Facebook Pixel "Πρωτάθλημα της πλάκας και του ...Πίου!"
Life
| 2012-09-11 11:42:00

"Πρωτάθλημα της πλάκας και του ...Πίου!"

"Πρωτάθλημα της πλάκας και του ...Πίου!"

Με τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας μίλησε ο Στράτος Αποστολάκης για την εικόνα του φετινού πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στη μάχη της Εθνικής σήμερα το βράδυ...

Μεταξύ άλλων μίλησε στον "SentraFM":

Για το ματς με την Λιθουανία: «Πολύ πιο δύσκολο ήταν αυτό της Λετονίας γιατί εκεί θα σκοντάψουν άλλοι. Αν φοβόμαστε τη Λιθουανία στην έδρα μας τι να πω. Στραβοπατήματα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, αλλά οι στόχοι οι μεγάλοι δεν επιτρέπουν τέτοιες γκέλες και ειδικά στην έδρα σου».

Για τη δεύτερη σεζόν του Σάντος: «Πάει να παντρέψει λίγο καλύτερα τις γενιές απ' ό,τι ο Ρεχάγκελ. Δείχνει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, ενώ με τον Ρεχάγκελ αυτό ήταν πιο δύσκολο να γίνει. Νομίζω ότι έχει κρατήσει χαρακτήρα μετά το Euro 2004. Οι καινούριοι μπαίνουν κατευθείαν στο κλίμα, και της ευθύνης που πρέπει να κερδίζουν. Και οι δυο προπονητές, Ρχάγκελ, Σάντος είναι σοβαροί και δεν επιτρέπουν να χαλάσει το κλίμα και το ποδοσφαιρικό στυλ της ομάδας».

Για το αν πρέπει να διατηρήσει τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού: «Απέχει το να παίξουμε επιθετικά. Και ποιοτικά δεν είναι ό,τι καλύτερο το υλικό μας. Δεν μπορούμε να παίξουμε στα ίσα μια ομάδα που έχει υποδομή, καλό πρωτάθλημα, καλούς συναδέλφους. Το ιδανικό είναι αυτό το μοτίβο. Και οι δυο προπονητές έχουν κρατήσει τα στοιχεία αυτά.

Αν θα υπάρξει χαλάρωση, θα υπάρξει καταστροφή. Τα παιδιά που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα της πλάκας, όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό βλέπεις άλλον ποδοσφαιριστή. Αν αυτοί έμεναν εδώ θα έπαιζαν στο 50% των δυνατοτήτων τους.

Το σημαντικότερο λοιπόν που κάνουν στην ΕΠΟ κι ο Φύσσας κι ο πρόεδρος είναι όλη αυτή η δουλειά που γίνεται κι εκτός γηπέδου. Η παρακαταθήκη του Ρεχάγκελ στο κομμάτι της οργάνωσης κι εκτός γηπέδου, ήταν το σημαντικότερο αβαντάζ που κέρδισε η ομάδα μετά το Euro 2004.

Εμείς πήγαμε το `96 στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Την επόμενη χρονιά η ομάδα δεν βγήκε. Εμείς εδώ πανηγυρίζαμε. Υπερεκτιμήσαμε κι εμείς και η διοίκηση αυτό που κάναμε και δεν κρατήσαμε τα στοιχεία για να χτίσουμε για την επόμενη χρονιά. Το ίδιο συνέβη και με άλλες ομάδες. Εδώ όμως υπάρχει σοβαρότητα. Είναι επικεφαλής η Ελλάδα στους ομίλους και μπορεί να παίζει με «μικρότερες» ομάδες. Δεν κάνει ένα «μαγείρεμα» ο Πιλάβιος! Έχουμε επιτυχίες. Ακόμα και στα φιλικά κερδίζει ή τουλάχιστον δεν χάνει αυτή η ομάδα».

Για τον χαρακτήρα της Εθνικής: «Καθαρά με την έλευση του ο Ρεχάγκελ έδωσε κίνητρα ποδοσφαιριστές και τώρα αυτό είναι κεκτημένο. Αυτοί που έρχονται να παίξουν κι από το εξωτερικό δεν έρχονται για να ξεφύγουν από τις προπονήσεις της Σάλκε και της Ρόμα κτλ. έρχονται και παίζουν σοβαρά».

Για την δυναμικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος: «Αν δεν υπήρχε το συνδρομητικό να τα βλέπουμε ποιος θα πήγαινε στο γήπεδο; Όταν παίζαμε εμείς στον Παναθηναϊκό είχαμε ματς υψηλού κινδύνου, όπως αυτά με τον Ηρακλή, τον ΟΦΗ κι άλλων ομάδων, πλην των ντέρμπι. Το πρωτάθλημα είναι της πλάκας και γι αυτό έγινε χαμός με τον Πίου»!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags