Facebook Pixel Oι Μεγάλοι Έρωτες 1
Life
| 2011-08-16 11:38:00

Oι Μεγάλοι Έρωτες 1

Oι Μεγάλοι Έρωτες 1

Μέσα σε 100 χρόνια, δισεκατομμύρια άνθρωποι αγαπήθηκαν και παντρεύτηκαν ή χώρισαν, με πολλούς και διάφορους τρόπους. Γράφει η Έλενα Φάκου.

Ξεχωρίσαμε τους 10 πιο θυελλώδεις, μυστηριώδεις, παθιασμένους, ακραίους και σημαντικούς έρωτες ανα δεκαετία και εξηγούμε το γιατί. Καλοκαίρι είναι…Ερωτευτείτε! Σήμερα ξεκινάμε με τις αρχές του αιώνα έναν Πλανητάρχη και μια Δημοσιογράφο.

1900-1919: ΕΛΕΑΝΟΡ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΚΑΙ ΦΡΑΝΚΛΙΝ ΡΟΥΣΒΕΛΤ

Ακάθεκτοι για το δρόμο για το Λευκό Οίκο. Ο δημοφιλής πολιτικός και η ανιψιά του Αμερικανού Προέδρου παντρεύονται το 1903.Η κοινή τους επιθυμία να κατακτήσουν την κορυφή της εξουσίας τους φέρνει ακόμα πιο κοντά.

Η Ελέανορ και ο Φράνκλιν Ντελάνο γνωρίζονται στο θεωρείο του θείου της Ελέανορ και προέδρου των ΗΠΑ,Θιοντορ Ρούσβελτ. Η έλξη είναι αμοιβαία. Εκείνος διαισθάνεται ότι μόνο με μια τέτοια γυναίκα στο πλευρό του θα μπορέσει να κάνει την καριέρα που ονειρεύεται. Η Ελέανορ, έχει μόλις επιστρέψει από την Ευρώπη και εργάζεται ως δημοσιογράφος και δασκάλα.

Αλλαγμένη και ωριμότερη, έχει αποφασίσει να αλλάξει τα πράγματα στη χώρα της και προπάντων στον κοινωνικό τομέα… Παρόλα αυτά όμως αφιερωνει τα πρώτα χρόνια του γάμου της στην οικογένεια και στα παιδιά της. Το 1913 η οικογένεια μετακομίζει στην Ουάσινγκτον και το πολιτικό έργο ξεκινάει.

Εκεί όμως, η Κυρία των Τιμών,Λούσι Μέρσερ, γίνεται ερωμένη του Ρούσβελτ. Η Ελεάνορ θέτει στο σύζυγό της τελεσίγραφο. Η απόφαση είναι υπέρ της Λούσι, που όμως μην μπορώντας να έχει σχέση με έναν παντρεμένο, παντρεύεται έναν πλούσιο κύριο.

Η Ελεανορ, για να εκδικηθεί τον άντρα της, σχετίζεται με ένα σωματοφύλακα και ένα μποξέρ. Η εκδίκησή της πέφτει στο κενό. Ο Φράνκλιν την ενθαρρύνει να συνεχίσει για να μπορεί να έχει ελευθερία δράσης.

Το 1920, ο Φράνκλιν προσβάλλεται από πολυομυελίτιδα και η καριέρα του κινδυνεύει να τερματιστεί. Η γυναίκα του τον πείθει να επιστρέψει στην πολιτική.Πραγματικά είχε δίκιο. Το 1928 ο Φράνκλιν εκλέγεται Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Το ζεύγος πετυχαίνει τελικά το σκοπό του: O Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ διατελεί πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1933 μέχρι και το 1945! (Η μεγαλύτερη θητεία στην ιστορία της Αμερικανικής Ιστορίας).

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags