Facebook Pixel Η πεπατημένη του Ιβκοβιτς
Life
| 2012-09-13 19:45:00

Η πεπατημένη του Ιβκοβιτς

Η πεπατημένη του Ιβκοβιτς

Tο πρώτο δείγμα γραφής του φετινού Ολυμπιακού εκτός συνόρων –στο φιλικό της Τετάρτης με τη Σάσαρι στη Σαρδηνία- θύμιζε περισσότερο την …Εθνική ομάδα του Προολυμπιακού τουρνουά παρά τον περυσινό Ολυμπιακό. «Οσα και να βάλετε εσείς, εμείς θα βάλουμε περισσότερα». Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης

Τρέξιμο, ξενοιασιά, θέαμα και ταχύτητα. Μολονότι δεν υπήρχε λόγος να ιδρώσουν οι «κόκκινοι» στα μετόπισθεν, έδειξαν ότι δεν τους πολύ-ένοιαζε κιόλας η άμυνα. Ομάδα που βάζει τριψήφιο νούμερο στην επίθεση σπανιότατα χάνει.

Όταν βέβαια βραχυκυκλώνει το σύστημα στα χέρια κάποιου τολμηρού ή απλώς τυχερού αντιπάλου, συμβαίνουν δράματα τύπου …Νιγηρίας. Ακόμα δεν το έχω χωνέψει εκείνο το χουνέρι.

Όταν χειμωνιάσει για τα καλά, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει και άμυνα. Και να ξεκινήσει με επιχείρημα αυτήν την υπεράσπιση των περυσινών του τίτλων. Τον Παναθηναϊκό, την ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα και τη Σιένα τους κατατρόπωσε επειδή τους προκάλεσε απανωτά βραχυκυκλώματα με την άμυνά του. Όχι με τρίποντα και καρφώματα.

Φαίνεται πάντως ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα χτίσει πάνω ότι το μοντέλο που λανσάρισαν οι «ερυθρόλευκοι» τους τελευταίους μήνες της περυσινής σεζόν, χτισμένο πάνω στις αθλητικές ικανότητες και τη σβελτάδα παικτών όπως ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου, ο Ντόρσεϊ, αλλά και ο Χάινς, ο Μάντζαρης, ο Λο, ο Κέσελι, ο Αντιτς.

Και σωστά. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε ομάδα κορυφής να ανανεώνει τα συμβόλαια των τριών Αμερικανών της και να κωφεύει στις ασυνάρτητες απαιτήσεις της κερκίδας;

Οι Αγγελόπουλοι το τόλμησαν και ελπίζουν να δικαιωθούν. Η πιο οικονομική λύση συνέπεσε αυτό το καλοκαίρι με τη φωνή της λογικής.

Αντίθετα με την κοσμογονία που συντελέστηκε στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός δεν είχε λόγο να ανακατέψει την τράπουλα. Εκανε μόνο ορισμένες μικρές διορθωτικές κινήσεις, αγωνιστικού και ταυτόχρονα επικοινωνιακού χαρακτήρα. Περπέρογλου και Μαυροειδής, δύο παίκτες που ενδιέφεραν τον Παναθηναϊκό, ντύθηκαν στα κόκκινα.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν είναι πια σε θέση να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του εκτός των τειχών, αλλά θα προσθέσει στη φαρέτρα του την πείρα της μπαρουτοκαπνισμένης περυσινής σεζόν και την αυτοπεποίθηση που απέκτησαν συλλήβδην οι παίκτες του χάρη στα κατορθώματα του Μαϊου και του Ιουνίου.

Η αποτυχημένη μεταλαμπάδευση της «κόκκινης» συνταγής στην Εθνική ομάδα είναι η μύγα στο γλυκό. Οσοι πίστεψαν ότι το μοντέλο θα μπορούσε να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά σε μία ομάδα χωρίς Ντόρσεϊ, χωρίς Λο, χωρίς Χάινς, χωρίς Αντιτς και χωρίς Ιβκοβιτς διαψεύστηκαν οικτρά.

Εάν βεβαίως ο Ηλίας Ζούρος είχε στη διάθεσή της τον απαραίτητο χρόνο για να δουλέψει πάνω στα νέα δεδομένα και να ενσωματώσει τα χαρακτηριστικά που έφεραν μαζί τους οι (έστω κουρασμένοι) «ερυθρόλευκοι» διεθνείς, η ετυμηγορία του παρκέ μπορεί να ήταν τελείως διαφορετική.

Όχι μόνο στο Καράκας, αλλά και στο Λονδίνο.

Πηγή: novasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags