Facebook Pixel Ο Σαββίδης είναι...
Life
| 2012-10-13 17:28:00

Ο Σαββίδης είναι...

Ο Σαββίδης είναι...

Πέρασα τέσσερις με πέντε ώρες ακούγοντας και βλέποντας τον Ιβάν Σαββίδη. Επιτέλους αρχίζουμε και τον μαθαίνουμε. Παρά το ότι δεν είμαι καθόλου των… λόγων και προτιμώ τα έργα, ας μείνουμε σε κάποια σημεία που τόνισε, βγάζοντας συμπεράσματα. Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ο Σαββίδης είναι δυνατός, είναι ηγέτης. Το καταλαβαίνεις από την αύρα του, απ’ όσους (δεκάδες) τον περιτριγυρίζουν

Ο Σαββίδης είναι πολιτικός. Αυτό το είπε κιόλας σε έναν που φώναζε το απόγευμα στο κλειστό. Λέει κάτι και εννοεί άλλα δέκα από πίσω…

Είναι πανέξυπνος, έχει φοβερό πνεύμα, σε… πουλάει και σε αγοράζει για πλάκα (και με τα λόγια…) ενώ στην ζωή του έχει διαβάσει πάρα πολύ και οι γνώσεις του είναι τεράστιες.

Ο Σαββίδης είναι αυστηρός. «Δεν θα μιλάτε έτσι σε εμένα. Να σας αφήσω να τα πείτε και να ξαναέρθω; Πείτε ότι θέλετε, στο τέλος όμως θα γίνει αυτό που λέω εγώ…». Είπε πολλά τέτοια το πρωί και το απόγευμα και έστειλε μήνυμα.

Είναι (αυτή την αίσθηση μου έδωσε) από αυτούς που λατρεύουν να έχουν λόγο για την μπάλα. Όπως (λίγο – πολύ) όλοι. Σήμερα μίλησε έντονα για τις κάρτες. Όλο το δίκιο έχει… Πιστεύω όμως ότι αυτό θα το ξανακάνει. Εξάλλου και στο Ροστόφ μπήκε στα αποδυτήρια και μιλούσε ποδοσφαιρικά στους παίκτες…

Ο Σαββίδης έχει μεγάλες βλέψεις στην Ελλάδα. Συνέντευξη Τύπου για τον ΠΑΟΚ όπου θα ακούγαμε για… Μέρκελ – Σαμαρά, Σαρκοζί και Ερντογκάν, κανείς δεν το περίμενε. Επί μισή ώρα επιχειρηματολογούσε για τα λεφτά των Ρώσων που πρέπει να έρθουν στην χώρα. Και για εμάς που πρέπει να τα κυνηγήσουμε.

Είναι απότομος κι’ αρκετά σκληρός. «Να μπουν φυλακή αυτοί που δημιουργούν πρόβλημα». Το είπε ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές. Αυτό δεν το έχει πει στους ΠΑΟΚτσήδες ΚΑΝΕΙΣ και δεν θα τολμήσει να το πει οποιοσδήποτε άλλος.

Είναι κι’ αρκετά ξεκάθαρος, αφού δύο – τρεις φορές πρωί και βράδυ τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ούτε ΑΣ, ούτε μπάσκετ, ούτε άλλες ομάδες.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι υπομονετικός: «Φέτος δεν θα πάρουμε πρωτάθλημα ούτε αν φέρουμε την Μπαρτσελόνα». Σίγουρα δεν είναι έτσι… Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία άποψη που υποτιμάει το ποδόσφαιρο. Κάτι ήθελε να δείξει βέβαια…

Είναι ξεκάθαρα απαιτητικός. «Έγραψαν» οι ατάκες για τον Δώνη και το τι πρέπει να πετύχει, αλλά και για τον Βρύζα που μέχρι τώρα έχει πετύχει, αλλά πρέπει να τα καταφέρει και στην συνέχεια.

Είναι άνθρωπος που δεν κρύβει τις συμπάθειές του. Τον Ζαγοράκη τον γουστάρει και σίγουρα τον θέλει μαζί του. Εκείνος μπορεί να θέλει, αλλά…

Ο Σαββίδης είναι αυτός που σίγουρα θέλει να μιλήσει για νέο γήπεδο, αλλά κάτι τον «τραβάει» πίσω. Εκεί που πάει να πει κάτι, το σταματάει. Το αλλάζει, βάζει κάποια αν… Δεν ξέρει αν θα παρεξηγηθεί, δεν ξέρει αν πρέπει να μιλήσει για νέο γήπεδο ή ανακατασκευή. (Το βράδυ πάντως σα να είπε ότι θα μιλήσει με ΑΣ γι’ ανακατασκευή).

Δεν είναι ο κομπλεξικός αντίπαλος. Δεν θέλει να σβήσει από τον χάρτη ΠΑΟ και ΑΕΚ. Δεν βγάζει μίσος για τον Ολυμπιακό. Όλους τους θέλει δυνατούς για να τους κερδίσει και να τους ξεπεράσει στα ίσια.

Είναι ο νέος μεγαλομέτοχος αρκετά υπεύθυνος και δείχνει πολλές φορές ότι πρώτα πρέπει να πληρωθούν τα χρέη («είναι και δικά μου») και μετά να γίνουν διάφορα ανοίγματα.

Τι είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα φανεί βέβαια σε 2-3 χρόνια και όχι τώρα από μία συνέντευξη. Τι άλλο καταλάβατε από τις δύο παρουσίες του θα το γράψετε… Εξάλλου γι’ αυτό γράφουμε κι’ εμείς. Για να ανταλλάσουμε απόψεις και για να θίξετε πράγματα που μπορεί να ξέφυγαν…

Πηγή: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags