Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός είναι... ο κρυπτονίτης του Ολυμπιακού και το απέδειξε ξανά στου Ρέντη!
| 2023-02-08 12:50:00

Ο Παναθηναϊκός είναι... ο κρυπτονίτης του Ολυμπιακού - Από εκείνο το πανό και μετά...!

Ο Παναθηναϊκός είναι... ο κρυπτονίτης του Ολυμπιακού - Από εκείνο το πανό και μετά...!

Όλες οι ομάδες μπορεί να φοβούνται τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός φοβάται τον Παναθηναϊκό! Ο Χρήστος Δημόπουλος γράφει μετά τον Πράσινο ευρωπαϊκό θρίαμβο μέσα στου Ρέντη.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Μιλώντας για την αντιπαλότητα ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τιερί Ανρί είχε πει κάποτε: "Όλες οι ομάδες φοβούνται τη Ρεάλ. Αλλά η Ρεάλ φοβάται την Μπαρτσελόνα". Καλύτερη ατάκα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, που να περιγράφει τη σχέση που έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με πιο ενδεικτικά τα τελευταία χρόνια στον Ερασιτέχνη. Ειδικά δηλαδή από τη στιγμή που για τους Πράσινους τελείωσαν τα Πρωτοδικεία, καθάρισε με τα χρέη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ανέβαλαν συνεχόμενα τα ηνία διοικήσεις αντάξιες του ΑΟ.
 
Το «τριφύλλι» έσπασε χθες (7/2) για μία ακόμη φορά την έδρα του Ολυμπιακού, πανηγυρίζοντας μέσα στου Ρέντη την καθαρή νίκη με 3-1 σετ, αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του CEV Challenge Cup.
 
Είναι ξεκάθαρο, στα μάτια μου τουλάχιστον, ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο «κρυπτονίτης» του Ολυμπιακού! Είναι ο σύλλογος που τους αποδυναμώνει και μπορεί να τους νικήσει, ακόμη κι αν δεν έχει το ακριβότερο ρόστερ. Ακόμα και να μην έχει διαθέσιμο τον θεωρητικά καλύτερό του παίκτη (βλ. Φερνάντο Ερνάντεζ). Ακόμη κι αν όλα πάνε ή φαίνονται στραβά. Αυτό είναι κάτι που ο Ολυμπιακός δεν το παθαίνει από κανέναν άλλον, πλην του Παναθηναϊκού! Οποιοσδήποτε άλλος για να τους πάρει τίτλο ή μεγάλο ματς, πρέπει να έχει φτιάξει την καλύτερη ομάδα της ιστορίας του (βλ. τον ΠΑΟΚ του 2014-2017).
 
Και κάτι ακόμα. Κάποια στιγμή σε ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο βόλεϊ ανδρών, οι οπαδοί των Πειραιωτών είχαν σηκώσει πανό (μνημειώδες πια) για το 50-0 απέναντι στη διαλυμένη και παρατημένη «Μάνα του Λόχου». Από εκείνο το απόγευμα της 13ης Φεβρουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, τα πράγματα έχουν καταστήσει πλέον αυτό το πανό… σουρεάλ. 7-0 σερί φέτος του Παναθηναϊκού μόνο στο βόλεϊ και 11-0 συνολικά. Με κανονικό Ολυμπιακό αντίπαλο, όχι Πρωτοδικείου.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags