Facebook Pixel Φουλ του... μέταλ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-12-11 01:09:00

Φουλ του... μέταλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Φουλ του... μέταλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία από τις σημαντικότερες power - epic metal μπάντες της σύγχρονης ιστορίας, οι Σουηδοί SABATON, θα επισκεφτούν τη χώρα μας για δύο (2) εμφανίσεις, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 στη Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater) και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club). Μαζί τους θα είναι οι Ελβετοί folk - melodic death metallers ELUVEITIE, ενώ τις συναυλίες θα ανοίξουν οι Ούγγροι power metallers WISDOM.

Λάτρεις της ιστορίας, οι SABATON αντλούν έμπνευση για τους στίχους τους, από μεγάλες, ιστορικές μάχες και μάλιστα στο προηγούμενο άλμπουμ τους, “Coat Of Arms”, το ομώνυμο τραγούδι του, αναφέρεται στην 28η Οκτωβρίου 1940 και το “όχι” του Μεταξά στους Ιταλούς!!! Από το ξεκίνημα της καριέρας τους, οι Σουηδοί φρόντιζαν να μας προσφέρουν δίσκους γεμάτους μελωδία και δύναμη, με τραγούδια που είναι ύμνοι και προσφέρονται για ζωντανές εμφανίσεις, όπως το “Primo Victoria”. Η εκτόξευση στην καριέρα τους, ήρθε με το “Coat Of Arms” του 2010, το οποίο πήγε πολύ καλά στα charts πολλών χωρών, τους χάρισε ακόμα και δύο υποψηφιότητες για τα Σουηδικά βραβεία Grammy, ενώ το video clip για το τραγούδι “Uprising” έχει μία από τις πιο ακριβές παραγωγές στην ιστορία των heavy metal clips και εμφανίζεται σ’ αυτό ο σταρ του Hollywood, Peter Stormare (γνωστός rocker και με εμφανίσεις σε πολλές ταινίες και σειρές όπως το “Prisonbreak”). Το “Carolus Rex”, που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2012, είναι ο πιο επικός τους δίσκος και στιχουργικά πλέον δεν ασχολείται με τον αγαπημένο τους Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αποτελεί ένα concept άλμπουμ με θέμα τη Σουηδική Αυτοκρατορία (1561 - 1721), που γράφτηκε σε συνεργασία με τον διάσημο ιστορικό Bengt Liljegren. Μάλιστα χαρακτηριστικό της τεράστιας επιτυχίας που γνωρίζουν πλέον, είναι ότι υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή του άλμπουμ με όλους τους στίχους γραμμένους και τραγουδισμένους στα Σουηδικά! Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από την πιο πρόσφατη μεγάλη συναυλία πού έδωσαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας (στο Scandinavium στις 16 Νοεμβρίου 2012), στα πλαίσια του πρώτου σκέλους της περιοδείας, που θα τους φέρει και από την χώρα μας, μπροστά σε ούτε λίγο ούτε πολύ 7.000 άτομα!!!, ενώ εμφανίστηκε μαζί τους στην σκηνή, στα ντραμς, ο μεγάλος Snowy Shaw (KING DIAMOND, MERCYFUL FATE, DIMMU BORGIR, THERION, DREAM EVIL, MEMENTO MORI, ILL WILL, NIGHTRAGE, NOTRE DAME, CANS, κ.λ.π.). Στο απόγειο λοιπόν της καριέρας τους και με τρία καινούργια μέλη πλέον στο σχήμα, έρχονται στην Ελλάδα με ένα εντυπωσιακό stage show που θα ζήλευαν πολλοί!!!

 

Στο πλευρό τους θα εμφανιστούν οι πολυαγαπημένοι του Ελληνικού κοινού, οι Ελβετοί folk – melodic death metallers ELUVEITIE. Η πρώτη εμφάνισή τους, όταν έπαιξαν support στους KREATOR μερικά χρόνια πίσω, ξάφνιασε ευχάριστα πολύ κόσμο (όπως και η δεύτερη), με αποτέλεσμα κομμάτια όπως τα “A Rose For Epona”, “Omnos”, “Alesia”, “Thousandfold” και “Inis Mona” να χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από το κοινό. Οι πολυμελείς ELUVEITIE αναμιγνύουν με συγκλονιστικό τρόπο την αγάπη τους για την Κέλτικη μουσική, τη folk και το heavy metal, με μεγαλύτερη συμπάθεια στον ήχο του Σουηδικού, μελωδικού death metal, χρησιμοποιώντας μία πλειάδα παραδοσιακών οργάνων, ακόμα και πάνω στη σκηνή, μετατρέποντας τις συναυλίες τους, σε μία εμπειρία ζωής!!!

Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι Ουγγρικής καταγωγής power metallers, WISDOM.

 

Η περιοδεία, υπό την ονομασία “Swedish Empire Tour”, της οποίας το πρώτο σκέλος έχει ήδη ολοκληρωθεί, πραγματοποιήθηκε ως επί το πλείστον σε sold out χώρους, με το κοινό να παραληρεί και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Καιρός να απολαύσουμε κι εμείς μία συναυλία που θα μας μείνει αξέχαστη!!!

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει: Ticket House, Public, Metal Era // Online: www.ticketpro.gr, www.123tickets.gr και www.viva.gr

Ώρα έναρξης: 20:00 - Τιμή εισιτηρίου: 28 Ευρώ

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Σάκης Φράγκος
Τηλ. 210 9939613 - Κιν. 6938090471
[email protected]

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags