Facebook Pixel «Μόνο την Καντού έχουμε μπροστά μας»
Life
| 2012-10-16 19:43:00

«Μόνο την Καντού έχουμε μπροστά μας»

«Μόνο την Καντού έχουμε μπροστά μας»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει στο μυαλό του μόνο την αναμέτρηση με την Καντού και όχι το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό για το οποίο οι πράσινοι θα δουλέψουν μετά το τέλος του αγώνα για την Euroleague, τονίζοντας πως οι Ιταλοί θα θέλουν να ρεφάρουν.

«Το παιχνίδι με την Καντού θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αφού προέρχεται από ήττα στην έδρα της και θα έρθει στην Αθήνα συγκεντρωμένη για να πάρει το καλύτερο γι' αυτήν αποτέλεσμα, να ισοφαρίσει την ήττα. Είναι μια ομάδα που έχει δώσει δυνατά παιχνίδια στα προκριματικά, παίζει σεταρισμένο παιχνίδι και έχει δύο πολύ καλά πλέι μέικερ που εναλλάσσονται, κρυφό πλέι μέικερ που αποφασίζει για το τι θα γίνει στις επιθέσεις και καλούς εκτελεστές. Αρέσκεται πολύ στα πικ, έχει σε κάθε ματς μεγάλο αριθμό ασσίστ, πάνω από 13 και δουλεύει πολύ στην έξτρα πάσα. Έχει βέβαια και αδυναμίες τις οποίες γνωρίζουμε».

Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μπορέσουμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα. Σοβαροί και συγκεντρωμένοι, κάτι που δεν ήμασταν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Άρη».

Για τον Λάσμε και τον βαθμό ετοιμότητας του είπε:

«Είναι πίσω από θέμα φυσικής κατάστασης και προσαρμογής. Τα παιδιά είναι πιο μπροστά, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Αν είναι έτοιμος σωματικά θα τον χρησιμοποιήσουμε όσο μπορεί να βοηθήσει, όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στην τελευταία μας προπόνηση».

Για την πρεμιέρα των νέων του Παναθηναϊκού και την πίεση:

«Υπάρχουν καταστάσεις που ζούμε περίεργες. Θα έχουμε λίγες προπονήσεις μπροστά μας, τα διορθώνουμε όλα μέσα από το βίντεο και θέλουμε να δούμε την αντίδραση των παιδιών. Έχουμε 4-5 παιδιά που έχουν την εμπειρία αλλά όχι στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν καλό μάθημα για όλους μας. Βιωματικά τα καταλαβαίνουμε όλα καλύτερα. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος για να πετύχεις τον στόχο σου... Σε κάθε ματς κάνουμε και ένα βήμα μπροστά. Μέσα από τα λάθη μας να βρίσκουμε λύσεις. Ο Δημήτρης και ο Κώστας βοηθάνε πολύ. Οι Έλληνες προσαρμόζονται, οι ξένοι θέλουν περισσότερο χρόνο. Πρέπει να ξεγράψουν τις συνήθειες τους».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Πρέπει να το κρατήσουμε απ' έξω. Έχουμε μπροστά μας μόνο την Καντού. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό το ματς και δουλεύουμε μόνο πάνω σε αυτό. Έχουμε δύο ώρες βίντεο και 2 ώρες προπόνηση. Να δούμε τα λάθη μας τα χθεσινά και μετά την Καντού. Με τον Άρη είχαμε πολύ λάθος προσέγγιση. Κάποιοι μπορεί να επηρεαστούν άλλα πρέπει να τους επαναφέρεις. Κοιτάζουμε, λοιπόν, κάθε ματς ξεχωριστά. Έχουμε παραδείγματα, είτε από την προετοιμασία, είτε από τα επίσημα παιχνίδια. Δεν έχουμε βρει αγωνιστικό ρυθμό».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλός με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και κακός με τον Αρη και την έκπληξη που του προκάλεσε:

«Ήταν αναμενόμενα και τα δύο παιχνίδια. Είχαμε αυτοσυγκέντρωση και μυαλό που ήταν τα πιο σημαντικά στοιχεία. Στην Ρεάλ ήμασταν πολύ καλοί σε αυτά τα δύο γιατί βλέπαμε ότι ήταν καλύτερη. Υπήρχαν περιστατικά λάθους στο παιχνίδι και γι αυτό είπα ότι ήταν μια χαζή ήττα για εμάς. Αυτό όμως πρέπει να το περπατήσεις. Στο Αλεξάνδρειο θεωρώ πως αυτή η εικόνα ήταν λάθος νομίζαμε ότι θα ήταν εύκολα. Το προσεγγίσαμε λάθος το ματς. Τα ελληνόπουλα ήταν καλύτερα γιατί ήξεραν τι είναι το Αλεξάνδρειο. Θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε καλοί παίκτες με λάθος τρόπο. Στο τρίτο δεκάλεπτο δώσαμε τη μπάλα σε παιδιά που ξέρουν και ηρεμήσαμε. Βρήκαμε ότι ζητάγαμε στο παιχνίδι μας, από το πρώτο 5λεπτο φάνηκε ότι ήμασταν άστοχοι. Πάντα πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο για να κερδίζουμε το ματς με το μυαλό. Όσο προχωράμε σε Ευρωλίγκα και Α1 θα πρέπει να παίζουμε με το μυαλό. Θα υπάρχει και σωματική κόπωση».

Για τον Κώστα Τσαρτσαρή:

«Δεν είναι τυχαίο ότι με τον Μήτσο έμειναν στην ομάδα. Είναι δεμένοι, έχουν συναισθήματα, λειτουργούν και με το οικονομικό αλλά και με το συναίσθημα. Από το καλοκαίρι ήμουν σίγουρος για τον Κώστα. Είναι εγκεφαλικός παίκτης και μαζί με τον Μήτσο σ' αυτούς ακουμπάμε για να βοηθήσουμε τους νέους. Ο Κώστας θα μας βοηθήσει σε όλη την χρονιά. Έχει τεράστια εμπειρία και θα είναι πάντα εκεί για την ομάδα. Τον πίστευα από την αρχή, επέμενα στον Κώστα, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, είτε άμυνα είτε επίθεση και νομίζω ότι δικαιωθήκαμε. Είναι σαν την..... Coca Cola. Πάει με όλα. Εμείς είμαστε γυμνοί στο θέμα δεσίματος. Αυτοί είναι παράδειγμα για τους άλλους. Δεν είναι έκπληξη η πολύ καλή παρουσία του».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags