Facebook Pixel Αυτό μου δείχνει ο Σαββίδης
Life
| 2012-10-09 21:00:00

Αυτό μου δείχνει ο Σαββίδης

Αυτό μου δείχνει ο Σαββίδης

Προσπαθώ εδώ και καιρό να κατανοήσω το πώς λειτουργεί ο Σαββίδης, έχοντας αντιληφθεί μέχρι στιγμής κάποιες τάσεις που τον πιέζουν να κινηθεί προς κάποια κατεύθυνση. Νομίζω πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, έχει επιλέξει εδώ και καιρό το πώς θα λειτουργήσει με τον ΠΑΟΚ. Και με πιθανότητες να εκτεθώ, παραθέτω τις σκέψεις μου. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Πρώτα απ όλα, ο Ιβάν Σαββίδης εξ αρχής συνδύασε την παρουσία του στον ΠΑΟΚ και με τη προσωπική του επιχειρηματική ανάπτυξη αλλά και τον ρόλο του μεσάζοντα σε κεφάλαια που θα έρθουν από τη Ρωσία για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αν πάρω το παραπάνω γεγονός και το συνδυάσω με τα πρόσωπα που έχει προσεγγίσει ο ίδιος και οι άνθρωποί του, τότε καταλήγω στο συμπέρασμα πως τα μέλη του επόμενου διοικητικού συμβουλίου θα είναι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στα πολιτικά γραφεία, παρελθόν σε κομματικούς μηχανισμούς, αναγνωρισιμότητα και στοιχεία που θα βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να πετύχει τους στόχους του επιχειρηματικά και ταυτόχρονα να δυναμώσει τον ΠΑΟΚ παρασκηνιακά ή έστω σε επίπεδο προσβάσεων.

Μου φαντάζει λογικό, το ενδεχόμενο να μη διοικηθεί η ΠΑΕ από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά από τα στελέχη του Σαββίδη. Έχει ήδη τη Μαρία Γκοντσάρεβα, υπάρχει από πίσω της σε έναν πιο διακριτικό ρόλο ο Άντον Κοντάρεφ και διατηρείται παρά τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν μέσα στη ΠΑΕ, ο Άλκης Μαυροφρύδης. Οι τρεις τους, είναι αρκετοί για να διοικηθεί το εταιρικό κομμάτι του ΠΑΟΚ. Το διοικητικό συμβούλιο το μόνο που έχει να κάνει είναι να βοηθήσει στη διεισδυτικότητα του ιδιοκτήτη και των ανθρώπων του στα κέντρα αποφάσεων.

Την ίδια στιγμή, αφήνει τον Ζήση Βρύζα να κάνει κουμάντο στο αγωνιστικό τμήμα, κυρίως γιατί είναι καλύτερος στη χώρα σε αυτό το κομμάτι, ενώ λογικά θα διατηρηθεί και ο Γιώργος Γεωργιάδης μέσα σε μία λογική του «όλοι οι καλοί χωράνε». Ο Σαββίδης άλλωστε, γνωρίζει καλά πως δεν χωρά ρίσκο στις επιλογές των ανθρώπων που θα στηρίξουν το αγωνιστικό τμήμα. Μία κακή επιλογή σε αυτό, είναι ικανή να γκρεμίσει τα πάντα.

Με λίγα λόγια, έχουμε ένα διοικητικό σχήμα χωρίς σημαντικό ρόλο στις στρατηγικές αποφάσεις, αλλά διατεθειμένο να υποστηρίξει αυτές λόγω της παρουσίας του Σαββίδη, βλέπουμε στελέχη τσεκαρισμένα από τον ιδιοκτήτη να διοικούν ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ και υπεύθυνο στο αγωνιστικό τμήμα τον πιο ικανό άνθρωπο να στήσει ομάδα σε αυτή τη χώρα.

Σαν δομή, προσωπικά δε με χαλάει καθόλου αρκεί όλοι όσοι θα μαζευτούν εκεί να κοιτάξουν σε πρώτη φάση το γενικό καλό και όχι τα μικροσυμφέροντά τους. Να σέβονται τους κανόνες λειτουργίας μίας Α.Ε. – πόσο μάλλον ποδοσφαιρικής – και να μη προσπαθούν να χτίσουν ή να αναπτύξουν το προφίλ τους με τρόπο απρεπή.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, υπάρχει και το κομμάτι προβολής της Gazprom σύμφωνα με τους Σέρβους. Ένα δημοσίευμα που δεν μπορώ να ξέρω το κατά πόσο είναι αληθινό και μάλλον θα το μάθω με σιγουριά μόνο αν μιλήσει ο Σαββίδης ή δούμε μία μέρα να πέφτουν υπογραφές.

Εννοείται πως δεν είμαι 25 χρονών για να ενθουσιαστώ με ένα τέτοιο δημοσίευμα και περιμένω απλά να δω που θα καταλήξει το πράγμα.

Όπως περιμένω να δω το αν η εκτίμηση που κάνω στο συγκεκριμένο κείμενο θα αποδειχτεί αληθινή ή όχι.

Πηγή: paok24.com
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags