Facebook Pixel Ένα πανέμορφο γήπεδο στο... μοχθηρό νησί!
| 2022-12-31 08:27:00

Ένα πανέμορφο γήπεδο στο... μοχθηρό νησί!

Ποδοσφαιρικό ταξίδι με ματιά από "Το Γεωγραφόμπαλο"
Ένα πανέμορφο γήπεδο στο... μοχθηρό νησί!

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε θέα στον κόσμο, αφού περικλείεται από ένα ποταμό σε σχήμα καρδιάς

Οι Αργεντίνοι δεν αστειεύονται. Έχουν γήπεδο με ποταμό που σχηματίζει καρδιά περιμετρικά; Τέλεια, ανέθεσαν στην νομαρχία την ευθύνη να φέρνει τις χαμένες μπάλες από τον ποταμό Ριατσουέλο.

Βρισκόμαστε οριακά λίγο πριν τα επαρχιακά σύνορα του Μπουένος Άιρες. Στην περιφέρεια Βαλεντίν Αλσίνα (πήρε το όνομα της από παλιό πολιτικό) υπάρχει η τύπου χερσόνησος Μαιάνδρου του Μπριάν, που έχει στην αντίπερα όχθη της την πυκνοκατοικημένη γειτονιά των Μπαράκας. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της πυκνοκατοίκησης, αρκεί να γράψω ότι έχει έκταση 7,6 χλμ² και 73.377 κατοίκους!

Το γήπεδο «Σατουρνίνο Μούρε» είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε θέα στον κόσμο, αφού περικλείεται από ένα ποταμό σε σχήμα καρδιάς, λες και είναι βγαλμένο μέσα από παραμύθι. Αυτή είναι όμως η όμορφη του πλευρά. Η πιο... σκούρα εκπροσωπείται από 2 εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της ιστορικής εταιρείας Σιάμ, που κατασκεύαζε ψυγεία, τηλεοράσεις, σκούτερ μέχρι και αυτοκίνητα. Στα 80s είχε κλείσει και πλέον από το 2014 που ξαναάνοιξε επικεντρώθηκε στη κατασκευή ψυγείων.

Ο Μαίανδρος του Μπριάν συνδέεται με μια πολύ φθαρμένη σιδηροδρομική γέφυρα που δεν χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια. Οι ντόπιοι το ονομάζουν «το μοχθηρό νησί» για όλη εκείνη τη σαβούρα που... βασιλεύει στα πέριξ του.

Το «Σατουρνίνο Μούρε» είναι το γήπεδο της Βικτοριάνο Αρένας (χωρητικότητας 1500 θεατών) που αγωνίζεται στην 4η κατηγορία του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου, η οποία ναι είναι επαγγελματική!

Το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ποδοσφαιρική της ιστορία έλαβε χώρα το 1974, όταν αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια και κέρδισε την άνοδό της για την 3η κατηγορία. 2 χρόνια αργότερα έφτασε κοντά και στη 2η, αλλά στους τελευταίους αγώνες έμεινε από δυνάμεις.

Ένα να ιστορικό γεγονός πήρε σάρκα και οστά στις 4 Απριλίου 1998. Ήταν η μέρα που μια γυναίκα διαιτητής διηύθυνε για πρώτη φορά, ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αργεντινή. Πρόκειται για τη Φλορένσια Ρομάνο (Τουκουμάν - Μουνίθ 6-0)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags