Facebook Pixel "Προσπαθώ να βελτιώνομαι"
Life
| 2012-09-24 18:55:00

"Προσπαθώ να βελτιώνομαι"

"Προσπαθώ να βελτιώνομαι"

Για τη νίκη στην Ξάνθη, τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, την έως τώρα παρουσία του στην ομάδα, τη στήριξη από τον Δώνη και το ματς με τον Αρη μίλησε ο Μπονγκανί Κουμάλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά":
Για το πώς νιώθει στον ΠΑΟΚ μετά από τρεις μήνες παρουσίας στην ομάδα:
"Κάθε ημέρα που περνάει αισθάνομαι και καλύτερα. Βρίσκομαι σε μία χώρα που είναι διαφορετική από την Αγγλία, την Νότια Αφρική ή ακόμη και την Ολλανδία όπου κάναμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας. Νιώθω πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, γιατί αυτό που διαπιστώνω καθημερινά είναι πως λειτουργούμε σαν μία οικογένεια σε όλα τα επίπεδα. Δεν το κρύβω πως με έχει βοηθήσει ο προπονητής μου στην προσαρμογή μου, όπως το ίδιο ισχύει για όλους τους συμπαίκτες μου. Πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και αυτό κάνουμε. Είμαι χαρούμενος, γιατί δουλεύω σκληρά και ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι σε όλους τους τομείς".

Για τη νίκη στην Ξάνθη: "Σίγουρα η νίκη αποδεικνύει ότι είμαστε ένα δεμένο σύνολο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, πως είμαστε μία νέα ομάδα που διεκδικεί νίκες και μέσα από τα αποτελέσματα, ανδρώνεται περισσότερο. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι αρκεί να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Και μην ξεχνάτε πως οι νίκες, έρχονται με τις καλές εμφανίσεις".

Για την εξήγηση της καλής απόδοσης του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη: "Αυτό συνέβη, γιατί όλη η ομάδα προσπαθεί να βελτιωθεί. Και εγώ θέλω να πατάω πιο γερά στα πόδια μου και όλη η ομάδα να αποδίδει καλύτερα. Είναι μία πρόοδος για τον ΠΑΟΚ, δουλεύουμε για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Για την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια: "Ήταν εξαιρετική η συμπαράσταση των οπαδών μας σε μία δύσκολη έδρα. Παίζαμε σε μία πόλη που βρίσκεται δυο ώρες μακριά από τη Θεσσαλονίκη, όμως μου έκανε εντύπωση πως ήρθαν πάρα πολλοί για να μας υποστηρίξουν. Και είμαι χαρούμενος που είχαμε αυτή την υποστήριξη. Τώρα περιμένω να έρθουν μαζικά στην Τούμπα, στο επόμενο μας παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη. Να γεμίσουν το γήπεδο και να μας βοηθήσουν για να πετύχουμε μία ακόμη νίκη. θα ήθελα να δω την Τούμπα γεμάτη από τους φίλους μας και εμείς, με τις νίκες, μπορούμε να τους φέρουμε στο γήπεδο".

Για το ντέρμπι με τον Άρη: "Σε όλες τις χώρες του κόσμου, όταν αναμετρούνται δύο ομάδες που βρίσκονται στην ίδια πόλη, υπάρχει φανατισμ0ς και πάθος. Μου έχουν πει πως σε αυτό το παιχνίδι επικρατεί φανατισμός, αλλά είμαι ρεαλιστής. Θέλουμε τη νίκη και σε αυτό το παιχνίδι. Είναι το επόμενο που ακολουθεί και πρέπει να το κερδίσουμε"

Για τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν τους αγώνες με Ραπίντ και Ατρόμητο: "Πράγματι. Όμως καταφέραμε στα δύο τελευταία παιχνίδια και δείξαμε θετικά στοιχεία. Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες, μας ενδιέφερε μόνο η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όσα μας ζήτησε ο προπονητής μας και το πιο σημαντικό είναι πως επικεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Για τη στήριξη από το Γιώργο Δώνη: "Είναι ανεκτίμητη η στήριξη του προπονητή μου. Ήρθα στην Ελλάδα και έπρεπε άμεσα να συνηθίσω τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και να προσαρμοστώ. Έπρεπε να περάσει ένα διάστημα. Όλοι κάνουν λάθη. Αλλά είμαι επίμονος και προσπαθώ να βελτιωθώ. Ο στόχος μου, σε κάθε παιχνίδι είναι να δείχνω τον καλύτερο μου εαυτό και να διορθώνω τα λάθη μου. Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου, έχω αυτοπεποίθηση, η οποία ενισχύεται και από την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο προπονητής μου, οι συμπαίκτες μου. Και σε κάθε παιχνίδι, θέλω να γίνομαι καλύτερος. Αυτό που προσπαθούμε είναι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας".

Για την πολύ καλή παρουσία του απέναντι στον Μαρκόφσκι και τη συνεργασία του με τον Κατσικά: "Έκανα τη δουλειά μου. Σας είπα και νωρίτερα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Να βελτιώνομαι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και με βοήθησε η συνεργασία με τον Κατσικά αλλά και η υποστήριξη όλων των παικτών. Αισθάνομαι πως βρίσκω τον δρόμο μου και ειλικρινά έχω πολλά περισσότερα να προσφέρω στη συνέχεια. Βήμα προς βήμα βαδίζουμε και θέλουμε να βελτιωθούμε. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει καλύτερος. Δε θέλω να λέω πολλά λόγια, αλλά να παραμένω προσγειωμένος και να δουλεύω σκληρά".

Για τη ζωή στην Ελλάδα: "Όπου κι αν πάω, διαπιστώνω πως οι άνθρωποι είναι ζεστοί και φιλόξενοι. Έχω κάνει καλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη και περνάω πολύ καλά τον ελεύθερο χρόνο μου. Πρώτη φορά στην ζωή μου, εδώ στην Ελλάδα, έφαγα σουβλάκι, ενώ και τα ψαρικά είναι εξαιρετικής ποιότητας. Μου αρέσει το καλό φαγητό, η ήρεμη ζωή, ενώ απολαμβάνω τη Θεσσαλονίκη που είναι μία πόλη με αρκετές ομορφιές. Γενικά αισθάνομαι πολύ καλά γιατί προσαρμόστηκα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχα συνηθίσει στις προηγούμενες ομάδες μου".

Για την παρουσία του στην Εθνική και την κόντρα με την Εθνική ομάδα: "Ήμουν ο αρχηγός στην εθνική μου ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια, δεν είναι όμως κάτι το επίσημο. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Παίξαμε καλά εναντίον της Βραζιλίας, χάρηκα για τις κριτικές που διάβασα όταν αντιμετώπισα τον Νεΐμάρ, αλλά θέλω να είμαι προσγειωμένος. Με την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ και τη συμμετοχή μου στη Εθνική ομάδα, έχω πιο έντονα συναισθήματα. Δείξαμε τη σπίθα της ομάδας και θέλουμε να την δείχνουμε συνέχεια".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags