Facebook Pixel «Η ομάδα έχει πνεύμα νικητή»
Life
| 2012-10-17 00:36:00

«Η ομάδα έχει πνεύμα νικητή»

«Η ομάδα έχει πνεύμα νικητή»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε πως η Ελλάδα δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης κόντρα στην Σλοβακία, ενώ για τον πανηγυρισμό του στο γκολ που πέτυχε, ανέφερε πως ήταν μία αυθόρμητη κίνηση.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο αποψινός σκόρερ της «γαλανόλευκης»:

Για τα σημαντικά γκολ που έχει πετύχει: «Ωραία τα στατιστικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η Εθνική ομάδα, αυτή είναι η ουσία».

Για το αν φοβήθηκε ότι θα χαθεί το ματς: «Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν το αίσθημα του φόβου και χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση».

Για τη φάση του γκολ: «Πρέπει να έχεις συναίσθηση του χώρου και το επόμενο που χρειάζεσαι είναι τύχη. Δεν την είχα στο προηγούμενο παιχνίδι, την είχα τώρα».

Για το αν υπάρχει εξήγηση για τον τρόπο που παίρνει η Εθνική κάποια ματς: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και υπάρχουν όλα τα αποτελέσματα. Η Εθνική έχει πάρει πολλές σημαντικές νίκες. Έχει πνεύμα νικητή, μεγαλώνει συνέχεια και οι αντίπαλοι μας αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο φόβο. Βέβαια, κάποιες φορές αυτό είναι καλό και κάποιες άλλες είναι κακό. Στο προηγούμενο ματς ήμασταν άτυχοι, σε αυτό παρά τις ευκαιρίες που είχε η Σλοβακία να προηγηθεί καταφέραμε εμείς να προηγηθούμε».

Για την πρόκριση: «Το 2012 ζήσαμε ένα όμορφο ταξίδι. Καταφέραμε σημαντικά πράγματα και είχαμε μεγάλες επιτυχίες. Ελπίζουμε το 2013 να είναι επίσης καλό και να πάρουμε νίκες και την πρόκριση στο Μουντιάλ».

Για τις αμφισβητήσεις που υπάρχουν κατά καιρούς: «Είναι φυσιολογικό όταν υπάρχει κριτική, είτε είναι για καλό είτε κακόβουλη, να μας επηρεάζει και να μας ενοχλεί. Δεν είμαστε πιόνια, αλλά είμαστε άνθρωποι, είμαστε αθλητές και έχουμε συναισθήματα. Πρέπει να τις προσπερνάμε».

Για το αν υπάρχουν ματς παγίδες: «Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Ελπίζουμε να στραβοπατήσουν και η Βοσνία και η Σλοβακία, αλλά αν είμαστε τυχεροί και είμαστε αυτοί που πρέπει τότε όλα θα πάνε καλά».

Για τον πανηγυρισμό του στο γκολ: «Ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση. Πήγα εκεί και πανηγύρισα. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα όμορφο κλίμα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags