Facebook Pixel Βόμβα! Απάτη το Άγιο Φως, απάτη και οι βροχές τη Μεγάλη Παρασκευή
| 2018-04-07 15:00:00

Βόμβα! Απάτη το Άγιο Φως, απάτη και οι βροχές τη Μεγάλη Παρασκευή

Κον-troll και σουτ
Βόμβα! Απάτη το Άγιο Φως, απάτη και οι βροχές τη Μεγάλη Παρασκευή

Η στήλη “Κον-troll και σουτ” αποκαλύπτει πως μας «εξαπατούν» οι Χριστιανοί.

Πλησιάζουμε στην κορύφωση του Θείου Πάθος και όπως είναι συνηθίζεται κάθε χρόνο, αναπαράγονται κάποια θέματα αμφισβητιών του Χριστιανισμού, με τα οποία προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους ηλιθίους. Ναι δυστυχως, υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι σε αυτόν τον κόσμο που θέλουν να δημοσιοποιούν μάλιστα τη γνώμη τους και να θέτουν υπό αμφισβήτηση την πίστη των άλλων.

Έχει γίνει μόδα πλέον να διαστρεβλώνουν τα πάντα και να εξηγούν τα πάντα. Ειδικά στα θαύματα. Έγιναν οι επιστήμονες οι τύποι και εισάγουν τη λογική σε οτιδήποτε ιερό. Όπως για παράδειγμα το Άγιο Φως. Λένε λοιπόν, ότι πριν κάποιες δεκαετίες αποκαλύφθηκε απάτη. Κληρικός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, λένε, το 1964 υποστήριξε, ότι υπάρχει ειδική κανδήλα αναμμένη κεκαλυμένη, μέσα στον Πανάγιο Τάφο. Παραμένει αναμμένη μέχρι το Μεγάλο Σαββάτο και από εκεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παίρνει το Άγιος Φως. Ποιός μοναχός τα είπε όλα αυτά; Είναι καταγεγραμμένη το όνομά του; Όχι βέβαια.

Και σας ρωτεί το “Kον-troll και σουτ”, όταν γίνεται κάποια σοβαρή καταγγελία σε ανώνυμο δημοσίευμα, θα πιστέψετε ότι ευσταθεί, ή, ότι σας σερβίρουν... μπούρδες;

Το Άγιο Φως είναι ένα θαύμα. Τα θαύματα δεν μπορούν να εξηγηθούν πάντα με τη λογική. Ακόμα και αν βάλεις τη λογική μέσα σε αυτό δεν μπορείς να αιτιολογήσεις άλλα πράγματα. Όπως για παράδειγμα, γιατί η ιερή φλόγα αναβλύζει στα χέρια του Ορθόδοξου Πατριάρχη; Ποτέ στους Καθολικούς, ποτέ στους Αρμένιους Κόπτες.

Αν ακόμα είστε πεπεισμένοι, ότι το θαύμα είναι απάτη και ο Πατριάρχης παίρνει φωτιά από μυστική κανδήλα τότε πρέπει να διαβάσετε μία συγκλονιστική ιστορία του Αγίου Φωτός, την οποία είναι καταγεγραμμένη σε αρχεία και υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες.

Αντιγράφω από εδώ: « Το Μεγάλο Σάββατο του 1579, σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά χρονικά της πόλης των Ιεροσολύμων, οι Τούρκοι κυβερνήτες απαγόρευσαν στον Έλληνα πατριάρχη και στους ορθοδόξους πιστούς να εισέλθουν στον Ναό της Αναστάσεως για την καθιερωμένη τελετή του Αγίου Φωτός.

Τα συγγράμματα που αναφέρονται στο γεγονός δεν προσδιορίζουν το ακριβές έτος. Αναφέρουν, όμως, ότι την περίοδο εκείνη πατριάρχης Ιεροσολύμων ήταν ο Σωφρόνιος, ενώ πατριάρχες Κων/πόλεως, Αλεξανδρείας και Αντιοχείας ήταν αντιστοίχως ο Ιερεμίας, ο Σιλβέστρος και ο Ιωακείμ· τέλος, σουλτάνος της οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν ο Μουράτ Γ΄. Σύμφωνα με τις γραπτές πηγές, το Μεγάλο Σάββατο εκείνης της χρονιάς, μια ομάδα Τούρκων στρατιωτών, ύστερα από διαμεσολάβηση των Αρμενίων, απαγόρευσε τη διέλευση των ορθοδόξων στον Ναό της Αναστάσεως. Το πλήθος των πιστών παρέμεινε στο προαύλιο του ναού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ακόμη και μετά τη δύση του ηλίου.

Ο Πατριάρχης Σωφρόνιος Δ΄, που διήνυε το πρώτο έτος της πατριαρχίας του, ανέλαβε για πρώτη φορά να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική τελετή τoυ έτους, όμως, οι Τούρκοι τού στέρησαν το νόμιμο δικαίωμα.

Ο πατριάρχης στεκόταν προσευχόμενος στο αριστερό μέρος της πύλης του ναού, πλησίον ενός κίονα. Και ξαφνικά, ενώ είχε ήδη πέσει η νύχτα, ο κίονας διερράγη και το Άγιο Φως ξεπήδησε από το εσωτερικό του.

Ο πατριάρχης άναψε αμέσως τη λαμπάδα του και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους πιστούς. Μέσα σε λίγα λεπτά, η ιερή φλόγα εξαπλώθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους και το προαύλιο του ναού φωτίστηκε. Οι έκπληκτοι Τούρκοι φρουροί άνοιξαν τότε τις πύλες του ναού και ο πατριάρχης, μαζί με το πλήθος των ορθοδόξων, κατευθύνθηκαν πανηγυρικά προς τον Πανάγιο Τάφο».

Ο κίονας που διερράγη υπάρχει ακόμα και φαίνεται μέχρι σήμερα 500 χρόνια μετά η ρωγμή πάνω του.

Και αν ακόμα δεν έχετε πειστεί, πείτε αφού είναι απάτη των χριστιανών το Άγιο Φως, είναι απάτη, ότι πενθεί και ο ουρανός και βρέχει κάθε Μεγάλη Παρασκευή; Ή μήπως οι Χριστιανοί έχουν επικοινωνία με εξωγήινους και επηρεάζουν μέχρι και τα καιρικά φαινόμενα, εδώ και 2000 χρόνια;
 

ΥΓ: Το πίστευε και μή ερεύνα, δεν το είπε ποτέ ο Χριστός. Είναι... κόλπο των Ρωμαιοκαθολικών. Εδώ είναι αλάθητος ο Πάπας, τί να λέμε τώρα...

ΥΓ2: Εννοείται, ότι είναι πολυτέλεια κάθε χρόνο να ναυλώνεται πρωθυπουργικό τζετ για να φέρει το Άγιο Φως.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags