Facebook Pixel Sportdog.gr | Η αναγέννηση της Macclesfield: Ο σύλλογος της κοινότητάς του
| 2021-04-15 04:33:00

Η αναγέννηση της Macclesfield: Ο σύλλογος της κοινότητάς του

Sportdog Team
Η αναγέννηση της Macclesfield: Ο σύλλογος της κοινότητάς του

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 2020, όταν ο ιδιοκτήτης της Macclesfield Town, Amar Alkadhi, έχασε την προθεσμία για πληρωμή 190.000 λιρών σε φόρους και με δικαστική απόφαση, η ιστορική ομάδα έπαψε να υπάρχει μετά από 146 χρόνια ιστορίας.

Μαζεύοντας τα κομμάτια τους, ο κόσμος των «Silkmen» έδειξε για άλλη μια φορά όμως πως η αγάπη κάθε κοινότητας για τον σύλλογό της είναι πολύ μεγαλύτερη από χρέη κι αποφάσεις δικαστηρίων, ιδρύοντας την ομάδα εκ νέου για να αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα, με στόχο όχι μόνο την επάνοδό της στον επαγγελματισμό, αλλά και να γίνει ο σύλλογος που η πόλη πραγματικά θα αγαπάει.

Στην ελληνική μυθολογία, ο Φοίνικας εκτός από πατέρας της Ευρώπης, ήταν ένα πουλί που είχε τη δυνατότητα να ξαναγεννιέται από τις ίδιες του τις στάχτες. Πέραν από τη χρήση του σε διάφορους μύθους, κυρίως του Ηροδότου, η μορφή του χρησιμοποιήθηκε έκτοτε με πολλούς τρόπους, ακόμη και στο ποδόσφαιρο, όπου ποζάρει στα εμβλήματα αρκετών ομάδων, όπως της Aldershot Town. Στα αγγλικά, «phoenix club» είναι κάθε σύλλογος που έπαψε να υπάρχει για τον οποιονδήποτε λόγο (κυρίως οικονομικό), του οποίου οι πιστοί φίλαθλοι όμως είναι ακόμη εκεί και δεν δέχονται πως η ομάδα που ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή τους απλά έπαψε να υπάρχει, και την ξανά ξεκινάνε από την αρχή. Το δημοφιλέστερο παράδειγμα δεν είναι άλλο από την AFC Wimbledon, κι ακολούθησαν έκτοτε ομάδες όπως η Chester, η Darlington, η Hereford και άλλες, κάνοντας σαφές πως όσο περνάνε τα χρόνια, γίνεται όλο και δυσκολότερο να είσαι μία ομάδα χαμηλότερων κατηγοριών χωρίς «θανάσιμους» οικονομικούς κινδύνους.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags