Facebook Pixel Το μοναδικο γήπεδο που δεν χρειάζεται φύλαξη στην Ελλάδα! Γιατί το φυλά ο βασιλιάς των τρακοσίων
| 2022-08-29 07:16:00

Το μοναδικο γήπεδο που δεν χρειάζεται φύλαξη στην Ελλάδα! Γιατί το φυλά ο βασιλιάς των τρακοσίων

Ποδοσφαιρικό ταξίδι με ματιά από "Το Γεωγραφόμπαλο"
Το μοναδικο γήπεδο που δεν χρειάζεται φύλαξη στην Ελλάδα! Γιατί το φυλά ο βασιλιάς των τρακοσίων

Το στάδιο με θέα το πιο αιματηρό βουνό της Αρχαϊκής Εποχής.

Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης

⛳Το μοναδικό γήπεδο στην Ελλάδα που ίσως να μην χρειάζεται ειδική φρούρηση. Και τι να την κάνει; Όταν έχεις τον βασιλιά της Σπάρτης να το φυλά(Λεωνίδα) και βρίσκεται στην οδό 300;

Το στάδιο με θέα το πιο αιματηρό βουνό⛰ της Αρχαϊκής Εποχής. Το προπύργιο άμυνας⚔ της πολιτείας των Λακεδαιμονίων, όπου ο γκρεμός του χρησιμοποιήτο ως η μέγιστη τιμωρία για εγκληματίες, προδότες και αιχμαλώτους.

????Επίσης, πολλοί λανθασμένα ταυτίζουν τον Καιάδα, (πρόποδες Ταΰγετου) με τους «Αποθέτες», εκεί όπου οι Σπαρτιάτες έριχναν τα βρέφη με αναπηρίες για να διασφαλίσουν την ευγονική της φυλής τους.

✍Αξίζει να σημειωθεί ότι η λεωφόρος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ειναι ο κεντρικότερος δρόμος στην πόλη! Καταλήγει στο άγαλμα του Λεωνίδα που είναι μπροστά στο στάδιο.

Η ΑΕ Σπάρτης μετά το 2019, όταν και δεν ❌κατέθεσε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, δεν έδωσε σημεία λειτουργίας και ζωής.

Πέρυσι, επανιδρύθηκε μετά από 26 χρόνια απουσίας ο ΑΟ Σπάρτης και αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λακωνίας. Όπως επίσης και ο ΠΑΣ Σπάρτης (Πανλακωνικός)

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι οι ομάδες ανά το Παγκόσμιο που λατρεύουν την ιδέα του μαχητικού πνεύματος⚔ που εκπροσωπούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες και με αυτό τον τρόπο σκέψης κινήθηκαν στην ονοματοδοσία των ομάδων τους. Μερικές από αυτές είναι:

Σπάρτα Πράγας

Σπάρτα Ρόττερνταμ

Χάμρουν Σπάρτανς

Μπλιθ Σπάρτανς

Σπάρτα Μπρνο

#Σπάρτη #Λεωνίδας

Ευχαριστούμε πολύ τον καλό φίλο Χρήστο Κωνσταντινίδη

Credits:P. Psihogios

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags