Facebook Pixel Ολυμπιακός: Με Χουάνγκ θα... ξεχάσουν Φορτούνη - Τους "πετσόκοψε" ο Όλεγκ - Δικαίωση Μαρτίνς με Ελ Αραμπί
| 2022-08-19 13:12:00

Με Χουάνγκ θα... ξεχάσουν Φορτούνη - Τους "πετσόκοψε" ο Όλεγκ - Δικαίωση Μαρτίνς με Ελ Αραμπί!

Sportdog Team
Με Χουάνγκ θα... ξεχάσουν Φορτούνη - Τους "πετσόκοψε" ο Όλεγκ - Δικαίωση Μαρτίνς με Ελ Αραμπί!

Ο επιπόλαιος Κούντε, ο... κακός Εμβιλά και το "ταβάνι" Ραντζέλοβιτς! Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για την εμφάνιση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στην Κύπρο που έδωσε απαντήσεις σε όσους τον... κράζουν, εξηγεί γιατί ξεχώρισε ο Νοτιοκορεάτης και στέκεται στο θέμα του επιθετικού.

Ρε Όλεγκ, πως τους... πετσόκοψες έτσι; Πραγματικά αυτό είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας την απίθανη ενέργεια του Μολδαβού στο γκολ ισοφάρισης του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα στην Κύπρο. Αν έκανε άλλος την ενέργεια αυτή, π.χ. ο αγαπημένος όλων Ελ Αραμπί, θα γνώριζε μαζική αποθέωση. Την έκανε ένας μέλος της... μαύρης λίστας της κοινής γνώμης και πέρασε στο ντούκου. Ναι, φοβερή η προσποίηση - ντρίμπλα του Χουάνγκ και το τελείωμα αλλά βρε αδερφέ, το όλο σκηνικό το δημιούργησε το παληκάρι από τα αριστερά. Πείτε καμία καλή κουβέντα, δεν θα σας χρεώσει κανείς. Σόρι κιόλας αλλά η δική μου γνώμη είναι κόντρα στο... ρεύμα. Ένα από τα τελευταία προβλήματα του Ολυμπιακού (για μένα δεν είναι καν πρόβλημα) είναι το αριστερό άκρο της άμυνάς του όπου αυτό το παληκάρι καταθέτει κάθε φορά την ψυχή του και δεν... πουλάει την ομάδα. Παίζει συνήθως με αμυντική σταθερότητα και παλεύει (και το καταφέρνει) να βελτιωθεί επιθετικά.

Από εκεί και έπειτα, ο Χουάνγκ χρειάστηκε μια περίπου 60λεπτη συμμετοχή για να δείξει σε όλους πως πρέπει να είναι το 10άρι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όχι κάποιος που... ταλαιπωρεί και κουβαλάει τη μπάλα ανήκοντας σε άλλη εποχή. Κάποιος που παίζει για να αποδεικνύει διαρκώς πόση τεχνική διαθέτει και πως μπορεί να ντριμπλάρει και να κάνει... ποδιές αλλά συχνά έχει λίγη ουσία. Με λίγα λόγια, αν πρέπει να κρίνουμε τον Χουάνγκ ως 10άρι, αν καθιερωθεί εκεί στον Ολυμπιακό και αν συνεχίσει να παίζει έτσι, δεν θα λείψει ο Φορτούνης. Ακόμα και οι λίγοι που έχουν απομείνει να λένε «επαναφέρετε τον Φορτούνη», θα τον ξεχάσουν εντελώς σύντομα.

Μάθημα για πολύ κόσμο ήταν και η εμφάνιση του Ελ Αραμπί. Όταν επιλέγονταν στο αρχικό σχήμα (προφανώς θα υπήρχε λόγος για να τον διαλέγει και ο Μαρτίνς και ο Κορμπεράν...) ο Τικίνιο, οι περισσότεροι αποδοκίμαζαν που έμενε στον πάγκο ο Μαροκινός και θεωρούσαν αυτονόητο ότι ως βασικός θα βάζει το ένα γκολ μετά το άλλο. Αυτά εύκολα λέγονται σε καφενειακές κουβέντες αλλά δύσκολα γίνονται. Δε θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν αν έχανε ο Τικίνιο ή άλλος τα τετ-α-τετ που έχασε ο Ελ Αραμπί στην Κύπρο... Ούτε τον παίκτη που τα έχασε θέλω να σκεφτώ ούτε τον προπονητή που θα... τολμούσε να αφήσει στον πάγκο τον Γιουσέφ. Δύο σερί ματς βασικός είναι ο Ελ Αραμπί από τον Κορμπεράν, στη Μπρατισλάβα με τη Σλόβαν και στην Κύπρο με τον Απόλλωνα αλλά γκολ δεν έχει βάλει. Μάλιστα στο 67-68' έχει γίνει και στα δύο αλλαγή από τον Ισπανό τεχνικό αφού δείχνει να ξεμένει από δυνάμεις...

Εν τω μεταξύ, ωραίος και μαχητικός ο Κούντε αλλά νομίζω καταλαβαίνουμε πια όλοι γιατί αδυνατούσε να καθιερωθεί. Ναι, ΟΚ, έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι πέρυσι δεν πωλήθηκε ο Μαντί Καμαρά αλλά και ο ίδιος δείχνει συχνά... τσαπατσούλης στα ματς. Βιάζεται να δείξει πράγματα και τα μπλέκει. Εννοείται πως έχει κάνει λάθος στη φάση του γκολ του Απόλλωνα όταν αντί να απομακρύνει τη μπάλα, κάνει κοντινή πάσα σε αντίπαλο και ο Εμβιλά αργεί να αντιδράσει. Καλύτερος ήταν ο Καμερουνέζος στο ΓΣΠ, πολύ μέτριος και κάτω απ' αυτό ήταν ο Γάλλος.

 Όσον αφορά στον Ρατζέλοβιτς, προσωπικά εδώ και καιρό δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η γνώμη μου είναι ολοκληρωμένη. Απορώ από που προέκυψε ότι ήταν αυτό που έλειπε από την ομάδα. Παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι και όχι ψηλό... ταβάνι. 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτο "μπαμ" Μαρινάκη στον Ολυμπιακό! Μετά το Χ με Απόλλωνα - Τop class φορ - Πάγκο ο Αραμπί

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags