Facebook Pixel Πονάνε οι όρχεις σας; Δώστε προσοχή!
| 2013-08-28 13:02:00

Πονάνε οι όρχεις σας; Δώστε προσοχή!

Πονάνε οι όρχεις σας; Δώστε προσοχή!

Η ψηλάφηση των όρχεων για τους άνδρες είναι εξίσου σημαντική όπως η ψηλάφιση του στήθους για τις γυναίκες. 

Οι παθήσεις των όρχεων δεν είναι πάντα φανερές γιατί δεν συνοδεύονται πάντα από πόνο ώστε να καταλάβει κανείς ότι ...κάτι δεν πάει καλά...

Όταν υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα αίσθημα πόνου που πολλοί το περιγράφουν ως "αίσθημα βάρους", αυτό λέγεται ορχιαλγία και ταλαιπωρεί αρκετούς νέους άνδρες.

Αυτό οφείλεται σε "ασφυξία" των όρχεων από κακή θέση εργασίας, στενό εσώρουχο, αλλά και αρκετές φορές από παθήσεις που δεν εκδηλώνονται όπως την κιρσοκήλη (ανεπάρκεια της σπερματικής φλέβας ιδιαίτερα αριστερά), την κύστη του σπερματικού τόνου, τον ανελκόμενο όρχι, και σπανιότερες αλλά σημαντικότερες, τις κακοήθεις εξεργασίες , όπως ο καρκίνος του όρχεως.

Όταν ο πόνος είναι δυνατός, προέρχεται είτε από φλεγμονή, είτε από συστροφή ("στρίψιμο"), είτε από κάκωση και κάποιες φορές από το συνδυασμό αυτών.

Αν παρατηρήσουμε λοιπόν οποιαδήποτε αλλαγή στο μέγεθος ή στο πόσο μαλακώνουν ή σκληραίνουν οι όρχεις μας πρέπει να επισκεφτούμε άμεσα έναν Ουρολόγο. Η διάγνωση του προβλήματος θα γίνει με κλινική εξέταση και υπερηχογραφικό έλεγχο (triplex).

Πηγή: sirina.tv

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags