Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Γκουστάβο Πογέτ: "Παράλογα" Πογέτ με Ζέκα και Ιωαννίδη - Αδικία για Καρέλη - Δεν έχει... αντίπαλο ο Πασχαλάκης!
| 2022-09-13 19:30:00

"Παράλογο" Πογέτ με Ζέκα στην Εθνική - Αδικία για Καρέλη - Δεν έχει... αντίπαλο ο Πασχαλάκης!

"Παράλογο" Πογέτ με Ζέκα στην Εθνική - Αδικία για Καρέλη - Δεν έχει... αντίπαλο ο Πασχαλάκης!

Οι κλήσεις (και μη) της Εθνικής προκάλεσαν πολλές απορίες για τις επιλογές του Ομοσπονδιακού προπονητή, ο οποίος ξέχασε να... φωνάξει παίκτες που το άξιζαν βάσει της εικόνας τους και της προσφοράς τους. Αναλύει ο Ηλίας Λιβάνιος...

Το απόγευμα της Τρίτης έγιναν γνωστές οι κλήσεις της Εθνικής Ελλάδος με τον Πογέτ να καλεί 26 παίκτες ενόψει των αγώνων της Εθνικής Ομάδας με την Κύπρο και την Βόρεια Ιρλανδία για το Nations League!

Οι διεθνείς που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι οι εξής:

Μπάρκας, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Γούτας, Χατζηδιάκος, Κυριακόπουλος, Μαυροπάνος, Ρότα, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Παπανικολάου, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Δουβίκας, Φούντας, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Τζόλης.

Προσπαθούμε να καταγράψουμε μερικές από τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, ωστόσο ειδικά η μη κλήση του Κάρλος Ζέκα ξεπερνάει κάθε... λογική, μιας και μιλάμε για τον μόνο Έλληνα παίκτη που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ ως βασικός, μαζί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο!

Κλήθηκε ο Πασχαλάκης που δεν έχει ομάδα, αλλά και ανταγωνισμό!

Βλέποντας κάποιος τις κλήσεις του Ουρουγουανού τεχνικού βλέπει ότι ένας εκ των παικτών που κλήθηκαν είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, παρά το γεγονός πως ο Έλληνας κίπερ δεν έχει βρει μέχρι στιγμής ομάδα, αν και ακούγεται κάτι παραπάνω από έντονα πως έχει κλείσει στον Ολυμπιακό. Κοιτώντας κάποιος τον άμεσο του ανταγωνισμό θα δει ότι ούτε ο Διούδης, ούτε ο Αθανασιάδης έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Ο Παναθηναϊκός υπολογίζει τον Διούδη ως τρίτη λύση πίσως από τους Μπρινιόλι και Λοντίγκιν, ενώ ο Αθανασιάδης έρχεται δεύτερος στο ροτέισον της ΑΕΚ, περιμένοντας να πάρει ευκαιρίες πίσω από τον Στάνκοβιτς.

Η απουσία του Ζέκα προκαλεί εντυπώσεις

Από εκεί και πέρα μπορούμε να πούμε ότι προκαλεί ερωτηματικά το πως γίνεται να μην έχει κληθεί στην Εθνική Ελλάδος ο Κάρλος Ζέκα! Σίγουρα δεν είναι ο παίκτης που ήταν πριν τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να έχει θέση στο γαλανόλευκο ροτέισον. Μιλάμε για τον μόνο Έλληνα που είναι βασικός σε ομάδα που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί με τον Βλαχοδήμο και αυτό τα λέει όλα!

Ο Έλληνας χαφ έχει επιστρέψει για τα καλά από τον τραυματισμό του και έχει προλάβει να καταγράψει ήδη 7 συμμετοχές τη φετινή χρονιά. Εξάλλου, το ότι ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα δύο ματς με την Τραμπζονσπόρ που... έκαιγε, αλλά και βασικός για 72΄ στο ματς με την Ντόρτμουντ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στοιχεία που δείχνουν ότι ήταν πανέτοιμος για να κληθεί στην Γαλανόλευκη!

Κλήθηκε ο Ιωαννίδης ως αναπληρωματικός και δεν κλήθηκε όταν ήταν βασικός

Ένα ακόμη παράδοξο αποτελεί και η κλήση του Φώτη Ιωαννίδη και η μη κλήση του Νίκου Καρέλη! Όσον αφορά τον Ιωαννίδη είχατε διαβάσει στο παρελθόν από το sportdog.gr πως ήταν αδικημένος που δεν είχε κληθεί το διάστημα που ήταν βασικός με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο τώρα που κλήθηκε έχει χάσει για τα καλά τη θέση του βασικού από τον Σπόραρ και αναγκάζεται να παίζει λίγα λεπτά προς το τέλος κάθε αναμέτρησης. Κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει τον απαιτούμενο ρυθμό και φαίνεται περισσότερο πως ο Πογέτ τον κάλεσε περισσότερο από... τύψεις για να διορθώσει το λάθος να μην τον καλέσει στο παρελθόν.

Αδικία για Καρέλη

Κάτι που σημαίνει ότι αδίκησε πλήρως τον Νίκο Καρέλη! Ο Έλληνας φορ είναι στη καλύτερη του φάση μετά από αρκετό διάστημα και είναι ο μόνος Έλληνας που σκοράρει σε τρία σερί ματς χωρίς να παίζει σε ομάδα που πρωταγωνιστεί, κάτι που έχει και τη δική του σημασία! Και ούτως ή άλλως δεν είναι... άγνωστος στην Εθνική μας, μιας και πριν τραυματιστεί σοβαρά είχε τη φανελά του βασικού... καπαρωμένη για αρκετό διάστημα.

Στο Κώτσιρας ή Ρότα... προτιμάς τον πρώτο

Μια ακόμη... επιλογή που δημιουργεί ερωτηματικά είναι το να επιλέξει ο Πογέτ τον Ρότα και όχι τον Κώτσιρα! Ο πρώτος είναι από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού τη φετινή χρονιά και δεν βγαίνει από την ενδεκάδα της ομάδας του ούτε με... αίτηση, ενώ ο Ρότα Όσον αφορά τον Ρότα, το κενό της ΑΕΚ στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές και για αυτό έγινε η υπέρβαση με τον Σιντιμπέ που σημαίνει ότι νεαρός μπακ θα δει τον χρόνο του να περιορίζεται αισθητά.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags