30/03/20 - 16:27

Δωρεά 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΥΔΑΠ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Sportdog Team
Δωρεά 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΥΔΑΠ  για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
171views 0shares

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠενέκρινε δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ,για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΔΑΠ  θα καλύψειμε ποσό 2 εκ. ευρώ, δαπάνες που σχετίζονται με τηναγορά ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλωσίμων,καθώς και την ενίσχυση μονάδων εντατικής θεραπείας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, η Εταιρεία θα παράσχει στα νοσοκομεία αναφοράςδωρεάν νερό, ύψους 500.000 ευρώ για όλη την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού.

Πέρα από την ανωτέρω πρωτοβουλία, η ΕΥΔΑΠ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον σχεδιασμό δράσεων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για την ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. 

Ο ΔιευθύνωνΣύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης δήλωσε:

‘’Σε μια πρωτοφανή κρίση σαν αυτή που βιώνουμε, η ΕΥΔΑΠσυνεχίζει με υπευθυνότητα την αποστολή της. Εξασφαλίζουμετην αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών προς την κοινωνία και τους καταναλωτές μας. Λαμβάνουμε κάθε αναγκαίο μέτρο προστασίας των εργαζόμενων μας ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τη συνέχιση της λειτουργίας μας. Και επιπλέον,ενισχύουμε το σύστημα υγείαςτης χώρας που δίνει τη μάχη από την πρώτη γραμμή, διαθέτοντας 2,5 εκ. ευρώ για την αγορά ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού και την κατανάλωση νερού στα νοσοκομεία αναφοράς.’’


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ