Facebook Pixel Αναδιάρθρωση ήταν και πάει...
Life
| 2012-09-19 22:43:00

Αναδιάρθρωση ήταν και πάει...

Αναδιάρθρωση ήταν και πάει...

Στην επικοινωνία που είχε την Τετάρτη η διοίκηση της Σούπερ Λίγκας με την αντίστοιχη του ΟΠΑΠ, δεν προέκυψε κάποια θεαματική ανατροπή σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ο Οργανισμός προσφέρει χρήματα που επί της ουσίας καλύπτουν μονάχα τις φανέλες των δύο επιπλέον ομάδων.

Με λίγα λόγια, ο ΟΠΑΠ δεν προσφέρει ούτε αύξηση στη χορηγία του πρωταθλήματος, ούτε καλύπτει το αντίτιμο του τηλεοπτικού συμβολαίου των δύο επιπλέον ομάδων (καθώς η NOVA δεν δίνει περισσότερα), ούτε δέχεται να υπογράψει σύμβαση μεγαλύτερη του ενός έτους.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως η Σούπερ Λίγκα θα περιμένει και την Πέμπτη μήπως υπάρξει κάποια ανατροπή, που με τα τωρινά δεδομένα πάντως, φαντάζει απίθανη. Εν συνεχεία, ο συνεταιρισμός θα στείλει επιστολή στη Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής με την οποία θα την ενημερώνει πως η αναδιάρθρωση της μεγάλης κατηγορίας για τη σεζόν 2013-2014, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί και κατά συνέπεια δεν θα προβιβαστούν στο τέλος της σεζόν τέσσερις ομάδες από τη Football League.

Η υπόθεση στη συνέχεια θα πάει και πάλι στα χέρια της Β’ Εθνικής, όπου (αν όλα εξελιχθούν όπως τα περιγράφουμε παραπάνω) θα πρέπει να διαχειριστεί εκ νέου την κατάσταση, χωρίς να έχει «περάσει» η βασικότερη των προϋποθέσεων που έχουν θέσει για να γίνουν 21 οι ομάδες, που είναι το περίφημο «4-2» (άνοδος τεσσάρων στην Α’ και υποβιβασμός δύο από την Α’ στην Β’).

Το δίλλημα που θα τεθεί είναι το εξής: Θα προχωρήσουν σε κλήρωση του πρωταθλήματος με 18 ομάδες (δηλαδή χωρίς τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τον Ηρακλή μέσα), ή θα πάνε σε κλήρωση με 21 ομάδες, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί ούτε μία (έστω για δείγμα!!) από τις προϋποθέσεις που είχαν αρχικά τεθεί;

Είναι πάντως αναμφισβήτητο γεγονός, ότι το πρώτο σενάριο αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στις τάξεις των ομάδων της Football League, που εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και για τους χειρισμούς της διοίκησης της «μικρής» λίγκας. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, πιέζουν έντονα για κλήρωση την Παρασκευή με 18 ομάδες και ετοιμάζονται να στείλουν και εξώδικα!

Άρης Ασβεστάς

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags