Facebook Pixel Έρχεται η ώρα του ελέγχου
Life
| 2012-09-11 21:04:00

Έρχεται η ώρα του ελέγχου

Έρχεται η ώρα του ελέγχου

Στο... Λονδίνο βρίσκονται πλέον και τα τελευταία συμπληρωματικά στοιχεία που ζήτησαν οι Δημήτρης Βιντιάδης και Κιθ Χάρις. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ δούλεψαν... πυρετωδώς από χθες το απόγευμα μέχρι και πριν από λίγη ώρα για να ολοκληρώσουν το νέο φάκελο με πληροφορίες που ζήτησαν οι υποψήφιοι επενδυτές και τον έστειλαν στον Έλληνα εφοπλιστή.
 

Ποιες ήταν οι νέες πληροφορίες που ζήτησαν οι υποψήφιοι επενδυτές; Με απλά λόγια, η ροή χρημάτων που απαιτείται για να βγει η φετινή σεζόν. Οι Βιντιάδης και Χάρις έχουν εδώ και μέρες στα χέρια τους τα στοιχεία για τις τελευταίες χρήσεις της ΠΑΕ (έσοδα-έξοδα). Μεταξύ αυτών και της φετινής για την οποία γνώριζαν ότι απαιτούνται περίπου 13 εκατ. ευρώ έως τον Ιούνιου του Ιούλιο του 2013, προκειμένου να βγει η αγωνιστική περίοδος.

Αυτό που ζήτησαν τώρα ήταν να μάθουν, με βάσει τις εκχωρήσεις εσόδων και τους διακανονισμούς που έχει κάνει η διοίκηση, ποια θα πρέπει να είναι η ροή των κεφαλαίων που πρέπει να μπει στην εταιρεία. Δηλαδή, ζήτησαν να μάθουν ποια είναι τα προσδοκώμενα έσοδα και έξοδα κάθε μήνα ξεχωριστά από τώρα μέχρι τον προσεχή Ιούλιο και ποιο το ποσό που θα απαιτείται να μπαίνει στην ΠΑΕ κάθε μήνα. Και αυτό διότι μπορεί να γνώριζαν τις υποχρεώσεις και τα προσδοκώμενα έσοδα ως απόλυτα νούμερα, όμως δεν είχαν γνώση των χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν για την κάλυψη των υποχρεώσεων της ΠΑΕ.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ετοίμαζαν λίστες στις οποίες αναφέρονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις και τα έσοδα της εταιρεία ανά μήνα, βάσει των συμφωνιών και των διακανονισμών που έχουν γίνει και το απόγευμα έστειλαν αυτόν τον νέο φάκελο στον Βιντιάδη (αυτός με τη σειρά του θα τον δώσει για μετάφραση και θα τον στείλει και στον Κιθ Χάρις). Έπειτα από την αποστολή και των συγκεκριμένων στοιχείων, στην ΠΑΕ θεωρούν ότι πλέον οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν στα χέρια τους όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις και το επόμενο βήμα είναι να (αφού μελετήσουν και τα νέα στοιχεία) να βάλουν ορκωτούς ελεγκτές στην ΠΑΕ για να ταχτοποιήσουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

Στην πλευρά του Δημήτρη Βιντιάδη θεωρούν ότι αυτή η διαδικασία αναμένεται να πάρει περίπου μια εβδομάδα από την ημέρα της έναρξης του ελέγχου, καθώς το μόνο που απαιτείται να γίνει είναι ένα... τσεκάρισμα των στοιχείων που έχουν ήδη στα χέρια τους.

Πηγή: aek365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags