Facebook Pixel Sportdog.gr | Η σχεδιάστρια Βαλεντίνα Βασιλάτου παρουσιάζει το νέο project της, VV Conscious Swimwear, υποστηρικτικό μέλος της Healthy Seas
Life
| 2021-06-15 18:12:00

Η σχεδιάστρια Βαλεντίνα Βασιλάτου παρουσιάζει το νέο project της, VV Conscious Swimwear, υποστηρικτικό μέλος της Healthy Seas

Sportdog Team
Η σχεδιάστρια Βαλεντίνα Βασιλάτου παρουσιάζει το νέο project της, VV Conscious Swimwear, υποστηρικτικό μέλος της Healthy Seas

Η σχεδιάστρια Βαλεντίνα Βασιλάτου, παρουσιάζει την νέα εταιρεία της, VV Conscious Swimwear, με οικολογικό χαρακτήρα, προτείνοντας την συνειδητοποιημένη κατανάλωση στο χώρο της μόδας.

Το ύφασμα των μαγιό δημιουργείται από πλαστικά/νάιλον χρησιμοποιημένα αντικείμενα, όπως μπουκάλια και δίχτυα ψαρέματος, στα οποία τους δίνεται δεύτερη ευκαιρία ζωής και μετατρέπονται σε ανακυκλωμένη ίνα. Η χρήση ανακυκλωμένων υφασμάτων είναι τμήμα της κυκλικής οικονομίας, που στοχεύει στην μείωση της παραγωγής καινούριας πρώτης ύλης και στην αξιοποίηση των πλαστικών μας απορριμμάτων.

Η VV Conscious Swimwear, είναι υποστηρικτικό μέλος της Healthy Seas, της εθελοντικής οργάνωσης συλλογής διχτυών ψαρέματος από τους βυθούς Ελληνικών και ξένων θαλασσών, προσφέροντας της ποσοστό από τις πωλήσεις των μαγιό. Επιπλέον συνεργάζεται με την εταιρεία Aquafil, η οποία εφηύρε την πατέντα της αναγεννημένης ίνας ECONYL ®, εξασφαλίζοντας την επικύρωση του ανακυκλωμένου υφάσματος στα μαγιό της.

Η ίδρυση ενός οικολογικού fashion brand είναι μεγάλη πρόκληση, όμως αυτό αντιπροσωπεύει απόλυτα τον ευαισθητοποιημένο και καλλιτεχνικό χαρακτήρα της σχεδιάστριας. Η Βαλεντίνα αποσκοπεί στο να δώσει την ευκαιρία στον καταναλωτή να δράσει υπέρ του περιβάλλοντος με στυλ και άποψη μέσω της μόδας. Με την καλλιτεχνική της πείρα, χάρη στις σπουδές της στο Central Saint Martins του Λονδίνου, και επιπροσθέτως με τις σπουδές της πάνω στη βιώσιμη μόδα, δημιουργεί μια κολεξιόν με δυναμικό χαρακτήρα.

Τα σχέδια στα μαγιό, είναι δικές της δημιουργίες, εμπνευσμένες από όντα της θάλασσας. Παρατηρεί τους συνδυασμούς σχημάτων και χρωμάτων και με minimal τρόπο αποτυπώνει την τέχνη της φύσης στα μαγιό της. Στην πρώτη της συλλογή, με τίτλο ‘Avyssos Collection’, εξερευνά το άγνωστο και μυστήριο της Αβύσσου, αλλά και την μοναδικότητα και την ζωντάνια της. Λιτές γραμμές που ακολουθούν τις καμπύλες του σώματος και αφαιρετικά εμπριμέ με ζωντανά χρώματα είναι η πρότασή της για αυτό το καλοκαίρι.

Το launch event του brand, θα γίνει με ένα Pop Up στο ID Concept Stores στο Κολωνάκι, Κανάρη 12, στην Αθήνα, την Πέμπτη 17 Ιουνίου, στις 6 μ.μ. Η βιτρίνα αλλά και ο ειδικά σχεδιασμένος χώρος θα επικοινωνούν το μήνυμα ‘’Once a plastic bottle now a conscious swimwear’’ και θα συστήσουν στο αθηναϊκό κοινό την φρέσκια προσέγγιση στο χώρο του swimwear!

Παρατηρώντας βήμα βήμα το brand της : χρησιμοποιούνται δύο ειδών υφάσματα,υφάσματα πολυεστέρα από ανακυκλωμένα πλαστικά rPEΤ, με certifitcation που προέρχονται από πλαστικά απορρίμματα καιυφάσματα νάιλον από αναγεννημένο νάιλον ECONYL, με certification που προέρχεται από νάιλον απορρίμματα. Όλες οι εκτυπώσεις γίνονται σε τυπωτήριο στην Αθήνα, με OEKO Tex Standard Certification για τα μελάνια του και οι ραφέςείναι locally produced, σε πρατήριο στην Αθήνα. Όσο για τα συμπληρωματικά υλικά packaging συμπεριλαμβάνουν ένα πουγκί από ύφασμα οργανικού βαμβακιού, με GOTS certification και κατά επιλογήν ένα ανακυκλωμένο κουτί, δημιουργημένο στις ακριβείς διαστάσεις του μαγιό, με στόχο μετά την αποστολή να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος αποθήκευσης. Ο καταναλωτής επιλέγει πως θα παραλάβει το προϊόν του. Επιπλέον τοbrand ακολουθεί το μοτίβοslow production and based on demand, δηλαδή η παραγωγή των τεμαχίων γίνεται μελετημένα αναλόγως της ζήτησής τους, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος του stock&waste.Όλα τα επιπλέον καρτελάκια για τιμές και τα hygiene stickers, παράγονται στην Ελλάδα και στις ακριβείς ποσότητες που χρειάζονται και τα ενημερωτικά καρτελάκια είναι από ανακυκλωμένο χαρτί και περιέχει τις βασικές πληροφορίες ώστε να ενημερωθεί ο καταναλωτής σφαιρικά.Με ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια, τα πουγκιά και τα καρτελάκια συνδυάζονται στο print του μαγιό που πακετάρουν.

Press & Media

 1. VV Conscious Swimwear and ECONYL

 2. VV Conscious Swimwear and Healthy Seas

Η σχεδιάστρια Βαλεντίνα Βασιλά του παρουσιάζει τονέο project της, VV Conscious Swimwear, υποστηρικτικό μέλος της Healthy Seas.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags