Facebook Pixel "Ξυπνάω τα βράδια και μυρίζω αίμα"!
Life
| 2014-04-07 14:11:00

"Ξυπνάω τα βράδια και μυρίζω αίμα"!

"Ξυπνάω τα βράδια και μυρίζω αίμα"!

Με δάκρυα στα μάτια ο Όσκαρ Πιστόριους ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ και με τρεμάμενη φωνή είπε κατά την απολογία του: "Ήθελα απλά να προστατεύσω τη Ρίβα".

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στην Πρετόρια, όπου ο διάσημος Παραολυμπιονίκης δρομέας μιλάει για πρώτη φορά για όσα έγιναν τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, όταν πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ. Ο Πιστόριους ανέβηκε στην έδρα για να καταθέσει και αμέσως έβαλε τα κλάματα, ζητώντας συγνώμη για την πράξη του, ενώ με τρεμάμενη φωνή είπε πως παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια και ηρεμιστικά.

Ο 28χρονος Παραολυμπιονίκης ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας ότι η πράξη του να πυροβολήσει και να σκοτώσει τη Ρίβα, του έχει προκαλέσει εφιάλτες: "Από πέρσι παίρνω αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά. Για αρκετές εβδομάδες δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Φοβάμαι να κοιμηθώ. Προτιμώ να μην κοιμηθώ. Με τρομάζει ο παραμικρός θόρυβος. Βλέπω εφιάλτες, μπορώ να μυρίσω αίμα και ξυπνάω τρομοκρατημένος".

Απευθυνόμενος στους γονείς της Ρίβα, ο Πιστόριους, είπε: "Θα ήθελα με την ευκαιρία να απολογηθώ στον κύριο και την κυρία Στίνκαμπ. Κάθε μέρα που ξυπνώ είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι και δεν μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο και τη θλίψη που σας προκάλεσα. Δεν έχει περάσει στιγμή που να μη σας σκέφτομαι και προσεύχομαι διαρκώς για σας. Απλώς προσπαθούσα να προστατέψω τη Ρίβα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η Ρίβα πήγε εκείνο το βράδυ για ύπνο και ένιωθε την αγάπη μου".

Η ποινή που αντιμετωπίζει ο αθλητής, αν κριθεί ένοχος, είναι από 25 χρόνια κάθειρξης έως και ισόβια. Οι δικηγόροι του πάντως, την εβδομάδα αυτή, θα καταθέσουν πειστήρια στο δικαστήριο που ελπίζουν να τον αθωώσουν από τις κατηγορίες του φόνου εκ προθέσεως που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags