Facebook Pixel Sportdog.gr | Φιλανθρωπική εκδήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στο Ζάππειο
| 2022-07-02 04:33:00

Φιλανθρωπική εκδήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στο Ζάππειο

Sportdog Team
Φιλανθρωπική εκδήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στο Ζάππειο

Στο Ζάππειο Μέγαρο στις 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Προφήτης Ηλίας» η εκδήλωση με φιλανθρωπικό και πολιτισμικό χαρακτήρα.

Η οικονομική συμβολή στο πολύτιμο έργο των εθελοντικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών «Κιβωτός του Κόσμου» και «Τράπεζα Αγάπης» της Μητρόπολης Καστοριάς και η ενίσχυση του υπό ίδρυση «Σύγχρονου Μουσείου της Τέχνης της Γούνας» αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα της βραδιάς. Φιλανθρωπία και πολιτισμός, έννοιες αλληλένδετες, αναδείχθηκαν και τιμήθηκαν από τη συγκινητική παρουσία του κόσμου.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο δημοσιογράφος και Σύμβουλος Επικοινωνίας και Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, κος Φώτης Καρύδας. H διευθύντρια ίδρυσης του Μουσείου κα Σόφη Χαϊδεμένου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εκ μέρους του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, ο πρόεδρος κος Άκης Τσούκας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την στήριξή τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραχωρήθηκε δείπνο και πραγματοποιήθηκε επίδειξη μόδας, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας είχε η Ελληνογαλλίδα κα Alice Δικαίου, κόρη του διεθνούς βιολιστή και ιδρυτή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νίκου Δικαίου.

Ο Σύνδεσμος  Γουνοποιών «Προφήτης Ηλίας» μετά από 100 χρόνια δραστηριότητας στον χώρο της «λαϊκής τέχνης του κομματιαστού» αποτελεί έναν άξιο συνεχιστή της παράδοσης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δυτικής Μακεδονίας και δη της πόλης της Καστοριάς. Με ευλαβική προσήλωση στις αρχές της παράδοσης, σήμερα οι εκπρόσωποι εξελίσσουν διαρκώς την τέχνη και την έχουν προσαρμόσει στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και στις επιταγές της σύγχρονης αισθητικής και τεχνολογίας. Την εξέλιξη αυτή ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς θέλει να αποτυπώσει και να αναδείξει μέσω της ίδρυσης ενός σύγχρονου, ψηφιακού και διαδραστικού μουσείου, υλοποιώντας παράλληλα το όραμα και τον στόχο των προγενέστερων γενεών.     

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags