Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: Στο επίπεδο που ονειρευόμαστε ο Άρης - Θα διεκδικήσει τα πάντα - Κατάντησε... αηδία με Μασούρα!
| 2022-09-18 23:17:00

Στο επίπεδο που ονειρευόμαστε ο Άρης - Θα διεκδικήσει τα πάντα - Κατάντησε... αηδία με Μασούρα!

Sportdog Team
Στο επίπεδο που ονειρευόμαστε ο Άρης - Θα διεκδικήσει τα πάντα - Κατάντησε... αηδία με Μασούρα!

Το ντεμπούτο του Πάρντιου, οι... καρδιακοί και ο δρόμος προς την κορυφή! Οι Κίτρινοι πανηγύρισαν άλλη μία μεγάλη νίκη με ανατροπή και ο Βασίλης Δερμεντζόγλου γράφει στο sportdog.gr για τα... προβλήματα καρδιάς που δημιουργεί η ομάδα στον κόσμο της, για το υλικό που υπάρχει στο ρόστερ και τον νέο προπονητή, αλλά και τη συνέχεια που θα είναι δύσκολη και απαιτητική!

Το έκανε μια φορά τον Μάρτιο, με θύμα και πάλι τον Ολυμπιακό και του έσπασε το αήττητο. Το έκανε δεύτερη φορά τον Μάη με την ΑΕΚ και κέρδισε πανάξια το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Άρης απόψε το έκανε για τρίτη φορά και μέσα σε τρία λεπτά έστειλε τον Ολυμπιακό από τον Παράδεισο στην κόλαση, ή καλύτερα, έστειλε τους φιλάθλους του στα ουράνια και πάλι!

Είναι δύσκολο να είσαι φίλος του Άρη. Ιδιαίτερα αν έχεις θέματα καρδιάς. Αλλά και να μην έχεις, ο Άρης στα δημιουργεί! Το τέλος πάντως είναι ευχάριστο και ο κόσμος φεύγει με ταχυκαρδίες μεν, αλλά και με την επιβεβαίωση πως ο Άρης είναι στο επίπεδο που όλοι ονειρευόμαστε: Αυτό του πρωταγωνιστή, του νικητή, της ομάδας που μπορεί να κερδίσει τους πάντες και τα πάντα ουτώς ώστε να πετύχει τον στόχο του!

Κατάμεστο λοιπόν το Βικελίδης σήμερα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 και το όνομα του αντιπάλου πείσμωσε τους παίκτες μας. Ο Ολυμπιακός είναι ο κακός μας δαίμονας, μια ομάδα που από το 2010 και μετά κατόρθωνε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα από τον Άρη. Η εξαίρεση έγινε πέρυσι, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν ο Άρης παρότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ, είχε κατορθώσει να κερδίσει με 2-1. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά: Οι Πειραιώτες έχουν κάνει κακό ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ο Άρης παίζει καλά, δημιουργεί προσδοκίες, αλλά έχει την αστάθεια της ομάδας που της λείπει ένα τελευταίο συστατικό για να δέσει και να πετάξει ψηλά. Μήπως το συστατικό αυτό ήταν ο νέος προπονητής των κιτρίνων, Άλαν Πάρντιου που έκανε το ντεμπούτο του σήμερα; Θα το δείξει η συνέχεια, αλλά η αρχή του, αν και δεν έκανε συνταρακτικές αλλαγές στους παίκτες και το σχήμα, βάσει του αποτελέσματος ήταν άκρως εντυπωσιακή!

Ο Άρης λοιπόν γύρισε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο, χάρη σε ένα μαγικό του τρίλεπτο, από το 76’ μέχρι το 79’ του αγώνα, όταν με γκολ των Μαντσίνι και Πάλμα, ανέτρεψε το γκολ του Μασούρα που έδινε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους από το 15’. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν μια ελαφριά υπεροχή καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ήταν οι Πειραιώτες που κατόρθωσαν να προηγηθούν στην πρώτη και μοναδική ουσιαστική τους φάση στο παιχνίδι. Σε μια φάση διαρκείας, ο Χουάγκ με υπέροχη ασίστ άδειασε την άμυνα του Άρη και σέρβιρε το γκολ στον Μασούρα που το έχει καταντήσει …αηδία, αφού σκόραρε για έβδομη φορά εναντίον του Άρη σε 16 παιχνίδια!

Οι δύο ομάδες με σαφή προβλήματα στη δημιουργία, δεν κατόρθωσαν να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων, παρότι ο ρυθμός ήταν καλός. Από τον Άρη ξεχώρισε από την αρχή η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Μανού Γκαρθία που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την κίτρινη φανέλα, και που υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα του χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, σε ένα έργο που το είχαμε ξαναδεί πολλές φορές στο Βικελίδης. Θα μπορούσε ο Άρης να αντιδράσει στο Β μέρος; Οι κίτρινοι μπήκαν δυνατά μετά την ανάπαυλα, αλλά το παιχνίδι συνέχισε να κυλάει χωρίς την μεγάλη φάση. Ο Γκρέι έδωσε τη θέση του στον Πάλμα, με τα πράγματα να δείχνουν πως οδηγούμαστε σε μια επώδυνη ήττα για τον Άρη. Ωστόσο τα παιχνίδια τελειώνουν όταν οι παίκτες τα παρατάνε. Και στην περίπτωση του Μαντσίνι και των συμπαικτών του, αυτό ουδέποτε έγινε σήμερα! Αντίθετα, ο Αργεντίνος εξτρέμ του Άρη όταν έγινε στο 76’ αποδέκτης μακρινής βαθιάς μπαλιάς του Νταμπό πίσω από την άμυνα των ολυμπιακών, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: Τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι από τον κακώς εξερχόντα Βάτσλικ, και κλώτσησε απλά την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων του, λυτρώνοντας εν μέρει την κερκίδα, αλλά και δημιουργώντας κρυφές ελπίδες για ένα έργο που είχαμε ξαναδεί και μας είχε αρέσει: αυτό της απόλυτης ανατροπής! Και πράγματι, οι παίκτες μας δεν χάλασαν το χατίρι της κερκίδας: Σε λίγα δευτερόλεπτα διέλυσαν και πάλι την αντίπαλη άμυνα: Από δεξιά ο Μανού Γκαρθία έβγαλε παράλληλη σέντρα που βρήκε τον Πάλμα μόνο προ της κενής εστίας των αιφνιδιασμένων αντιπάλων μας και σκόραρε το γκολ της υπέροχης ανατροπής και της περίλαμπρης νίκης!

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός θέλησε αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Προσπάθησε να ισοφαρίσει ένα παιχνίδι από το οποίο δεν άξιζε να πάρει ούτε έναν βαθμό, αλλά παραλίγο να κέρδιζε!

Στην κερκίδα 48.000 μάτια δάκρυζαν και πάλι, φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Θεού του πολέμου και αποθέωσαν με το χειροκρότημα τους μαχητές μας που με τη νίκη τους αυτή σκαρφάλωσαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αλλά στην κορυφή της ψυχολογίας, πετυχαίνοντας μια νίκη επί ενός σημαντικού αντιπάλου στον δρόμο μας για τον ποδοσφαιρικό Όλυμπο της Ελλάδας.

Ακολουθεί μια δύσκολη κάθοδος στον Βόλο. Αλλά από το σημείο αυτό και πέρα, κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο και σημαντικό, για τον Άρη που πρέπει να ξεδιπλώσει επιτέλους τις πραγματικές του δυνατότητες και να διεκδικήσει τα πάντα!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος ο Αβραάμ, "ντου" στον διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα - Είδε την κόκκινη κάρτα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags