Facebook Pixel Θανάσης Κατερινόπουλος - Γιώργος Καραϊβάζ: Βόμβα Κατερινόπουλου για τους δολοφόνους του Καραϊβάζ - "Γόνοι γνωστών οικογενειών..." (Vid)
Life
| 2022-06-04 11:38:00

Αποκάλυψη Κατερινόπουλου για τους δολοφόνους του Καραϊβάζ - "Γόνοι γνωστών οικογενειών..." (Vid)

Sportdog Team
Αποκάλυψη Κατερινόπουλου για τους δολοφόνους του Καραϊβάζ - "Γόνοι γνωστών οικογενειών..." (Vid)

Αποκαλύψεις έναν χρόνο μετά τη φρικτή δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου. Τι ζητάει ο πρώην Ταξίαρχος να γίνει άμεσα και γιατί έχει... κολλήσει η υπόθεση!
 

Στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, ασχολήθηκαν για ακόμη μία φορά με την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ, καθώς ακόμη και σήμερα, ένα χρόνο και μετά δεν έχει βρεθεί λύση στο ποιος κρύβεται από πίσω.

Οι νέες εικασίες για τη δολοφονία του Καραϊβαζ

Πιο συγκεκριμένα ο εν πρώην ταξίαρχος Θανάσης Κατερινόπουλος σχολίασε πως μπορεί να υπάρχει συσχετισμός και εμπλοκή της τρομοκρατίας, καθώς ο αείμνηστος δημοσιογράφος έγραφε αρκετά για αυτά τα θέματα, με το οργανωμένο έγκλημα, και αναρωτιέται αν οι Αρχές έχουν εξετάσει αυτή την παράμετρο.

«Μένουν ερωτηματικά. Ο Γιώργος ήταν δημοσιογράφος που έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα που είχαν σχέση με υποθέσεις τρομοκρατίας, είχε γράψει εκατοντάδες άρθρα που αφορούσαν το οργανωμένο έγκλημα. Ας ψάξουν να βρουν τα κείμενά του στις εφημερίδες. Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο; Είναι γνωστό ότι τα τελευταία 15-20 χρόνια υπάρχει μια διασύνδεση διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων με άτομα του οργανωμένου εγκλήματος ή άτομα που κινούνται στο οργανωμένο έγκλημα…», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είναι γνωστό, υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις, ότι και γόνοι ευυπόληπτων οικογενειών εμπλέκονται μαζί τους. Κάποιοι καταδικάστηκαν κιόλας. Άλλοι φωτογραφήθηκαν μαζί τους, μη πω και άλλα. Έχει υπάρξει άραγε συνεργασία Ανθρωποκτονιών με την Αντιτρομοκρατική σε αυτό το κομμάτι; Μπορούμε να αποκλείσουμε τη διασύνδεση; Μήπως εκεί συναντάμε δυσκολίες και δεν έχουμε εξέλιξη; Γράφουν εύκολα συναντιόταν με τον Στεφανάκο, τον Κολοκυθάκο και άλλους. Εύκολα γράφονται και εύκολα κάποιοι τα πιστεύουν. Σε λίγο θα πουν ότι είχε και πέντε πολυκατοικίες.

Η υπόθεση πάντως ακόμα δεν έφτασε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ήταν ένας δημοσιογράφος που ασχολήθηκε ειδικά σε θέματα τρομοκρατίας. Εκατοντάδες άρθρα και μάλιστα μετά τη «17 Νοέμβρη» τα συζητούσαμε μαζί. Θα ήθελε να παρακαλέσουν να δουν και αυτό το κομμάτι και να συνεργαστούν οι δύο υπηρεσίες, εάν δεν συνεργάζονται. Δεν το ξέρουμε. Μήπως φτάσουμε επιτέλους σε μία άκρη»!  

Δείτε όσα είπε στο βίντεο:

''Nα κηρυχθεί η δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ ως τρομοκρατικό χτύπημα έναντι της Ελευθεροτυπίας''

Έχουν περάσει σχεδόν 14 μήνες από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ λίγα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο, και μέχρι σήμερα παρά τις έρευνες η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να φτάσει στα ίχνη των δολοφόνων.

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου ψάχνει ακόμη απαντήσεις για την εκτέλεση του συζύγου της και ζητά από τις Αρχές να κηρυχθεί η δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ ως τρομοκρατικό χτύπημα έναντι της Ελευθεροτυπίας.

Παραθέτουμε την ανάρτηση της Στάθας Αλεξανδροπούλου:

Εγώ η χήρα του Γιώργου Καραιβάζ  απαιτώ από την Ελληνική Βουλή η δολοφονία του συζύγου μου  να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικό έγκλημα

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί «χτύπημα» κατά της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου

Στην ερώτηση για το αν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, ο Ταξίαρχος εν Αποστρατεία, και για 12 χρόνια επικεφαλής της Ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, απάντησε πως πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα.

Ερωτηθείς σχετικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος είπε ξεκάθαρα:

Είναι έργο του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με τη δική μου εκτίμηση. Οργανωμένο έγκλημα είναι πίσω από την δολοφονία του Γιώργου ΚαραΪβάζ

Παράλληλα ωστόσο υπογράμμισε πως δεν υπάρχει διεθνής νομικός όρος που να δίνει τον σαφή ορισμό της τρομοκρατίας, ώστε με συγκεκριμένα κριτήρια να ενταχθεί ή όχι κάποια πράξη τρομοκρατία: «Δεν υπάρχει κανένας νομικός όρος που να λέει τι είναι τρομοκρατία. Παγκοσμίως. Ουδέποτε έδωσαν έναν ορισμό τι είναι τρομοκρατία. Άρα είναι στην ευχέρεια της ελληνικής πολιτείας να το εντάξει . Είναι οργανωμένο έγκλημα. Ποιος μου λέει πως πίσω από το οργανωμένο έγκλημα ή κάποια ποσά από το οργανωμένο έγκλημα δεν καταλήγουν και σε κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις»

Εγώ η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραιβαζ   καλώ όλους εσάς  μαζί μου συμπαραστάτες στον αγώνα μου προκειμένου  να αποδοθεί ο φόρος τιμής στον εκλιπόντα σύζυγο μου από την Ελληνική Βουλή  και να κηρυχθεί η δολοφονία του Γιώργου Καραιβαζ ως τρομοκρατικό χτύπημα έναντι της Ελευθεροτυπίας, γιατί έτσι θα καταδικαστεί πραγματικά η απεχθής αυτή πράξη έναντι στην Ελεύθερη Δημοσιογραφία και στο επάγγελμα του Δημοσιογράφου με θύμα το σύζυγο μου

Ζήτω την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ με καταθέση ερωτήματος προς τη Βουλή καθώς και κινητοποιήσεις από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ

Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση

Πρώτη φορά ακούστηκε στη Βουλή - "Αυτοί σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ" - Θα βρεθούν οι δράστες;

Στην Σύνοδο του Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για την διαφθορά, που διεξάγεται στην Κύπρο, έφερε ο Γιώργος Βαρεμένος το θέμα των διώξεων που υφίστανται στην Ελλάδα όσοι αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, τονίζοντας ότι: «Προστατευόμενοι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος σε τεράστιες υποθέσεις διαφθοράς, όπως το σκάνδαλο Novartis, απειλούνται ανοιχτά από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ δικαστικοί λειτουργοί παύονται από τα καθήκοντά τους και αντιμετωπίζουν οι ίδιοι δικαστικές διώξεις. Εμβληματική εν προκειμένω είναι η περίπτωση της Ελληνίδας πρώην Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κας Τουλουπάκη (που πρόσφατα κατέθεσε και στην Επιτροπή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), η δίωξη της οποίας θυμίζει έντονα την αντίστοιχη της Ρουμάνας ομολόγου της Λάουρα Κοβέσι, η οποία υπέστη ανάλογες διώξεις στην χώρα της και σήμερα, δικαιωμένη, είναι η πρώτη Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας. 

Και σαν να μην έφθανε αυτό, στην Ελλάδα διώκονται και οι δημοσιογράφοι που ερεύνησαν μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα και βοήθησαν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στην αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με την κατάταξη των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» για το 2022, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου, η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, έχοντας υποχωρήσει κατά 38 ολόκληρες θέσεις, ευρισκόμενη πλέον στην 108η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. 

Και πέραν τούτων, ο Έλληνας δημοσιογράφος Γιώργος Καραιβάζ δολοφονήθηκε από μέλη της ελληνικής Μαφίας και, περισσότερο από έναν χρόνο μετά, δεν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να εξιχνιασθεί το έγκλημα αυτό.» 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags