Facebook Pixel Μια τροπική ποδοσφαιρική όαση εντός της πόλης
| 2022-09-25 08:17:00

Μια τροπική ποδοσφαιρική όαση εντός της πόλης

Ποδοσφαιρικό ταξίδι με ματιά από "Το Γεωγραφόμπαλο"
Μια τροπική ποδοσφαιρική όαση εντός της πόλης

Η φαβέλα που υπάρχει στο δάσος της Τιζούκα.

Αν θεωρείς αυτή την εικόνα μια απλή ποδοσφαιρική ρομαντζάδα, τότε στα 90s (ή πιο πριν) έπαιζες μπάλα μόνο σε χαλί και όχι σ' ότι κι ότι (σ' αυτό του Αλαντίν).

Το ποδόσφαιρο είναι παρέα, είναι πρόκληση, είναι ο σεβασμός στο κάθε βρώμικο καταγώγιο που προσκλήθηκες για να καταθέσεις τα διαπιστευτήρια σου! Είναι η φωνή της Ελληνίδας μάνας και κάθε μάνας για την κουραδόλασπη που γέμισες το σπίτι.

Εγώ το λέω, στα 10 μου θα μου φαινόταν 'Λα Μπομπονέρα'να παίξω μπάλα σε τόπους όπως η Μάτα Μαχάδο της Τιζούκα. Με οπαδούς (η 3η ομάδα που περίμενε) απ' τα παράθυρα, με εξωτικούς παπαγάλους να τραγουδούν, με φως όσο χρειάζεται για να βλέπει ο ένας τον άλλο και νερό μετά το ματς απ' την πηγή του καταρράκτη.

Το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο, με τροπικό δάσος εντός των ορίων της. Πρόκειται για το Εθνικό Πάρκο της Τιζούκα. Ένα «αστικό τροπικό δάσος», μια τροπική όαση γαλήνιου και αχανούς χώρου, με γάργαρους καταρράκτες και απίστευτη πανίδα. Φίδια, ιγκουάνα, οσελότοι, πίθηκοι, αγούτια και σλόου λόρις

Είναι το μεγαλύτερο αστικό δάσος στον κόσμο, μιας και καλύπτει περίπου 39,58 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η λέξη Τιζούκα προέρχεται από τη γλώσσα των Τούπι και σημαίνει έλος. Είναι άξιο προσοχής καθώς το δάσος και τα βουνά σχηματίζουν ένα φυσικό όριο που χωρίζει τη δυτική ζώνη του Ρίο από την υπόλοιπη πόλη.

Ποια είναι όμως η Μάτα Μαχάδο; Η φαβέλα που υπάρχει στο δάσος της Τιζούκα. Οι διαμένοντες σε αυτή είναι κυρίως απόγονοι όσων μετανάστευσαν στην περιοχή τη δεκαετία του 1930 για να λάβουν μέρος στην προσπάθεια αναφύτευσης. Σήμερα, ένεκα του πολύ χαμηλού βιοτικού επιπέδου της, δεν έχει την ανάλογη προσφορά στο περιβάλλον.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags