενα παιχνίδια του θεσμού.

Παρόλα αυτά ο Άρης βρήκε τον τρόπο και νίκησε και πάλι. Με συνολικό απολογισμό 7-2 τέρματα, πέρασε στην επόμενη φάση όπου περιμένει πιθανότερα την Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Ρίχνοντας μια ματιά στην ροή του αγώνα, ο Μπούργος κατέβασε τον Άρη με 4-4-2 και μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα. Ωστόσο ο Γκρέι στο 9', ο Καμάτσο στο 28' και ο Νταμπό στο 39' έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Αυτό το πέτυχε ο Τζαμαϊκανός φορ στο 44', όταν έγινε αποδέκτης ακριβής μπαλιάς του Μαντσίνι μέσα στην περιοχή και σκόραρε με υποδειγματικό σουτ-πλασέ. Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, σκορ που αδικούσε τον Άρη αφού απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ από την αντίθετη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ μόνο στο 10' με τον Μπάχα.

Στο Β μέρος ο Άρης ξεκίνησε χάνοντας ευκαιρία στο 48' με τον Πάλμα να αποδεικνύεται ατομιστής και να μην σερβίρει έτοιμο γκολ στον Γκρέι. Στο 53' ο Γκρέι, στο 58' ο Πίρσμαν και στο 61' ο Μαντσίνι έχασαν και πάλι ευκαιρίες, με τον Αργεντίνο να έχει κάθετο δοκάρι στο σουτ του που απέκρουσε πριν πάει στο κάθετο δοκάρι ο πορτιέρο της Γκόμελ. Στο 68' ο Καμάτσο έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία, αφού ο Πάλμα τον βρήκε μόνο του μπροστά στον Καβάλεφ, ωστόσο ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο των Λευκορώσων. Μετά το 70' η Γκόμελ ανέβασε στροφές και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 71', με τον Κουέστα να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση σε κοντινό σουτ του Μάκας. Να σημειωθεί πως στην φάση αυτή είχαμε ένα ακόμη διαιτητικό λάθος, αφού ο παίκτης της Γκόμελ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ που ουδέποτε δόθηκε. 

Στο 75' ο Σέντκο είχε ένα σουτ στο δοκάρι του Κουέστα, αφού το ψηλοκρεμαστό του σουτ βρήκε το οριζόντιο του Άρη. Οι τυπικά γηπεδούχοι χάσανε ευκαιρία στο 79' με τον Καζλούσκι, ενώ στο 80' κέρδισαν πέναλτι φάντασμα, αφού ο Πίρσμαν ουδέποτε ανάτρεψε παίκτη της Γκόμελ. Το πέναλτυ μετέτρεψε σε γκολ ο Γκογκολασβίλι. Ωστόσο ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Γκρέι έδειξε την κλάση του και πάλι, όταν αξιοποίησε την τέλεια πάσα του Ιτούρμπε και πλάσαρε στις καθυστερήσεις πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ και δίνοντας τη νίκη στον Άρη.

Από τη νίκη κρατάμε την καλή εμφάνιση της επίθεσης του Άρη. Οι κίτρινοι μπορούνε να είναι καταιγιστικοί, έχοντας ταχύτητα και ποιότητα στην επίθεση τους. Παρότι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, ο Άρης έδειξε πως μπορεί να διακορεύσει τις αντίπαλες άμυνες με χαρακτηριστική άνεση. Το κέντρο της ομάδας μας δεν ήταν τόσο καλό, ωστόσο περιμένουμε την ενσωμάτωση του Μανού που θα δώσει ποιότητα. Ο Νταμπό πάντως δείχνει να έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στον χώρο. Στην άμυνα τα δύο στόπερ τα πήγανε πάλι καλά, ενώ ο Κουέστα έδωσε και πάλι τις εγγυήσεις του για την ευαίσθητη θέση του τερματοφύλακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από το "πάνω ράφι" και ο στόπερ που "κυνηγάει" ο Καρυπίδης - Ξανά δυνατά και για Σάντι Μίνα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags