Facebook Pixel Tι να προσέξει από την Σάλκε…
Life
| 2012-09-17 22:38:00

Tι να προσέξει από την Σάλκε…

Tι να προσέξει από την Σάλκε…

Λίγο-πολύ είναι γνωστή στους περισσότερους η Σάλκε. Μια καλή γερμανική ομάδα που δεν δείχνει ικανή ούτε φέτος να πάρει το πρωτάθλημα από τη Ντόρτμουντ ή την Μπάγερν αλλά -αν κάποια μπορεί να κάνει την έκπληξη και να το πάρει- αυτή είναι.Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος

Σταθερή δύναμη του γερμανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, η Σάλκε αλλάζει την λογική των ακριβών και λαμπερών μεταγραφών τύπου Ραούλ και πάει σε ένα μοντέλο Ντόρτμουντ επενδύοντας σε νέα παιδιά.

Του Μιχάλη Τσόχου

Άλλωστε μπορεί ακόμη και σήμερα τα μεγάλα ονόματα της ομάδας να είναι ο Χούντελααρ, ο Φαρφάν και εσχάτως ο δανεικός Αφελάι, αλλά επί της ουσίας όλη τη δουλειά την κάνει η next generation αυτής της ομάδας. Ακόμη και κάτω από τα γκολπόστ, ο πιτσιρικάς Ούνερσταλ παίζει, που έφαγε στη στροφή τους έμπειρους και καθιερώνεται… Βέβαια τα αστέρια είναι άλλα.

Πρώτο και καλύτερο, ο δικός μας Κυριάκος Παπαδόπουλους. Το να πούμε κάτι για αυτόν δεν έχει νόημα. Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός είναι η ειδική προπόνηση που κάνει ο μικρός, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μαζί με τον Φαρφάν. Ο Περουβιανός με τον μικρό μόλις τελειώσει η προπόνηση κάθονται για μισή ώρα στο γήπεδο. Ο Φαρφάν εκτελεί κόρνερ και φάουλ και ο Κυριάκος σκοράρει…

Ο πραγματικά μεγάλος πονοκέφαλος όμως για τον Ζαρντίμ θα είναι ένας άλλος συνομήλικος του Κυριάκου. Ο κύριος Λιούις Χόλτμπι. Παίζει πίσω από το φορ (Χούντελααρ) και κάνει όλο το κουμάντο στο παιχνίδι της Σάλκε. Παίκτης που τα έχει όλα και σε μεγάλο βαθμό. Πασάρει, σκοράρει, ντριμπλάρει. Ένας ηγέτης ετών 22, ο οποίος είναι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του.

Ο τρίτος που θέλει προσοχή είναι το… μωρό της ομάδας, ο Ντράξλερ. Μόλις 18 ετών, αλλά ήδη διεθνής με την Ανδρών της Γερμανίας. Στην κοιλάδα του Ρουρ καμαρώνουν ότι δαύτος είναι καλύτερος από τον Γκέτσε που η αιώνια εχθρός Ντόρτμουντ κοστολογεί 50 εκατ. ευρώ. Νωρίς να πεις ότι είναι αλήθεια, καθόλου απίθανο να αποδειχτεί τέτοια. Το θέμα είναι ότι στο «Καραϊσκάκη» μπορεί να μην παίξει, γιατί είναι πιθανό ο Στέφενς να προτιμήσει την εμπειρία του Αφελάι. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ομάδα μιλάμε από την μέση και μπροστά. Ο Μπαρνέτα δεν χωράει με τίποτα στη σύνθεση και ο Αφελάι μπορεί να μείνει στον πάγκο, ή αν δεν μείνει θα δει το ματς από εκεί ο Ντράξλερ.

Που υστερεί αυτή η ομάδα; Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ο Χούντελααρ είναι αντιμετωπίσιμος. Είναι δεινός σκόρερ, αλλά μόνο αν πάρει το γκολ στο πιάτο. Οπότε δεν έχεις να φοβάσαι και πολύ ότι θα φτιάξει φάσεις μόνος του ο Ολλανδός. Που αλλού; Στο δεξί άκρο της άμυνας. Εκεί φαίνεται ότι θα παίξει ο Χέβεντες. Ένα στόπερ, αρκετά ψηλό που χρησιμοποιείται ως δεξί μπακ, όσο είναι ντεφορμέ ο Ιάπωνας Ουτσίντα. Από την άλλη πλευρ,ά υπάρχει ο αυστριακός Φουχτς, ο οποίος πέρυσι τα έσπασε σε βαθμό που να τον τσεκάρει μέχρι και ο Σερ Άλεξ για τη Γιουνάιτεντ.

Φέτος όμως οι Γερμανοί λένε ότι είναι ντεφορμέ και με κακές εμφανίσεις. Όσο για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχει πολύ ενέργεια, αλλά είναι αρκετά άπειρο, ενώ ο Καμερουνέζος Ματίπ που συνήθως είναι παρτενέρ του Κυριάκου, δεν είναι κάτι φοβερό ή για την ακρίβεια δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν στη Σάλκε. Γι’ αυτό ίσως και να μην παίξει, με αποτέλεσμα να πάει ο Χέβεντες στόπερ και να παίξει ο Ουτσίντα δεξί μπακ…

Το μόνο που δεν είπαμε είναι για τα δύο κεντρικά χαφ στο 4-2-3-1 της Σάλκε. Είναι ο Αμερικανός Τζόουνς και ο Γερμανός Νοϊστέντερ. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Ούτε αδύνατο σημείο, ούτε ισχυρό. Και οι δύο κάνουν την δουλειά συμπαθητικά.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags