Facebook Pixel Eurobasket 2022 - Εθνική Ελλάδας: Η αποτυχία είναι μεγάλη, παταγώδης και το ερώτημα ένα: Θα έχουμε ξανά τέτοια ευκαιρία;
| 2022-09-14 00:32:00

Μεγάλη αποτυχία, παταγώδης - Θα έχουμε ξανά τέτοια ευκαιρία; - Χωρίς... Σπανούλη, Νικ και Σλούκα!

Μεγάλη αποτυχία, παταγώδης - Θα έχουμε ξανά τέτοια ευκαιρία; - Χωρίς... Σπανούλη, Νικ και Σλούκα!

Πόσο συχνά θα έρχεται πλέον ο Γιάννης και πού θα βρούμε πόιντ γκαρντ; Στο τουρνουά που ο δρόμος για ένα μετάλλιο ήταν πέρα για πέρα ανοιχτός, η Εθνική μας ομάδα στο πιο απαιτητικό της παιχνίδι απέναντι στη Γερμανία, ξέχασε τις βασικές αρχές της άμυνας και παραδόθηκε στις ορέξεις του αντιπάλου.

«Δεν θα μπορέσει αυτή η πολλά υποσχόμενη Ελλάδα να πάει μακριά, αν... εθιστεί στο να τα περιμένει όλα από τον Γιάννη. Πόσο μάλλον τόσο νωρίς».

Η παραπάνω φράση είναι από το blog στο Sportdog μετά τη δύσκολη νίκη της πρεμιέρας του Eurobasket 2022 απέναντι στην Κροατία. Δεν ήταν ότι κάναμε κάποια ιδιαίτερη προφητεία, αλλά ήταν μαθηματικά βέβαιο πως ακόμα και αυτή η εξαιρετική Εθνική ομάδα δεν θα κατάφερνε το μεγάλο της στόχο, αν δεν έβρισκε πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Απέναντι στη Γερμανία, λοιπόν, υπήρχαν οι δύο Γιάννηδες. Αντετοκούνμπο και Λαρεντζάκης. Μαζί πέτυχαν 49 πόντους και όλοι υπόλοιποι 47(!), όσο απίστευτο κι αν ακούγεται. Η αποτυχία είναι μεγάλη, παταγώδης και το ερώτημα ένα: Θα έχουμε ξανά τέτοια ευκαιρία; Και δεν μιλάμε, μόνο, σχετικά με το αν θα μπορεί να είναι σταθερά "παρών" και διαθέσιμος ο Greak Freak.

Πολύ περισσότερο, αναφερόμαστε στην επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Η οποία μόνο αισιοδοξία δεν σε αφήνει να έχεις. Εδώ και χρόνια, η παραγωγική διαδικασία δεν βγάζει παίκτες σαν και του παρελθόντος. Δεν μιλάμε για το επίπεδο των... ιερών τεράτων Διαμαντίδη, Σπανούλη, Παπαλουκά και λοιπών, αλλά ούτε καν στο επίπεδο των μεταγενέστερων μεγάλων αθλητών της «γαλανόλευκης» επιπέδου Σλούκα, Παπανικολάου, Νικ.

Ο Καλάθης μεγαλώνει και από πίσω δεν υπάρχει πόιντ γκαρντ πρώτης γραμμής. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και με τους Σλούκα-Παπανικολάου. Αν απέτυχε αυτή η πλήρης Εθνική, με τον κορυφαίο κόουτς Ιτούδη στον πάγκο της, με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου να διανύει τα καλύτερά του χρόνια, τότε ποια Ελλάδα μπορεί να πετύχει τι; Δεν έχει καμία αξία αυτή τη στιγμή να επιρρίψουμε ευθύνες. Το ζήτημα είναι ότι η ευκαιρία που χάθηκε σε αυτό το Eurobasket, είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι μπορεί τώρα να πιστεύουμε.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκλητικές κινήσεις στον πάγκο της Εθνικής από Σρέντερ - Για αυτό αποβλήθηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags